• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #287156  autor: Charles
 07 wrz 2008, 12:15
Za kilka dni mijają dokładnie 2 lata jak podpisałem umowę Era Fun na okres 36 miesięcy. W regulaminie jest, że wystarczy podtrzymać ważność połączeń wychodzacych przez okres trwania umowy. Ponieważ ową ważność praktycznie mam cały czas 'o rok do przodu' w związku z tym już teraz wypełnię warunki umowy.

Lada dzień doładuję konto kwotą aby dokładnie ważność konta na połaczenia wychodzace była ponad termin faktyczne go zakończenia umowy, wyłącze wszystkie dodatkowe usługi (Pakiet 5 MB, bonus) i co dalej??

Muszę dokonywać jakiejś czynności typu wypowiedzenie umowy? Czy poprostu olać temat, wrzucić karte do szyflady i po sprawie?

#287171  autor: MADMAX
 07 wrz 2008, 13:25
Charles pisze:wystarczy podtrzymać ważność połączeń wychodzacych przez okres trwania umowy.
A czy wykorzystasz środki z konta czy nie to już Twoja prywatna sprawa.

Jeśli się nie mylę musisz złozyć stosowny dokumencik:
Po upływie okresu obowiązywania Umowy, Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony, chyba, że jedna ze Stron złoży na 30 dni przed jego upływem pisemne oświadczenie o nie przedłużaniu czasu Umowy. Umowa ulega rozwiązaniu po upływie 30-dniowego okresu wypowiedzenia, skutkującego na 8 dzień miesiąca kalendarzowego następującego po okresie wypowiedzenia.
Żródło VI. Zawarcie Umowy, punkt 2.

Pozdrawiam

#288153  autor: plustik
 13 wrz 2008, 12:21
a jak to jest jezeli mam Mixa w erze na 24m, jest 25 miesiac a ja nie rozwiazuje umowy i nie przedluzam waznosci konta wychodzacych?? jest jakas kara?? trzeba taka umowe rozwiazac??

#288160  autor: Spiite
 13 wrz 2008, 12:38
plustik, Myślę że wyłączą Ci numer i żadnej kary nie będzie.To nie abonament ale umowa w mixie to też umowa. Najbezpieczniej będzie jak wypowiesz umowę jeśli nie zamierzasz korzystać dalej z tego numeru.
Tutaj masz bliźniaczy temat
a Tutaj temat o wypowiedzeniu umowy w era mix. Poczytaj i poszukaj następnym razem. Pozdro