• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #302149  autor: Pankiew
 06 gru 2008, 23:21
Witam, mam do was pytanie, znajoma kupiła w Orange.pl Nokie, bo wychodzilo taniej niz w salonie. Kurier przyjechal dal telefon, zabral kase i rachunek.

Ona teraz zaktywaowała telefon, ale nie wie jeszcze w jaki sposb ma zaplacic ta fakture. Czy mosi czekac az oni tam jakos dokoncza aktywacje i doladuja jej telefon, czy mosi teraz jeszcze kupic doladowanie, i czy mozna jakos zrezygnowac z faktury i przejsc na normalne doladowanie zdrapka?
Ostatnio zmieniony 13 gru 2008, 10:43 przez Pankiew, łącznie zmieniany 1 raz.

#302162  autor: amigo007
 07 gru 2008, 00:59
Witam po aktywacji na koncie powinna być kasa zgodnie z wyborem mixa(np. 55zł). Doładować kartą zdrapką w mixie to można sobie dodatkowo jakby za mało było na koncie. Teraz co miesiąc będą jej przychodzić standardowe faktury (pierwsza chyba wyższa bo jeszcze opłata za aktywacje), a całkiem na doładowania zdrapką nieprzejdzie bo od tego jest zetafon w którym to ceny telefonów są już całkiem z kosmosu :)

#302260  autor: biotyt
 07 gru 2008, 15:42
Orange Mix to taki telefon na abonament z hamulcem. Płaci się co miesiąc zwykłe faktury przychodzące pocztą na kwotę zobowiązania wybraną przy zamówieniu. Wszystkie pakiety dodatkowe, które aktywuje mają charakter abonamentowy od następnego okresu rozliczeniowego i powiększają kwotę zobowiązania.

Jeśli ta kwota i pakiety z opłacanych faktur nie wystarczą jej miesięcznie może wtedy sobie dodatkowo doładowywać lub... pozostaje czekać do nowego okresu rozliczeniowego na przyznanie złotówek z miesięcznego zobowiązania i pakietów.

biotyt

#302461  autor: Oliver
 08 gru 2008, 14:55
Czy to prawda ,ze zeby dostac cos wiecej w mixie od orange ,jak sie konczy umowa ,trzeba duzo razy doladowac karta zdrabka swoje konto??Tak slyszalem,a co wy slyszeliscie na ten temat?

#302516  autor: biotyt
 08 gru 2008, 19:10
To oczywiste. Jeśli klientowi wystarcza jedynie kwota zobowiązania i nie dokupuje pakietów dodatkowych, nie ładuje dodatkowo konta to nie ma co liczyć na dużo lepszą ofertę na przedłużenie. Normalne podejście. Skoro klientowi dobrze to po co Orange ma starać się mocno o tego klienta?

biotyt

#302527  autor: Natalinka
 08 gru 2008, 19:53
Oliver pisze:Czy to prawda ,ze zeby dostac cos wiecej w mixie od orange ,jak sie konczy umowa ,trzeba duzo razy doladowac karta zdrabka swoje konto??Tak slyszalem,a co wy slyszeliscie na ten temat?
Standardowo klienci prepaidowi mają o wiele gorsze warunki przedłużenia umów niż abonamentowi.

#302534  autor: cesarz
 08 gru 2008, 20:26
Klient prepidowy przełuża umowę kupując zdrapkę :D . W ofercie na abonament i mix oprucz doładowań ponad opłacony abonament , operator też patrzy na ilość rozmów przychodzących od innych operatorów ( Era , Plus, Play).

CNN

#302806  autor: Pankiew
 09 gru 2008, 23:07
o dzkieki o liczne odpowiedzi. Zaszlem dzisiaj zeby zobaczyc co z tym telem, Pisalo u niej ze okres rozliczeniowy jest do 9.12.08r. Czyli do dzisiaj, ponadto mieli wyslac sms'a jak zaktualizuja numer, bo miala wczesniej w POPie i przeniosla do mixa.

Jak narazie na jej koncie na orange.pl cicho, jak i na koncie w komurce;] To co teraz z tym bedzie? musi dalej czekac?

#302824  autor: Zajcef
 10 gru 2008, 01:59
Pankiew pisze:o dzkieki o liczne odpowiedzi. Zaszlem dzisiaj zeby zobaczyc co z tym telem, Pisalo u niej ze okres rozliczeniowy jest do 9.12.08r. Czyli do dzisiaj, ponadto mieli wyslac sms'a jak zaktualizuja numer, bo miala wczesniej w POPie i przeniosla do mixa.

Jak narazie na jej koncie na orange.pl cicho, jak i na koncie w komurce;] To co teraz z tym bedzie? musi dalej czekac?
Okres rozliczeniowy jest zapewne od 10, bo 9 nie ma. Według tego co piszesz była to migracja z prepaida na mixa. W przypadku zakupu telefonu po migracji powinienes mieć kwotę 50 zł na koncie, w przypadku skorzystania z promocji Tylko Sim powinno być 5 zł. Migracja jest realizowana do max 7 dni, ale najczęściej tego samego dnia. Jeżeli nie masz nic na koncie zadzwoń do BOK, ale najlepiej przed tym zadzwoń na *200, czy tam *500 i sprawdź stan konta. Przy połączeniu będziesz miał informację czy jesteś w POPie *500.
Nie napisałeś w jaki sposób doszło do podpisania umowy czy w salonie, czy przez www/kuriera. Jeżeli w salonie to możesz śmiało dzwonić do BOK i pewnie od razu dostaniesz kwotę startową.
Pzdr

#303073  autor: Oliver
 11 gru 2008, 15:55
Dzieki za wpisy.Mam jeszcze jedno pytanie: pare dni temu przeszedlem z orange go na mixa.Zaluzmy moj abonament wynosi 35zl ,po jego wydzwonieniu doladowuje soebie karta 50zl ,to tak kwota ile jest na moim koncie.Wydzwonie z tego doladowania 30zl ,zostaje mi 20 ,a tu przychodzi kwota abonamentowa ,to co pierwsze bedzie mi ubywac ,kwota 35zl z abonam czy to co pozostalo z karty doladowujacej.Troche namieszalem ,ale chyba wiadomo o co chodzi :))

#303218  autor: Zajcef
 12 gru 2008, 01:27
Oliver pisze:Dzieki za wpisy.Mam jeszcze jedno pytanie: pare dni temu przeszedlem z orange go na mixa.Zaluzmy moj abonament wynosi 35zl ,po jego wydzwonieniu doladowuje soebie karta 50zl ,to tak kwota ile jest na moim koncie.Wydzwonie z tego doladowania 30zl ,zostaje mi 20 ,a tu przychodzi kwota abonamentowa ,to co pierwsze bedzie mi ubywac ,kwota 35zl z abonam czy to co pozostalo z karty doladowujacej.Troche namieszalem ,ale chyba wiadomo o co chodzi :))
Najpierw abonament, później zdrapka.

#303268  autor: Oliver
 12 gru 2008, 13:16
ok dzieki za odpowiedz.

#303393  autor: Pankiew
 12 gru 2008, 23:59
dobra u tej znajomej bylo podpisanie przez kuriera, zmowione na stronie. Zalaczyli jej mixa, i doladowali ostatniego dnia o 23:59 i iles tam sekund, widzialem nawet sms'a.

Teraz wystawili jej fakture do zaplacenia do 24.12.08. Chcialem jej pobrac ta fakture aby miala, wiec weszlem w platnosci i historie, tak jak na ich filmiku, i tam na filmie jest ze pod kolumna akcja jest pobierz fakture. A uniej?? nie ma...... nie kapuje wogle tego. Jak cos to moge zrobic nawet zdjecie;] Niewiem jak ona ma zaplacic ta fakture, skoro nie moze jej pobrac? A w tym orange na pomocy odpisuja juz prawie 2 tydzoen o dalej nic

#303424  autor: Oliver
 13 gru 2008, 11:06
tez mam taki problem jak twoja znajoma.Mixa mam od 4 dni ,czekam na faktury ktore maja przyjsc do 19 grudnia ,a na stronie inter orange on-line tez nie ma opcji by wydrukowac sobie fakture.

#303566  autor: cesarz
 13 gru 2008, 23:16
Chyba przy podpisaniu o-line faktóry papierowej sie nie dostanie , można ją tylko wydrukować (Pobierz fakuurę ), wygodnie jest zapłacic w salonie Orange , koszt taki sam jak na poczcie lub przez internet .

CNN

#303571  autor: Oliver
 13 gru 2008, 23:44
Tylko ze jej nie ma skad wydrukowac ,powinna byc na orange on-line ale ja jej nie mam.

#303576  autor: cesarz
 14 gru 2008, 00:02
Wejdź w płatności i historię faktur , musi byc .

[ Dodano: 2008-12-14, 00:14 ]
19-ty grudnia to może jeszcze trzeba jeszcz troche poczekać . Wejdź w płatności , wpisz kod abonencki chyba ostatnie 4 lub 6 cyfr z kodu PUK ( powinno być na umowie ) , pobierz fakturę.

CNN

#303634  autor: Oliver
 14 gru 2008, 11:49
zrobilem jak napisales i wyskoczyla mi informacja - nie posiadasz zadnych faktor w historii-.Wiec poczekam do 19 grudnia ,a noz poczta mi na czas przysle faktury .

#303650  autor: cesarz
 14 gru 2008, 12:23
Myślę , że jeszcze kilka dni trzeba poczekać . Przyjdzie sms że wystawili fakturę. Idąc do salonu Orange , gdzie jest punkt opłat rachunków można zapłacić nie posiadając żadnej faktury , po prostu mówisz za jaki numer chcesz zapłacić i na jakie nazwisko zakupiony jest dany numer telefonu .Ja dzwoniłem do BOK i kolsuntantka powiedziała mi , że przy podpisaniu umowy przez internet faktury papierowej nie dostanę ( ja i tak wszystko płacę przez internet) to mi i tak na fizycznym posiadaniu nie zależy. :o

CNN

#303663  autor: Marens
 14 gru 2008, 12:39
Pankiew pisze:komurce
www.firefox.pl