paweldomaros pisze:Jeszcze 3 latka umowy...

Odważnie

Ja też jakiś czas temu chciałem podpisać umowę, ale Orange nie mam mi kompletnie nic ciekawego do zaproponowania. Niesamowicie drogie telefony w niższych abonamentach, a jak wezmę wyższy to już nie mam ochoty podwyższać i tak sporego rachunku dodatkowymi zniżkami. Prezenty by mi nie wystarczały. Już starsze taryfy mi się dużo bardziej podobały bo w ramach kwoty deklarowanej można było wybierać zniżki i zmieniać co miesiąc zależnie od potrzeb. W nowych taryfach jest pakiet do wszystkich, kilka prezentów, a reszta płatna dodatkowo i nie wlicza się w kwotę abonamentu choć ma charakter abonamentowy. To wszystko mnie zniechęciło. Wezmę niższy abonament by móc dopłacać za zniżki, ale dostanę bardzo drogo telefon. Wezmę wyższy abonament to tańszy telefon, ale za zniżki i tak muszę płacić. Wcześniej można było samemu skomponować sobie abonament w Nowym Twoim Planie.
Kupiłem sobie więc wymarzony telefon taniej w sklepie, bez simlocka, bez Menu Orange i jest użytkownikiem na kartę. Mam dużo więcej niż w tych ich abonamentach. W grudniu chciałem przejść do innego operatora bo mam już dosyć ich polityki "tylko w sieci". Rozumiem, to ich sposób na przyciągnięcie klientów, ale ile z tym jest kombinacji by mieć w sieci taniej? Niby takie Nowe Orange GO proste, ale ile tam jest promocji, pakietów. Wolałbym proste niższe stawki w sieci niż te kilka różnych promocji. Nie dziwię się, że moi znajomi się wykruszają bo wolą proste zasady. Najbliższe osoby (i tylko już niecała połowa książki) jednak zostały więc doładowałem za ponad 200 zł w promocji 200% więcej. Daję im 5 miesięcy. Jeśli nie zmienią swojego podejścia to ja i pewnie kilka innych osób za mną odejdzie.