W kwestii usługi multibox gold miałem podobną sytuację. Również zamówiłem darmowy starter i aktywując tą usługę pobrano mi 6,10zł. Musisz zadzwonić na *100 i zgłosić ten problem konsultantowi a on zleci anulowanie tej kwoty. Możesz również poprosić o anulowanie złotówki w ramach połączenia z BOK, argumentując to tym że dzwonisz z winy Orange. W moim przypadku miałem numer Orange nie cały miesiąc, dlatego nie wiem czy w następnym miesiącu Orange znów nie pobrałoby mi tych pieniędzy. Żeby móc być w pełni pewnym, to od dnia aktywacji tej usługi musisz czekać miesiąc czy nie zostanie znowu pobrana opłata. Jeśli chodzi połączenia z BOK, w mojej ocenie, to bardzo przyjemnie się załatwia wszelkie problemy. Pamiętam jak kiedyś Era nie włączyła na mojej mamie telefonu usługi Kto Tam?, dzwoniąc do BOK-u Ery (bo tylko przez BOK się da) po rozmowie poprosiłem o zwrot pieniędzy (bo usługa miała być wszystkim automatycznie włączona, a sam jej w żadny sposób nie mogłem włączyć) to z wielkim bólem konsultantka zwróciła mi te pieniądze (musiałem solidnie to uargumentować)
Odnośnie samych SMS-ów to nie mogę Ci powiedzieć jak wyglądała u mnie sprawa, bo ja zamówiłem starter z taryfą Orange Nowe Go, dopiero później przeszedłem do Orange Music, dlatego nie wiem czy jest jakaś promocja 1200 SMS-ów dla darmowego startera w tej taryfie (Ja żadnych SMS-ów nie dostałem, przechodząc z Orange Nowe Go do Orange Music). Pewnie wiesz, ale napiszę że jest pakiet za 6zł: 600 SMS-ów wymiennych na 600 MMS-ów, dlatego podsumowując stratny jesteś "tylko", a dla niektórych "aż" 12zł jeśli wymieniona przez Ciebie promocja istnieje. Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-05-24, 19:54 ]
bulq pisze:po drugie: mialem dostac pakiet 1200 smsow do wszystkich sieci a dostalem tylko 200 przy doladowaniu. co jest grane?
Tak jest 1200 SMS-ów, ale to dla Usługi multibox gold, bo w tej usłudze masz 100 SMS-ów miesięcznie do wszystkich sieci, pomnożyć to przez 12 miesięcy = 1200 SMS-ów.
Teraz właśnie zerknąłem na stronę Orange i to jest właśnie ta promocja!
"w orange.pl dostaniesz więcej
* aż 120 zł gratis na wszystko w Orange (przy doładowaniu min. 25zł dostajesz 10zł, przez 12 doładowań)
* 1200 SMS-ów przez cały rok do wszystkich sieci (korzystając z usługi multi box 100SMS-ów na miesiąc przez 12 miesięcy)
* sam wybierz numer telefonu, mamy ich tysiące
* starter dostaniesz do domu zupełnie bezpłatnie"