• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #233727  autor: pwg
 16 lis 2007, 15:50
Witam
Problem mam z orange nastepujacy:
1. zamowilem starter, przyslano, aktywowalem i zasililem karta 50zl
2. przyslano potwierdzenie zasilenia
3. dzwonie na stacjonarny i licza mi tak jakbym zasilil karta 5 zlotowa czyli po 60gr za min
4. napisalem smsa ILE STAWKI i wyslalem pod wlasciwy numer, przyslano mi jakis kretynski sms ze 'promocja nie jest dostepna w twojej ofercie...' i naliczono mi 18gr czyli tak jak w zasileniu za 5 zl
5. napisalem maila do boku z opisem problemu, odpisala jakas panieka z prosba o ... PUK! w celu identyfikacji... wyslalem bo niby faktycznie bok oranga i moze potrzebne to komus do szczescia

czekam kolejnych kilka dni i wciaz mam te same stawki, dalej naliczona bzdurna kwote za nie wykonana usluge informacyjna o stawkach jakie mnie obowiazuja po zasileniu

ktos cos wie o takich problemach w Orange? czy mam kogos prosic o wlaczenie odpowiednich stawek? bylaby to paranoiczna sytiacja... czy jest w ogole sens dzwonic do nich skoro juz raz przekazalo sie im komplet danych czy lepiej udac sie do salonu i komus tam na miejscu wklupac? ;) i na co komu potrzebny jest PUK do mojej sim karty?

#233731  autor: Klusek
 16 lis 2007, 15:58
A sprawdziłeś czy na pewno masz NOG?

Obrazek
Obrazek

#233733  autor: pwg
 16 lis 2007, 16:12
Klusek- no raczej wiem jaki starter i w jakiej promocji zamawialem ;) tak NOG.

plan taryfowy Nowe Orange Go

twoja stawka 0,60 zł / min 0,18 zł / sms0,30 zł / mms

nie wiem, moze maja lekki balagan z numerami bo to jest wczesniejsza pula- 505xxxxxx. dodatkowo dodam iz bylo to pierwsze zasilenie konta, jednak nie sadze aby w tym byl problem

dodatkowo w ofercie bylo napisane ze mozna miec darmowo multibox gold ze 100 smsami z netu, jednak przy opcji aktywacji tej uslugi jest konkretna kwota wymieniona obowiazujaca za ta przyjemnosc.

#233754  autor: joasia_23
 16 lis 2007, 18:07
pwg pisze:
dodatkowo w ofercie bylo napisane ze mozna miec darmowo multibox gold ze 100 smsami z netu, jednak przy opcji aktywacji tej uslugi jest konkretna kwota wymieniona obowiazujaca za ta przyjemnosc.

Jednak ta opłata nie jest pobierana.

#233767  autor: mikage1
 16 lis 2007, 18:38
też miałem jakiś czas NOG i też pojawił się problem, że system taryfikował najdrożej jak mógł; złożyłem reklamację przez formularz reklamacyjny na orange on-line dla abo (przy okazji zjechałem ich za to, że dla prepaida na on-line nie było takiego formularza); za pierwszym razem odpowiedzieli że wg nich wszystko jest w porządku; wtedy zacytowałem im odpowiednie punkty z cennika i regulaminu i spytałem czy osoba, która udzielała odpowiedzi jest niekompetentna i nie potrafi nawet zajrzeć do cennika przygotowanego przez swoją firmę; odpowiedzieli w ciągu 24h, przeprosili i oddali to co było źle naliczone

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#233864  autor: pwg
 17 lis 2007, 01:31
dziekuje wszystkim za glosy, przedzwonilem i zalatwilem sprawe. maja jednak spory balagan ;)

joasia_23- i tak i nie, pobieraja te oplate ale to chyba tylko w wyniku bledu. bede musial kogos zdrowo opieprzyc w tym boku za to wszystko. niby darmo a placic trzeba, niby stawki malejace a musze dzwonic i zalatwiac cala sprawe. juz po zalatwieniu mam darmowo... tak czy inaczej dziwny poczatek z ta siecia.

[ Dodano: 2007-11-25, 12:42 ]
z drugim numerem bylo dokladnie to samo- brak zmiany stawek po doladowaniu i zbyt duzy koszt naliczonych polaczen. Tylko tym razem nie odpuscilem, dali mi 20zl na podstawowe i 20 na dodatkowe w ramach rekompensaty. Szkoda ze trzeba sie o zmiane stawek upominac i gdzies wydzwaniac bo traci sie poczucie ze to dobra firma. Jednak ogolnie dosc dobra jakosc uslug maja w orange mimo tych wpadek i jeszcze z nimi zostane ;)