• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #274682  autor: Mooler
 02 lip 2008, 18:43
Witam.

Chciałbym poruszyć taki wątek....

Dziewczyna wyjeżdża na 10 dni do Włoch i rodzi się problem z doborem odpowiedniego operatora na roaming i rozmowy międzynarodowe.
Interesuje mnie jak najtańsze wykonywanie połączeń z Włoch do Polski,na komórkę, najlepiej przy użyciu jakiegoś Polskiego prepaida,żebym mógł wszystko ustawić.
Myślałem nad Play na kartę,ale promocja która obejmowała połączenia do Play za 0,49gr się skończyła.
Oboje korzystamy z Orange : Ona Orange Go, ja Mix i abo Era,mogę mieć również jakiś jeszcze starter :) :) tylko żeby szło dzwonić w miarę po ludzkich cenach.

#274687  autor: elrond
 02 lip 2008, 19:27
Według wszystkich porównań i rankingów to właśnie Play ma najtańsze ceny roamingu.

Możesz również popatrzeć na lokalne zestawy pre-paidy we Włoszech. Tutaj znajdziesz o nich informacje. Od dziś ruszyła promocja w Orange (info tutaj) 'Wybrany Kraj'. Więc dziewczyna we Włoszech z kartą sim lokalnej sieci + Ty z tą usługą w Orange - powinno wyjść dość tanio.

#274692  autor: Mooler
 02 lip 2008, 19:53
Propozycja z Orange i z tym pakietem jest dobra,w razie czego rozważam taką możliwość. Ale wole jej doładować,albo dać jakieś 50 zł i niech kupi tam starter i do mnie dzwoni. Dla niej wybrał bym prepaida z TIM-a na stronie pisze,że połączenia do Polski są za 0,09 euro/cent. tylko czy łącza się z tym jakieś dodatkowe opłaty? Albo roaming z Play,bo wiem,że mają z TIM-em podpisaną umowę.

#274699  autor: elrond
 02 lip 2008, 20:14
Mam jeszcze jedną opcję, o której zapomniałem - dotyczy samego dzwonienia. Dziewczyna może sobie kupić obojętnie jakiego pre-paida na miejscu, a Ty instalujesz w telefonie MO CALL - czytałem o tym w magazynie, sprawdziłem i rzeczywiscie to działa. W sumie sprowadza się to do tego, że z wirtualnego konta Mo-call pobiera ci jakieś kilka centów za minute, przy czym płacisz jeszcze za normalne połączenie regionalne. Telefon łączy się z jakimś warszawskim numerem stacjonarnym, a później przekierowuje połączenie za granicę do odbiorcy. Jakość jest bardzo dobra. Nie wiem, poczytaj moze się nada...

#274706  autor: Mooler
 02 lip 2008, 20:46
Czytałem o tej usłudze,dla mnie zbytnio atrakcyjna nie jest. Myślę,że skorzystam z Orange i zagranicznego prepaida,tak będzie najprościej. Ale dzięki za pomoc..... :) Mimo wszystko połączenia i roaming zagraniczny jest bardzo drogi.

#276234  autor: pawlisko123
 10 lip 2008, 17:13
A sprawdź promocje play na roaming bo wczoraj aktywował ja za granica mój tata więc chyba jeszcze jest...