Monty Python pisze:Witam
Już od paru dniu próbuję zamówić darmowy starter Orange, niestety po wybraniu numeru i po naciśnięciu przycisku "dalej" czeka się w nieskończoność... , próbowałem różnych przeglądarek i problem jest ten sam, chciałbym się dowiedzieć od Szanownych Forumowiczów

( w tym także od administratorów i moderatorów

) czy także u Was występuje ten specyficzny problem, jeśli ktoś może to proszę niech spróbuje w tym momencie zamówić jakiś starter.
Pozdrawiam

Ja też mam taki problem ze stroną Orange. Z samym przeglądaniem strony (zakładki taryf i usług) tak źle nie jest choć wyraźnie wolniej niż inne strony. Jednak dość czesto działa bardzo wolno, szczególnie jeśli chodzi o Orange On-line. Z zamówieniem czy aktywacją startera dla mamy też miałem ogromne problemy bo ładuje się w nieskończoność, a jeśli już się uda coś zrobić to jest to nawet 1-2 min oczekiwania pomiędzy kliknięciami. Prawie zawsze występuje problem z zobaczeniem bilingu, muszę klikać kilkakrotnie by wyświetliła się lista. Zauważyłem, że bez użycia proxy mojego providera jest trochę lepiej, ale to mało co daje.
Zauważyłem, że na łączu od TP nie ma właściwie problemów natomiast w przypadku mojego providera, jakim jest TVK Vectra, takie problemy występują.
Od kogo masz dostęp do netu?
[ Dodano: 2008-01-10, 21:18 ]
Dodam jeszcze, że jestem bardzo zadowolony z TVK Vectra. Internet jest szybki i stabilny, praktycznie bezawaryjny. Strona
www.orange.pl jest jedyną, która działa w opisany sposób. Używam Internetu także poza domem i zauważyłem, że nie ma problemów z nią gdy korzystam z łącza od TP. Wygląda to tak jakby TP ustawiła wysoki priorytet dla użytkowników Neostrady i DSL TP. Może to tylko moje odczucie, ale jakoś na uczelni (DSL) czy u znajomych co mają Neostradę chodzi ona doskonale nawet w godzinach wieczornych. U mnie potrafi się mulić nawet w ciągu dnia gdzie teoretycznie jest na niej mniejszy ruch.