• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #272284  autor: vuko
 18 cze 2008, 20:11
Witam mam pytanie jak mogę doładować komuś konto za granica w sieci orange ?????

Ps. Jest to pierwszy mój post na tej stronie wiec nie wiem czy pisze w dobrym temacie xD
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 20:20 przez vuko, łącznie zmieniany 1 raz.
 #272292  autor: biotyt
 18 cze 2008, 20:48
vuko pisze:Witam mam pytanie jak mogę doładować komuś konto za granica w sieci orange ?????

Ps. Jest to pierwszy mój post na tej stronie wiec nie wiem czy pisze w dobrym temacie xD
Sprecyzuj pytanie dokładniej bo można zrozumieć je dwojako. Czy osoba, której chcesz doładować konto znajduje się za granicą a Ty w Polsce czy Ty znajdujesz się za granicą i chcesz doładować konto komuś w Polsce?

Jeśli ktoś znajdujący się za granicą prosił Cię o doładowanie konta to dzwonisz ze swojego numeru pod *500 a następnie wybierasz dwa razy opcje 9. System poprosi Cie o numer telefonu do doładowania oraz kod. Możesz też doładować konto w bankomacie podając numer telefonu do doładowania.

Gdy Ty znajdujesz się za granicą, a chcesz doładować komuś konto to wydaje mi się, że jedyną możliwością jest zadzwonienie pod numer +48 501 700 700 (oczywiście płatne jak zwykłe połączenie w roamingu). Numer działa oczywiście także w kraju z każdego telefonu.

Możesz także doładować przez Internet podając numer telefonu do doładowania, skuteczne w obu przypadkach.

A chyba najprostsze jest po prostu wysłanie SMS-a z kodem tej osobie :)

[ Dodano: 2008-06-18, 20:51 ]
PS. Osoba za granicą musi wstukać krótki kod *124*kod_doładowujący# i wcisnąć zieloną słuchawkę by doładować kodem ze zdrapki.

biotyt

#272303  autor: Vieslav
 18 cze 2008, 21:20
PS. Osoba za granicą musi wstukać krótki kod *124*kod_doładowujący# i wcisnąć zieloną słuchawkę by doładować kodem ze zdrapki.
Oj wydaje mi się, że *125*kod# :roll:

#272343  autor: biotyt
 19 cze 2008, 02:51
Mulder pisze:
Oj wydaje mi się, że *125*kod# :roll:
Fakt, pomyłka. Pod *124*# można sprawdzić stan konta, więc dlatego coś mi się źle skojarzyło.

biotyt

#272355  autor: Wiktor74
 19 cze 2008, 09:18
Jeśli ta osoba za granicą ma telefon na kartę i nie jest to MIX czy ZETAFON
to ty możesz przelać jej swoje środki lub zakupić na Allegro doładowanie w ramach "przelew sms"(wychodzi taniej niż zdrapka), bez dodatkiwych kosztów
sprawdzone pare dni temu :)

#272432  autor: nicram
 19 cze 2008, 15:55
Wiktor74 pisze:Jeśli ta osoba za granicą ma telefon na kartę i nie jest to MIX czy ZETAFON
to ty możesz przelać jej swoje środki lub zakupić na Allegro doładowanie w ramach "przelew sms"(wychodzi taniej niż zdrapka), bez dodatkiwych kosztów
sprawdzone pare dni temu :)
Tylko co wtedy z połączeniami wychodzącymi?;-), chyba że ma wychodzące parę miesięcy do przodu to wtedy ok...;-)