• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #240509  autor: Shatii
 19 gru 2007, 10:09
Witam!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć czy w ogóle Play mix to, to samo co Play na abonament?
Mógłbym to sprawdzić na www.playmobile.pl ale coś mi ta stronka nie działa :(

Jak to jest w Mixie? Ile się płaci miesięcznie i na jaki okres jest umowa? Słyszałem, że to jest tak jak Orange "Twój Mix", czy to prawda? Czyli, że w przypadku Play'a płacę na miesiąc 30 zł i mogę to wygadać.

A jak to jest w Play'u na abonament? Ile się płaci miesięcznie i na jaki okres jest umowa? Tutaj natomiast słyszałem, że w Play'u na abonament płaci się 30 zł (w zależności od wybranej kwoty) miesięcznie, a dodatkowo opłaca się czas za rozmowy, i za SMS'y? Czy to prawda?

P.S. Przepraszam jeżeli wybrałem nie odpowiedni dział.

Nokia 3410 ---> Siemens C60 ---> Motorola W375 (porażka) ----> Nokia 3110c

#240515  autor: user_delete3
 19 gru 2007, 11:58
Shatii pisze:Jak to jest w Mixie? Ile się płaci miesięcznie i na jaki okres jest umowa? Słyszałem, że to jest tak jak Orange "Twój Mix", czy to prawda? Czyli, że w przypadku Play'a płacę na miesiąc 30 zł i mogę to wygadać.
Może to pomoże
Brak z góry określonego abonamentu – sam decydujesz ile i kiedy chcesz płacić:
W Play Mix nie masz z góry określonego abonamentu, ani narzuconej kwoty miesięcznych doładowań. Sam decydujesz kiedy i jak chcesz płacić. Wystarczy, że w okresie obowiązywania umowy z Play Twoje konto pozostanie aktywne, czyli nie przekroczy okresu ważności dla połączeń wychodzących. Wybieraj dowolnie najbardziej dogodne doładowania dla Ciebie korzystając m.in. z naszej strony doładowania.playmobile.pl :
W mixie masz równiez usługe zbieraj minuty
- Zbieraj Minuty – bo każde 2 pełne minuty odebranego połączenia z innych sieci, to 1 minuta na Twoje rozmowy do wszystkich sieci. Usługa jest bezpłatna, a Twoje minuty są ważne 30 dni, ale każda kolejna zebrana minuta przedłuża ważność Twoich minut o kolejne 30 dni i o kolejne…

#240516  autor: Shatii
 19 gru 2007, 12:27
Może jestem troszkę tępy no, ale cóż :D
Ok, już wiem co i jak z Mixem w Play :)
Ale nadal nie wiem jak jest z abonamentem? Tzn. muszę płacić co miesiąc 30 zł, a dodatkowo muszę opłacać koszty połączeń i koszty SMS'owania?

Mam jeszcze jedno pytanie :) Czy oferty komórkowe w abonamencie lub w mixie są te same?

P.S. Bardzo fajna jest ta funkcja z minutami ^^

#240519  autor: user_delete3
 19 gru 2007, 12:40
Zamiast z góry określonej puli minut i SMS-ów w abonamencie otrzymujesz pakiet złotówek, które możesz wykorzystać, jak chcesz: na rozmowy, SMS-y, MMS-y, surfowanie po Internecie. Play Abonament to pełna swoboda komunikacji. A im wyższy abonament, tym więcej złotówek dla Ciebie - aż do 300 złotych w standardzie.

#240523  autor: Shatii
 19 gru 2007, 13:00
Ok już wszystko wiem :) Miałem wadliwą przeglądarkę internetową :( Ale włączyłem drugą i wszystko działa i już o wszystkim wiem :)