• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #281445  autor: michalek94
 05 sie 2008, 18:49
Mam teraz ofertę Orange Music. Wykupuję pakiet 600sms ale mam połowę numerów poza Orange. Znajomi z którymi najczęściej sms-uje są i w Orange i w Plusie. Bardzo rzadko dzwonie. Myślę o zmianie oferty. Konto doładowuję 50zl co 3 miesiące. Jestem młody i nie zawsze mam kasę żeby doładować więcej. 36i6 raczej odpada, ale myślę o Heyah. Ważne jest dla mnie też to czy pakiety są stale czy tylko czasowe? Przeniosłem sie z popa do music bo były esy do wszystkich, ale ten pakiet został wyłączony. Czy warto się przenieść i czy ten pakiet jest na dłużej?

#281476  autor: mariusz9a
 05 sie 2008, 21:13
michalek94 pisze:najomi z którymi najczęściej sms-uje są i w Orange i w Plusie
michalek94 pisze:ale myślę o Heyah
To chyba jedna z gorszych opcji w takich warunkach.

#281586  autor: frigerda
 06 sie 2008, 13:51
Większość pakietów jest czasowa, jednak np. Heyah uprzedza długo długo wcześniej, zanim dany pakiet zlikwidują. I w jego miejsce pojawia się kolejny. 36,6 ma fajną ofertę smsową do sieci plus. W Heyah masz pakiet 300 smsów do wszystkich sieci, ważny przez 30 dni-za darmo przy doładowaniu konta, albo za 5,90/m-c. Wychodzi 2 grosze za smsa.
Poza tym, wśród 5 nowych ofert możesz wybrać taryfę "taniej do wszystkich"- płacisz wtedy 45gr/min albo 15gr/smsa do wszystkich sieci.
Poza tym- pozostałe oferty w nowych Przebieraj Wybieraj są wewnątrzsieciowe, to pakiety wewnątrz sieci: 3h dziennie z wybranym numerem, darmowe rozmowy wieczorami, w nocy i w weekedny, oraz darmowe wieczory na rozmowy (300h) i 3000smsów do napisania w ciagu dnia, przez miesiąc. Można je łączyć z pakitami magicznymi (minuty wymienne na smsy), oraz z heyah+stacjonarne za 11 groszy- z których sciąga kasę, kiedy smsuje się lub dzwoni wtedy,kiedy nie obowiązuję PW. Można kombinować.
Ciebie chyba by najbardziej interesował jednak pakiet 300 smsów do wszystkich albo tańsza taryfa.

#281592  autor: ganc2
 06 sie 2008, 14:00
Ja bym stawiał na 36,6 dla ciebie. Za 3zł masz nielimitowane smsy do całego plusa. I plus już odpada. A za smsy do innych , po prostu... zapłaciłbyś!
No chyba że to "dużo" smsów znaczy wcale nie tak dużo, i jeżeli zmieścisz się w liczbie 300 smsów /miesięcznie do wsztstkich to bierz heyah. Po za tym, jak troche pokombinujesz, to do heyah będziesz miał 0,5 grosza. Musiałbyś uwazać żeby z pakietu 300 smsów do wszystkich nie pisać do heyah, bo do heyah jest osobny, opłacalnieszy pakiet, na którym tracisz aż 75% ceny pojedynczego smsa.
Piszesz że rzadko dzwonisz - a inni do ciebie często dzwonią :P :?: Bo jak tak, to pomysł o TT i Bonusie lub o Play'u (chyba mają jeszczę tą ofertę) i ofercie za odebrane połączenia. I wtedy za odebrane połącznia i długie rozmowy wpadało by ci coś, z czego opłaciłbyś smsy wychodzące, przynajmniej do sieci (w erze masz do ery i do heyah, jak do siebie, w heyah - niestety tylko do heyah) :P

#281593  autor: kowcio
 06 sie 2008, 14:06
W 36 i 6 masz też przecież 1 sek za 2 sek odebranego połączenia.
W starej Play Karcie podobno jeszcze jest ten bonus- 2 minuty odebranej rozmowy (z poza sieci) daje 1 min do wszystkich. W nowej jest bonus tylko do Play i chyba na stacjonarne.

#281601  autor: ganc2
 06 sie 2008, 14:29
kowcio pisze:starej Play Karcie
To jakiś podział był ? Ja z play uciekłem bodajże po dwóch miesiącach, i załapałem się jeszcze na promocję urodzinową (?) - za 2 minuty odebranych, 1 dla mnie. Ona była bodajże tylko do któregoś maja trwała.

#281605  autor: kowcio
 06 sie 2008, 14:46
ganc2 pisze:kowcio napisał/a:
starej Play Karcie

To jakiś podział był ? Ja z play uciekłem bodajże po dwóch miesiącach, i załapałem się jeszcze na promocję urodzinową (?) - za 2 minuty odebranych, 1 dla mnie. Ona była bodajże tylko do któregoś maja trwała.
Podobno jest- już ktoś pisał tutaj o tym...
Ja teraz nie mogę sprawdzić, ponieważ w Play póki co nie mam żadnych środków na koncie.

Ale tutaj w 36 i 6 jest 1 sek za 2 sek, więc jest dużo lepiej.
W Play dawali za każdą rozpoczętą drugą minutę. Jak odebrałeś 1 min i 50 sek, następnym razem dajmy na to 30 sek to i tak nic nie masz z tego. A w Plusie tak ;)

#281614  autor: michalek94
 06 sie 2008, 15:31
Myślę, że nie przekroczę tych 300esów w Heyah, albo kupię kolejny pakiet, bo przy 50zl/3mies moglbym takie pakiety 2 kupic i byloby tak jak w orange, ale skoro te promocje sa czasowe to niedlugo znikną. Więc sam nie wiem co robic :-)

#281636  autor: Atlan
 06 sie 2008, 17:52
To ja Ci dam najprostszą radę :)
Weź 36,6 i ten numer utrzymuj normalnie czyli 50zł/3 miesiące...

A do tego kup starter Orange i ładuj przez Allegro za pomocą teleprzelewów po 6zł i kupuj tylko pakiet SMS. Ewentualnie możesz ładować tą zdrapką 1500SMSów. Starter jest ważny 12 miesięcy, więc na rok masz problem z głowy :)

W ten sposób masz SMSy za darmo do Plusa, taniej niż grosz do Orange, a kasę z 36,6 przeznaczysz na inne SMSy (Era, Heyah itp) oraz na rozmowy.

Zagadki logiczne

#281648  autor: michalek94
 06 sie 2008, 19:49
Niestety w grę nie wchodzą 2 karty:(

#281672  autor: mariusz9a
 06 sie 2008, 21:31
michalek94 pisze:Myślę, że nie przekroczę tych 300esów w Heyah, albo kupię kolejny pakiet, bo przy 50zl/3mies moglbym takie pakiety 2 kupic i byloby tak jak w orange, ale skoro te promocje sa czasowe to niedlugo znikną. Więc sam nie wiem co robic :-)
Tylko pamiętaj że Twoi znajomi z Orange i Plusa to tak nie bardzo będą chcieli Ci odpisywać na te SMSy :-P

#281699  autor: Atlan
 06 sie 2008, 23:14
michalek94 pisze:Niestety w grę nie wchodzą 2 karty:(
No to nikt Ci więcej nie doradzi :) Musisz się z tym liczyć, że gdzieś będziesz pisał za 15gr ;)

Na pocieszenie Ci powiem, że jak weźmiesz Orange, to dziewczynę poznasz z Plusa i odwrotnie 8) Tzw. Prawo Murphyego :mrgreen:

Zagadki logiczne

#281730  autor: andiw
 07 sie 2008, 10:24
Pakiety w Heyah wprowadzili stosunkowo niedawno, zatem nie znikna raczej. do tego po wprowadzeniu tych nowych 5 pakietów opisanych prze Figerande, pozostawiono mozliwośc korzystania ze starych. Zatem i teraz może byc podobnie. Ja bym brał Heyah, i już!

#281735  autor: kowcio
 07 sie 2008, 11:09
andiw pisze:Ja bym brał Heyah, i już!
A ja nie brałbym Heyah i tyle. Dlaczego? Słuszna uwaga:
Tylko pamiętaj że Twoi znajomi z Orange i Plusa to tak nie bardzo będą chcieli Ci odpisywać na te SMSy :-P
No właśnie... Niech się wypowie michalek94, czy jego znajomi będą pisać na Heyah. Co z tego, że będzie mieć najtańsze SMSy, skoro i tak sobie nie popisze raczej z nikim z poza Heyah? Troszkę bezsensu...
Ja także mam Orange, ponieważ z osobami, z którymi się najczęściej kontaktuję mają właśnie tą sieć.
michalek94, powiedz mi jeszcze: z osobami z którymi najwięcej piszesz mają Plusa czy Orange?? Weź przelicz, jak wyjdzie najtaniej ;)
Np. Orange Music- do wszystkich w Orange SMS i MMSy (stosunek 1:1) są po 1 groszy w pakietach (600 SMS za 6 PLN), poza sieć SMS kosztuje tylko 15 groszy- to nie jest dużo.

#281752  autor: michalek94
 07 sie 2008, 14:13
No właśnie nie jest dużo, staram się pisać głównie do Orange, ale jak mnie najdzie to potrafię 5zł w jeden wieczór przesmsowac z plusem. Właśnie dlatego założyłem ten temat, bo nie wiedziałem czy mi sie opłaca. Bo się napaliłem, że przejdę do Heyah. A najgorzej to właśnie z dziewczynami, bo jak bedzie z poza Orange to poleci po kieszeni, ale jeszcze zostają mi darmowe wieczory i weekedny w tp <lol2>. Chyba jednak zostanę z Pomarańczą, bo cała rodzina ma. Szkoda tylko, że wycofali esy do wszystkich w music :twisted: Bo by na tym duuuzo zarobili. Ich strata. A jeszcze słyszał ktoś o tym POP zone, bo to by było ciekawe. Ale znowu tylko do Orange...

#281759  autor: frigerda
 07 sie 2008, 14:58
Słyszałam o POp zone. Jeszcze nie weszła, ale podobno ma być taniej tylko między użytkownikami taryfy Pop- czyli odpada NOG i abonamenty. W tym wypadku będziesz musiał wypytywać znajomych w jakiej mają taryfie telefon.
W Heyah masz 300 smsów do wszystkich sieci- czyli 2 grosze za smsa. Pakiet aktywujesz albo za darmo- przy doładowaniu konta za 50 zł, albo za 5,90. To najlepsza opcja najtańszego smsowania do wszystkich sieci. Poza tym- możesz ten pakiet połączyć z pakietami magicznymi (tańsze minuty wymieniane na tańsze smsy w obrębie sieci) i z heyah+stacjonarne- gdzie płacisz 11gr/min.

#281765  autor: michalek94
 07 sie 2008, 15:57
No to PoP zone też odpada. Jest tak mam 4 kumpli w Orange do których stale piszę, bo skaczemy razem na rowerze. 2 kumpli też w Orange do których piszę baaardzo często. I 3 koleżanki w 36i6. Więc i im nie jest dobrze pisac i mi ale czasami jak już pisałem potrafimy wydać kilka złoty. A reszta częściej Plus, ale na nich mi nie zależy. Jak bym miał w Heyah to faktycznie mogliby do mnie nie pisać. Nie wiem co robić, zostanę w Orange a do Plusa będę pisał za 15gr, wykosztuję się, ale lepszego wyjścia nie ma. A szkoda.... Jak ktoś takie znajdzie to błagam niech napisze

#281766  autor: kowcio
 07 sie 2008, 16:22
michalek94 pisze:A jeszcze słyszał ktoś o tym POP zone, bo to by było ciekawe. Ale znowu tylko do Orange...
... i tylko do POPaków :P
michalek94 pisze:Chyba jednak zostanę z Pomarańczą, bo cała rodzina ma. Szkoda tylko, że wycofali esy do wszystkich w music :twisted: Bo by na tym duuuzo zarobili. Ich strata.
Właśnie straciliby :P Ale dobra, nie róbmy OT.
Zostań z Orange, może kogoś namówisz z Plusa do Orange i będzie git. Poza tym wytrzymasz z pisaniem tylko do Orange ;)

#281951  autor: frigerda
 08 sie 2008, 14:54
Orange, zawsze jak już coś fajnego wymyśli- szybko z tego rezygnuje. I wszystkie promocje mają w obrębie sieci. Kicha. Pamiętam, że kiedyś były darmowe weekendy raz w miesiącu. Było krótko, i chyba skończyło się na jednym wybranym weekendzie.
Problem w tym,że i Orange i plus dają ci teraz pakiety tylko do sieci.Gdyby wprowadzili choćby takie 300 esów za parę złotych- jak Heyah, to pewnie nie miałbyś dylematu. Widać taka polityka największych operatorów: dbać o własny ogródek.
W heyah ten pakiet 300 smsów do wszystkich jest ważny 30 dni- to też jest ważne. Wychodzi średnio 10 smsów dziennie, do wszystkich.

#281956  autor: Prezesek
 08 sie 2008, 15:26
ojjj Michał, namów znajomych żeby prześli do Orange. Tylko jak przejdziesz do innej sieci to będę musiał 3 komy przy sobie nosić !(play,heyah i orane ;d) bo w Heyah tylko darmowe eski do wszystkich sieci, ale jakoś to zniosę.