• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #279669  autor: amigo007
 27 lip 2008, 20:51
Witam niewiem czy to jest możliwe więc zapytam chciałbym podpisać umowę w mixie w playu, ale nie na tych nowych warunkach (18gr sms, taryfa malejąca w sieci i na stacjonarne) tylko na starych (15gr sms i dodatkowe plny przy większych doładowaniach). Myślałem najpierw kupić na allegro stary starter play, a następnie podpisać na niego umowe w mixie. Czy jest to możliwe, czy przy podpisywaniu umowy zostane przeniesiony do nowej gorszej oferty? Dla mnie to dość ważne, bo może przesądzić o tym czy brać tego mixa czy nie. Proszę o odpowiedź :)
Ostatnio zmieniony 27 lip 2008, 22:13 przez amigo007, łącznie zmieniany 1 raz.

#279670  autor: kowcio
 27 lip 2008, 20:56
Z mojego punktu widzenia:
Podpisujesz umowę teraz (są tylko nowe warunki) i masz nowy MIX. Gdybyś podpisał umowę za czasów starego MIXa miałbyś stary MIX. Ale jak to w rzeczywistości wygląda, ciężko mi to powiedzieć ;)

#279673  autor: amigo007
 27 lip 2008, 21:01
To nieciekawie, może jednak mając stary starter można zachować bonusy przy doładowaniu?

#279675  autor: Marta
 27 lip 2008, 21:10
Umowę mozna zawrzeć jedynie do aktualnie dostępnych promocji w ofercie operatora. Tak więc, jeśli stary mix nie jest dostępny w ofercie nie można go wziać. Natomiast oferta na kartę często się różni od oferty mix, tak więc o ofercie mix są inne usługi/bonusy zmniejszające koszt połączeń niż w ofercie na kartę. I w momencie podpisania umowy na mixa, z przeniesienm numery z karty, wszystkie promocje z oferty na kartę są nieważne.

#279678  autor: amigo007
 27 lip 2008, 21:21
Acha dzięki za odpowiedź w takim razie muszę się jeszcze zastanowić nad tą ofertą, bo jednak telefoniki w poruwnaniu do takiego np. zetafona w orange to są zdecydowanie lepsze. 8)

#279681  autor: kowcio
 27 lip 2008, 21:30
amigo007 pisze:Acha dzięki za odpowiedź w takim razie muszę się jeszcze zastanowić nad tą ofertą, bo jednak telefoniki w poruwnaniu do takiego np. zetafona w orange to są zdecydowanie lepsze. 8)
No wiesz, w Zetafonie ładujesz sobie konto tak jak Ci się podoba (np 50 PLN na 3 m-ce) a w Play masz 50 PLN (z tego co pamiętam) na 2 m-ce. Więc też jest różnica. w Orange jest też 60 dni pasywnych, to także dużo daje.

#279749  autor: biotyt
 28 lip 2008, 10:45
kowcio pisze:
amigo007 pisze:Acha dzięki za odpowiedź w takim razie muszę się jeszcze zastanowić nad tą ofertą, bo jednak telefoniki w poruwnaniu do takiego np. zetafona w orange to są zdecydowanie lepsze. 8)
No wiesz, w Zetafonie ładujesz sobie konto tak jak Ci się podoba (np 50 PLN na 3 m-ce) a w Play masz 50 PLN (z tego co pamiętam) na 2 m-ce. Więc też jest różnica. w Orange jest też 60 dni pasywnych, to także dużo daje.
Play ma natomiast fajne i tanie telefony. A w Zetafonie tylko kilka fajnych modeli jest.

biotyt

#279786  autor: amigo007
 28 lip 2008, 14:25
Kowcio w mixie w playu 30zl przedłuża o 30 dni, 50zł przedłuża nie o 60 dni tylko o 50 dni, 100zł przedłuża o 120 dni. Także w playfonie doładowanie 50 zł jest nieopłacalne. Także w play jest coś za coś dostajesz lepsze telefony, ale częściej niż w orange ładujesz. A co do zetafona to mam co nieco wgląd jak to wygląda, bo brat ma sony ericssona j220i na "malutkie 36-mcy" (zostało jeszcze 1,5 roku a telefon jest doniczego). Mam jeszcze takie pytanie czy mając playfona będe mógł wysyłać smsy premium, czy moje złotówki będą zamieniać się w pakiety złotówek do wszystkich sieci i na transmisje danych?

#279797  autor: Matyk
 28 lip 2008, 16:26
kowcio pisze:
PLAYmix

Obrazek