Mambea pisze:Witam, mój brat na koncie ma 69zł, za dwa dni kończy mu się data ważności konta, można by zrobić taki myk że doładuje moje konto w tt za 50zł i to doładowanie przedłuży mi moje konto o 3miesiace po czym ja mu bym doładował za te 50zł konto i mu by się przedłużyło?? i w ogóle jak zrobić przelew.
Sorka za takie głupie pytanie ale chłopak ma 9lat i nie ma kasy na karte a ja mam zetafona to w niego poje kase.
Nie ma usługi przelewu w TT, jedynie w Plusie i Orange coś takiego funkcjonuje. Oczywiście nie na takich zasadach jak opisujesz, bo tak by sobie ludzie przelewali i wydłużali terminy by jak najrzadziej doładowywać i najmniej wydać. W Plusie przelew nie przedłuża terminu, w Orange jedynie o 5 dni nie zależnie od kwoty (przelew za min 5 zł).
Jeśli mało korzysta niech najlepiej doładowuje za 50 zł co 3 miesiące. Wtedy miesięcznie ma do wygadania jedynie 16,67 zł. Sądzę, że to nie dużo. Wystarczy minuta dziennie poza sieć i kasy nie ma, albo ze dwie w sieci. Nie sądzę by korzystał mniej z telefonu. Dzięki temu i te nagromadzone środki z czasem też mu zejdą.