• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #252896  autor: bodalski
 23 lut 2008, 12:19
Witam, kupilem sobie starter Play, tak na probe, zobaczyc jak z zasiegiem u mnie w domu. Jak wiadomo Play daje 1 minute na rozmowy wychodzące za 2 pelne odebrane minuty z innej sieci. Moja zona dzwonila do mnie z pracy z telefonu stacjonarnego. Rozmawialismy 5 minut co daje mi 2 minuty ekstra na wychodzace. Minela juz doba od tego polaczenia a ja nie dostalem jeszcze zadnych minut. Czy to normalne ze sie tyle czeka czy cos jest nie tak?

#252897  autor: aga
 23 lut 2008, 12:24
A aktywowałeś usługę Zbieraj minuty?
Kod: Zaznacz cały
Dotychczasowi użytkownicy Oferty Play Karta, którzy wykonali pierwsze połączenie przed 10.02.2008, aby nadal korzystać z usługi "Zbieraj Minuty" muszą wysłać SMS-a o treści |T" pod bezpłatny numer 1155 do dnia 10.02.2008.

Po tym terminie Klienci będą mogli aktywować usługę na kilka sposobów:

* wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu krótki kod *111*4*1#
    * wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu *111#, a następnie wybrać odpowiednią opcję w sekcji Usługi
    * zalogować się na stronie https://obslugaonline.playmobile.pl i wybrać odpowiednią opcję w zakładce Usługi
    * zadzwonić do Konsultanta Obsługi Klienta pod numer *502 i zlecić aktywację usługi "Zbieraj minuty".  

#252899  autor: elrond
 23 lut 2008, 12:35
Tak, Aga ma racje - Play aby zwrócić uwagę nieświadomych na tę usługę, wprowadził konieczność jej BEZPŁATNEJ aktywacji.

Później, dodatkowe minuty przyznawane są bezpośrednio po zakończeniu połączenia. Sprawdza się je kodem *102#.

#252910  autor: bodalski
 23 lut 2008, 13:55
ha, zgadza sie. Wszedlem na strone Play i doczytalem sie. Nie wiedzialem, ze teraz trzeba aktywowac ta usluge. Teraz czekam na polaczenia przychodzace i sprawdze czy dziala.

Dzieki za odpowiedz.

#252952  autor: PiotrG-dz
 23 lut 2008, 16:18
Z jednej strony to dobry krok bo więcej ludzi się uświadomi ,że zbieranie minut istnieje :)

#253108  autor: Marens
 24 lut 2008, 01:39
Chyba bardziej chodzi o to, aby mniej ludzi miało aktywną usługę.