• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #283288  autor: Insultdog
 16 sie 2008, 12:49
właściwie to tylko chcę się upewnić, że w nowym mixie playa nie ma juz bonusów przy doładowaniach powyżej 50zł ? Jeśli tak, to podawanie takich info tutaj i tutaj to wprowadzanie ludzi w błąd 3 miesiące po zmianach zasad
cztery dni temu jeszcze wisiała na stronie playa promocja "minuty na deser", której chyba też już dawno nie ma (banner był w dziale "promocje w mixie" i przerzucal do promocji na karte)

#283293  autor: Prezesek
 16 sie 2008, 13:04
Uuuuu mieszasz. Przypominam ci że są jeszcze ludzie którzy mają Play Na Kartę i Starego Mix'a w którym to obowiązuje, więc wcale nie wprowadzają ludzi w błąd. Na tej pierwszej stronie pisze : "W Play Mix każde doładowanie powyżej 50 zł to zawsze ekstra złotówka dla Ciebie - aż do 2 razy więcej niż płacisz. To twoja premia, którą możesz wykorzystać na rozmowy, SMS-y, MMS-y, surfowanie po Internecie - zawsze do wszystkich sieci.
Twoja premia jest ważna 30 dni od daty doładowania." . Pisze że w Play Mix są dodatkowe złotówki dawane za doładowania powyżej 50 zł a nie w Nowym Play Mix. Należy czytać ze zrozumieniem. ;)

Pozdro

#283309  autor: Insultdog
 16 sie 2008, 15:29
ok, ale kiedy wchodzi się na główną stronę playa to oczekujesz, że oferty dotyczą aktualnego stanu rzeczy a nie mają na celu poinformowanie tych, którzy po 4 miesiącach jeszcze czegoś nie wiedzą? nowi klienci nie zdają sobie sprawy jaka oferta była w kwietniu i jak się mix nazywał, zresztą dział strony nazywa się po prostu "mix", a nazwy "play mix" i "nowy play mix", kiedy wchodzimy pierwszy raz raczej nie krzyczą "uwaga różne oferty?"
Tyle co do strony "gdzie doładować", gdzie faktycznie występuje nazwa "play mix" w opozycji do strony "oferta" gdzie jest mowa o "nowy play mix". ale powtarzam: to może bardzo łatwo umknąć i wg mnie jest zrobione (tzn zostawienie tabelki z bonusami na stronie "gdzie doładować") celowo. Mi, przyznaję umknęło, prawie podpisalem umowę, kiedy na wszelki wypadek zapytałem. Odpowiedż pana z salonu "no tak, dobrze, że pan zapytał, bo ludzie podpisują i potem się dziwią, że nie ma premii"

podobnie w FAQ w "doładowania" gdzie niejasne nazwy taryfy są wymienione tylko w tytule. tabelka wisi, jest przypis, że dwie gwiazdki znaczą "nie dotyczy nowy play na kartę" ale w tabelce nigdzie tych gwiazdek nie ma, no i karta to nie mix.

jest lekko poirytowany bo stary mix byblby dla mnie teraz idealny, no ale cóż. niepotrzebna wycieczka do salonu

pozdrawiam

#283321  autor: express100
 16 sie 2008, 16:37
Insultdog, promocja MINUTY NA DESER i 30 minut za 3zł. są nadal aktualne nawet Nowym MIXie.
Zacytuję to co mówią w serialach kryminalnych (a pasuje do tej sytuacji- oczywiście tylko jako metafora :lol: ) :arrow: :arrow: :arrow: "Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności karnej"
Pozdrawiam i mam nadzieję że POMOGŁEM :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#283322  autor: Prezesek
 16 sie 2008, 16:42
Insultdog pisze:ok, ale kiedy wchodzi się na główną stronę playa to oczekujesz, że oferty dotyczą aktualnego stanu rzeczy a nie mają na celu poinformowanie tych, którzy po 4 miesiącach jeszcze czegoś nie wiedzą? nowi klienci nie zdają sobie sprawy jaka oferta była w kwietniu i jak się mix nazywał, zresztą dział strony nazywa się po prostu "mix", a nazwy "play mix" i "nowy play mix", kiedy wchodzimy pierwszy raz raczej nie krzyczą "uwaga różne oferty?"
Tyle co do strony "gdzie doładować", gdzie faktycznie występuje nazwa "play mix" w opozycji do strony "oferta" gdzie jest mowa o "nowy play mix". ale powtarzam: to może bardzo łatwo umknąć i wg mnie jest zrobione (tzn zostawienie tabelki z bonusami na stronie "gdzie doładować") celowo. Mi, przyznaję umknęło, prawie podpisalem umowę, kiedy na wszelki wypadek zapytałem. Odpowiedż pana z salonu "no tak, dobrze, że pan zapytał, bo ludzie podpisują i potem się dziwią, że nie ma premii"

podobnie w FAQ w "doładowania" gdzie niejasne nazwy taryfy są wymienione tylko w tytule. tabelka wisi, jest przypis, że dwie gwiazdki znaczą "nie dotyczy nowy play na kartę" ale w tabelce nigdzie tych gwiazdek nie ma, no i karta to nie mix.

jest lekko poirytowany bo stary mix byblby dla mnie teraz idealny, no ale cóż. niepotrzebna wycieczka do salonu

pozdrawiam

Cóż poradzisz tak już jest ;p

#283572  autor: Insultdog
 18 sie 2008, 01:27
express100: opieram sie na info od pana z salonu ze nie ma tej promocji dla mixa. dodatkowo regulamin i opis na stronie odnosza sie do karty.
tak czy inaczej: jeśli działa to sprzedawcy playa sa slabo poinformowani a dla mnie i tak nie przechyla to szali na korzysc playa bez premii za doladowania.
przez te wszystkie niejasnosci zaglebiam sie w niuanse sieci do ktorej i tak nie przejde

dzieki za info wszystkim