• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #291611  autor: ganc2
 08 paź 2008, 13:40
Witam.
Mam pytanie jak to jest teraz w play ?
Byłem tam do czasu zakończenia promocji 2 za 1. No i pamiętam czasy "roku smsów za darmo"
Potem z play się pożegnałem słyszałem że zaszły jakieś zmiany w taryfach, ponoć na gorsze.
I teraz mam pytanie: Czy wszystkich przenosili, czy warunkiem było jakiś coś uruchomienie pakietu [?] który przenosił do nowego play [przynajmniej ja to tak pamiętam]?
Czym się różni stary play od nowego ?
Widzę, że teraz furorę robią na allegro "stare" startery ze starą taryfą.
Pytanie tylko co one dają ?
O uszy mi się obiło, że można w tamtej playKarcie, regularnie doładowywać konto, a potem pójśc do salonu i mieć ceny telefonów jak z playmixa. Czy to dalej obowiązuje i jakie są warunki ? Teraz zrobił się tam na dodatek podział na MiniMix i MaxiMix i całkiem teraz jest bałagan.

#291615  autor: biotyt
 08 paź 2008, 14:02
W nowej taryfie Play na kartę nie ma bonusu do doładowań. Stawki poza sieć zaczynają się od 59 gr/min i spadają do 49gr/min, w sieci spadają do 19gr/min. Warunkiem otrzymania tych niższych stawek jest regularne doładowywanie konta w celu utrzymania połączeń wychodzących na sumaryczną kwotę powyżej 400 zł. Niższe stawki otrzymuje więc użytkownik po wielu miesiącach użytkowania. Nowa taryfa jest prostsza, ale nie różni się za bardzo stawkami od konkurencji. Stąd powodzenie starej Play Karty gdzie za doładowania z premią można było dzwonić do wszystkich sieci od 25gr/min.

biotyt

#291621  autor: ganc2
 08 paź 2008, 14:18
A wie ktoś, jak to jest z tym mixem ?
 #291630  autor: qrczakos
 08 paź 2008, 15:30
ganc2 pisze:Witam.
Mam pytanie jak to jest teraz w play ?
Byłem tam do czasu zakończenia promocji 2 za 1. No i pamiętam czasy "roku smsów za darmo" Potem z play się pożegnałem słyszałem że zaszły jakieś zmiany w taryfach, ponoć na gorsze.
Promocja 2 za 1 sie nie skonczyla, chyba ze zmieniales taryfe na nowa, rok smsow to bylo z 200? bo 1000sms dalej uzytkuje i jestem szczesliwy, zmiany zaszly tylko takie ze dodali teryfe nowa, ktora byla drozsza
I teraz mam pytanie: Czy wszystkich przenosili, czy warunkiem było jakiś coś uruchomienie pakietu [?] który przenosił do nowego play [przynajmniej ja to tak pamiętam]?

zapewne gdy aktywowales pakiet z nowej oferty to przechodziles, tak mi sie wydaje bo sam nie bralem tych nowosci, dokladnie wertowalem regulaminy :)
O uszy mi się obiło, że można w tamtej playKarcie, regularnie doładowywać konto, a potem pójśc do salonu i mieć ceny telefonów jak z playmixa. Czy to dalej obowiązuje i jakie są warunki ?
"Telefon na deser" - tak mozna bylo (JUZ NIE MOZNA), trzeba bylo aktywowac.. potem w marcu pierwsze doladowanie, w listopadzie ostatnie, a w grudniu telefon.

#291794  autor: jls
 09 paź 2008, 16:24
ganc2 pisze:Byłem tam do czasu zakończenia promocji 2 za 1. No i pamiętam czasy "roku smsów za darmo"
promocja 2 za 1 nigdy sie nie skonczyla, jedynie trzeba bylo w lutym potwierdzic, ze korzysta sie z tej uslugi. Co do smsow wrocil darmowy pakiet 200 w zamian za utrzymanie waznosci konta na rozmowy wychodzace.

#291867  autor: metpablo
 09 paź 2008, 20:05
Mam pytanie w kwestii regulaminu oferty promocyjnej Nowy Pakiet SMS 200. Chodzi o pkt 18 ww., który brzmi:

W przypadku Użytkowników Oferty Play Karta, aktywacja „Nowego Pakietu SMS 200” skutkuje dezaktywacją pakietów kwotowych, minut, SMS-ów, rabatów, uprawnień lub usług uzyskanych przez Użytkownika na podstawie dotychczasowych Ofert Promocyjnych, chyba że warunki innych Ofert Promocyjnych stanowią inaczej. Pakiety kwotowe, minut lub SMS-ów, rabaty lub usługi przyznawane w drodze indywidualnych ustaleń z P4 są również dezaktywowane.

Czy ktoś z Was orientuje się o dezaktywację jakich pakietów kwotowych chodzi? Czy o bonusowe doładowanie przy doładowaniu od 50 do 150 złotych? Jeśli tak, to bez sensu...