• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #260259  autor: Matyk
 05 kwie 2008, 21:51
Nowy Play na Kartę

Regularnie doładowujesz swoje konto ? Chcesz mieć atrakcyjne stawki za minutę połączenia i SMS-y?

Play przygotował dla Ciebie pierwszą taryfę szytą na miarę! Wystarczy, że regularnie będziesz uzupełniać swoje konto dowolną kwotą a my będziemy sumować Twoje kolejne doładowania i obniżać Twoje stawki za połączenia i SMS-y do:

* 19 groszy za minutę połączenia,
* 10 groszy za SMS-a,

na połączenia z przyjaciółmi i bliskimi w sieci Play.
Obrazek

Dostępne kwoty doładowań w Ofercie Nowy Play na Kartę.
Obrazek

Usługi w standardzie Nowy Play na Kartę

* NALICZANIE SEKUNDOWE

* ZBIERAJ MINUTY W PLAY

Za każde dwie pełne minuty odebranego połączenia z innych sieci otrzymasz 1 minutę gratis na Twoje rozmowy w ramach Play. Aby aktywować usługę należy wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu krótki kod *111*4*1#.

* MUZYKA NA CZEKANIE

Ustaw sobie Muzykę na Czekanie, a dzwoniące do Ciebie osoby nie usłyszą nudnego sygnału oczekiwania połączenia. Wyślij kod wybranego utworu SMS-em na numer 333. Kody utworów znajdziesz na www.playmobile.pl. Koszt utworu: 2 zł z VAT. Miesięczne utrzymanie usługi: 2 zł z VAT.

* BEZPŁATNA POCZTA GŁOSOWA

Połączenia z pocztą głosową pod numerem *200 oraz odsłuchiwanie nagranych wiadomości są bezpłatne. Zamiast pozostawić połączenie na poczcie, możesz także przekierować nagranie na e-mail lub wysłać SMS z odpowiednią informacją.

* POCZTA GŁOSOWA MMS-EM

Wyjątkowa wygoda w korzystaniu z poczty głosowej! Każdą nową wiadomość otrzymasz jako MMS – wystarczy go otworzyć, aby usłyszeć nagranie. Wejdź na stronę www.playmobile.pl lub wybierz i zatwierdzić na klawiaturze telefonu krótki kod *111*5*1#.

Miesięczne utrzymanie usługi: 2 zł z VAT

* CENTRUM DOWODZENIA PLAY

Na stronie www.moj.playmobile.pl możesz wejść na zakładkę Play24, gdzie znajdują się informacje między innymi o stanie Twojego konta i historii połączeń. Możesz tam także aktywować usługi.

* PORTAL MOBILNY PLAYNET

Playnet to aktualne newsy z kraju i ze świata, wiadomości gospodarcze, muzyczne, filmowe, sportowe oraz imprezowe. W Playnecie masz także możliwość sprawdzenia swojego profilu, obejrzenia znajomych, ich blogów i zdjęć. Playnet to również poczta e-mail, różnorodne serwisy oraz miejsce gdzie możesz kupić multimedia na swój telefon (dzwonki, tapety, animacje, muzykę mp3). A do tego wszystkiego pierwsza strona serwisu jest zawsze za darmo!

Sprawdź Cennik oferty Nowy Play na Kartę

Możesz także sprawdzić stare oferty PLAY na kartę
Jeśli jesteś użytkownikiem Play na Kartę możesz przejść do Nowego Play na Kartę.
Zapoznaj się z regulaminem

Więcej info na oficjalnej stronie operatora:
http://web.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html

UWAGA!!
Aby móc korzystać ze starej oferty
należy zakupić stary starter, który będzie dostępny do momentu ich
wysprzedania, sieć PLAY nie prowadzi ich dalszej produkcji. W momencie
gdy zdecydujecie się na przejście na nową ofertę, nie będzie
możliwości powrotu do tej starej. Sytuacja jest podobna, jeśli zakupicie
nowy starter - nie będzie możliwości aktywowania starej oferty.
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2008, 14:27 przez Matyk, łącznie zmieniany 4 razy.

#260266  autor: Vieslav
 05 kwie 2008, 22:22
Nie rozumiem... Najpierw Play się lansuje, że nie będzie podziału w sieci i poza sieć, potem wprowadza abo Play 40 a teraz to... :roll: Tak czy siak taryfa ciekawa, szczególnie zadowalająca jest cena na stacjonarne (minimalnie taniej niż w Nowym Orange Go ale za to na zawsze no i nadal nie powala Simplusa, który w pakietach ma o wiele taniej). Nadal brak czegoś dla osób lubiących sobie popisać esy, a wybrane numery o wiele lepiej wypadają w Orange POP. Ale widać, że coś rusza w tym kierunku, więc może niedługo wprowadzą jakiś darmowy numer. I co najbardziej boli w dzisiejszych czasach: strasznie wysoki koszt transmisji danych.

#260353  autor: bora1410
 06 kwie 2008, 15:14
A dla mnie to bardzo logiczne podejscie. Na samym poczatku, nie majac jakiejs wielkiej rzeszy abonentow musieli zastosowac wariant ze taka sama cena do wszystkich sieci. Bo kogo by obchodzilo ze wewnatrz sieciowe rozmowy byly by wtedy nawet za 1 gr, jak nie bylo by do kogo za ten grosz dzwonic. Teraz gdy liczba kart Playa jest na takim poziomie to bedzie calkiem odczuwalne dla niektorych. Widac ze maja strategie, dobry marketing i tego sie trzymaja.

#260437  autor: metpablo
 07 kwie 2008, 09:39
Czy to oznacza, że teraz domyślną taryfą dla nowoaktywowanej Play Karty będzie Nowy Play na Kartę? Marnie, mam nadzieję, że będzie możliwość przełączenia się do starej taryfy. Najgorszy jak dla mnie jest brak bonusa i wyższa cena SMSa.

#260443  autor: Jedrker
 07 kwie 2008, 10:44
Brak bonusu swoją drogą.
Cena za esa też jeszcze ujdzie.
A co ze starymi play kartami i aktywowanymi pakietami sms ?
Wie ktoś coś na ten temat ?

#260456  autor: BarthezzLodz
 07 kwie 2008, 12:15
Dla mnie ta taryfa to dno.
Wady:
- brak bonusów za doładowania
- 2->1 do wykorzystania tylko do sieci Play
- wyższa cena SMS
- prawdopodbnie brak przechodzenia pakietów tj. 1000 SMS/MMS lub 200 SMS

Zalety:
- niższa cena za połączenia do Play i stacjonarne
- tanie połączenia z jednym numerem

Ogólnie rzecz biorąc - to nie dla mnie. Ja mam tylko jedną osobę w Play, tańsze połączenia z jednym nr (tym bardziej w Play) mnie nie interesują, a i na stacjonarne też nie dzwonię.

A te pakiety, które mają być utworzone to żenua...
Pakiet 30 SMS za 3zł?
Pakiet 30 min. za 9zł?

Wcześniej był 200 SMS za darmo, a 30 min. za 6 zł...

Mam nadzieję, że 'stara' Play Karta nie będzie teraz zaniedbywana przez utworzenie 'nowej'. No i mam nadzieję również, że zmiana taryfy nie będzie konieczna i przymusowa.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#260460  autor: tomko111
 07 kwie 2008, 12:26
BarthezzLodz pisze:Mam nadzieję, że 'stara' Play Karta nie będzie teraz zaniedbywana przez utworzenie 'nowej'. No i mam nadzieję również, że zmiana taryfy nie będzie konieczna i przymusowa.
Tutaj jesteś w błędzie. Jestem w 100% pewien, że operator, w tym przypadku Play zrobi wszystko, aby użytkownicy starej play karty przeszli na nową. Związku z tym każda nowa promocja będzie dotyczyć tylko NOWEJ Play Karty.

#260464  autor: user_delete7
 07 kwie 2008, 13:17
no dla mnie ta oferta jest malo atrakcyjana i nic wiecej troszke jestem rozczarowany ta oferta

#260465  autor: fortel
 07 kwie 2008, 13:20
Czesc tomko111,pomoc to mi nie pomogles :-D ale zwrociles moja uwage na to co sie dzieje w tej ,moim zdaniem ,niszowej sieci komorkowej{cos jak TV4 i PULS razem wziete w naszej polskiej TV,hehe}Play zamiast zachecac ludzi do swojej oferty poprzez obnizanie stawek,dodawanie darmowych bonusow powoli zaczyna pokazywac ,,rogi''.Dodajac do tego,ze z innych sieci{operatorow} nie oplaca sie dzwonic DO... to ta siec tworzy swoj zamkniety krag ,gdzie miedzy soba,owszem,mozna pogadac.Mozna nawet pisac i wydzwaniac gdziekolwiek ale przeplacac za rozmowe Do?Tym bardziej ze w ,,pomaranczy'',w Nowym POP-ie mozna z 3 numerami gadac za 3gr i sms-owac za 1gr,u ,,kolejarzy''{to z reklamy!}czyli w plusie tez sa atrakcyjne stawki,nie wspominajac o HEY_a.Wiec jaki jest sens sie ,,katowac Play-em''?...do przemyslenia :lol:

#260471  autor: kowcio
 07 kwie 2008, 14:08
to chyba będę musiał zrezygnować z tego play'a. zostało mi tylko Orange.
to po prostu jest jakaś żenada ze strony P4.
no chyba że zostanie dodatkowo ta stara oferta która jest od początku P4 na rynku.
jeszcze żeby ktoś miał tego play'a ze znajomych to ok, ale niestety.
strasznie nie podoba mi się to.

#260487  autor: BarthezzLodz
 07 kwie 2008, 15:54
kowcio, póki co nikt nie zmusza Cię do przejścia na Nowy Play na Kartę, więc nie rozumiem dlaczego chcesz odchodzić z Play...
Mnie w tej sieci (w starej taryfie) jest dobrze: co miesiąc mam 200 darmowych SMSów do wszystkich sieci, minutę darmową do wszystkich sieci za dwie minuty połączenia przychodzącego z sieci innej niż Play i darmowe złotówki przy doładowaniu za 50 zł i więcej. Cóż, internet mógłby być tańszy, ale przecież nie można mieć wszystkiego...

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#260494  autor: Matyk
 07 kwie 2008, 16:44
No dokładnie! Nikt nikogo nie zmusi do przejścia z starej taryfy do nowej...

Ja jednak zostaje w tej starej... :D

#260581  autor: senshiro
 07 kwie 2008, 22:09
tomko111 pisze:Jestem w 100% pewien, że operator, w tym przypadku Play zrobi wszystko, aby użytkownicy starej play karty przeszli na nową.
Być może będzie próbował, ale nie sądzę, żeby kogokolwiek przenosili na siłę. Będzie pewnie tak, jak Orange robi z POPem - dużo szumu wokół Nowego POPa i Orange Go, a stary POP jest dalej i ludzie dalej korzystają z tej taryfy.

Ja nie chcę stracić swojego pakietu 1k sms/mms... :|

Obrazek

#261145  autor: Th0mas
 10 kwie 2008, 22:15
Ale się wkopałem. Nie dość, że straciłem promocyjne 200 SMSów do wszystkich, to jeszcze jak wynika z Waszych postów straciłem bonusy do doładowań? Może jeszcze w tej ofercie nie ma promocji "Telefon na deser"?

#261200  autor: Mysz
 11 kwie 2008, 12:11
Jeśli bierzesz już udział w promocji „Telefony na deser” i przejdziesz do Nowego Play na Kartę nadal pozostajesz w promocji. Takie info podaje strona internetowa operatora. Ja też nie jestem zadowolony z nowej oferty. Pozostanę sobie w starym play na kartę gdzie za odebrane połączenia mam minuty gratis do wszystkich, gratisowe złotówki przy doładowaniu oraz pakiet 1000sms/mms.

#261322  autor: metpablo
 11 kwie 2008, 22:30
Słuchajcie - jaka taryfa będzie aktywna w teraz aktywowanym "starym" starterze Play na kartę? Stara (wg mnie lepsza) czy nowa, niepotrzebnie "udziwniona" i jak dla mnie mało atrakcyjna?

#261696  autor: Gr3gorix
 13 kwie 2008, 18:21
jak sa startery bez gruszek/robaczków to stara oferta musisz dobrze poszukac/wybrac ;)

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#262073  autor: metpablo
 15 kwie 2008, 22:19
Dzięki za info. Dziś jeszcze potwierdził tę wersję mailowo konsultant Playa. Zakupiłem stary starter - poczeka w szafie do końca lojalki w Erze.

#262124  autor: Gr3gorix
 16 kwie 2008, 10:30
spoko tyl;ko kwestia przenoszenia numeru jest inna mianowicie po 7 kwietnia masz automatycznie nową oferte Play na karte jeżeli dobrze pamietam

Telefon jest jak kobieta- ładujesz w nią pieniądze ale ciągle nie jestes z niej w 100% zadowolony...

#262157  autor: metpablo
 16 kwie 2008, 13:27
W istocie tak jest. Cóż, nie raz zmieniałem już numer telefonu, więc dam radę i teraz ;-)