Ja też mam trochę do zarzucenia Orange On-line. Liczyłem, że przy przebudowie naprawią kilka rzeczy oraz poprawią ogólnie szybkość działa serwisu. Niestety wyszło jak zwykle.
Serwis działa powolnie, czasem trzeba klikać kilka razy na przycisk typu "wyświetl" by w końcu pokazało dane, bo zazwyczaj pojawia się błąd pobierania.Korzystam z Orange POP i kilku różnych pakietów. Niestety do tej pory można tam sprawdzić konto główne, promocyjne, pakiet POP Gadane i Grosz za SMS. A co z pakietem MMS, kontem Masz za Staż, pakietem danych?Dodatkowo pakiet POP Gadane jest podawany z niezrozumiałych dla mnie względów w złotówkach, a nie minutach! Przecież to są minuty i nie są zamienne na nic innego. Po co tak kręcić, czy po ludzku nie można podać w minutach?Czasami występuje problem z aktywacjami usług, wyświetlają się błędy i w efekcie użytkownik traci tylko czas bo musi i tak dokonać aktywacji SMS-em.
Podsumowując stare Orange On-line bardziej mi pasowało, nie obciążało tak komputera i przede wszystkim działało. Obecnie korzystam tylko z SMS-ów do aktywacji i sprawdzania stanu pakietów. Powiem jednak, że jest to bardzo uciążliwe, a wszystko dlatego bo ktoś w Orange nawalił i przez tyle czasu nie jest w stanie zrobić wszystkiego jak należy.
[ Dodano: 2008-12-05, 11:34 ]
Bardzo chwaliłem sobie nowe Orange On-line początkowo. Wydawało mi się, że w ciągu tygodnia czy dwóch wszystko zrobią jak należy. Wiadomo, że początkowo zawsze są problemy. Nowe Orange On-line działa jednak już kilka miesięcy, a nie naprawili nawet najmniejszych niedoróbek. I co z tego, że już kilka razy do nich pisałem, że nie ma wszystkich pakietów albo, że stan POP Gadane jest w złotówkach podawany. Nic nie zrobili, konsultanci pewnie dla świętego spokoju odpisują, że dziękują za bardzo trafne uwagi.
W Erze podobnie, znalazłem rażący błąd na stronie internetowej. Przyznali, że rzeczywiście jest błąd, ale nie poprawili od miesiąca.