• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #223168  autor: depablo
 25 wrz 2007, 00:06
Witam

Rozważam sobie przejście do Playa i strategię korzystania z tego operatora.
Jednym z punktów strategii jest rozsądne korzystanie z bonusowych doładowań.
Przytoczę pewien cytat z http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=17850:
(...) Czytałem nawet na telepolisie wypowiedź jakiegoś użytkownika play karty, że zostało mu 100 zł premii, doładował sobie konto o 10 zł, dostał 2 zł gratis i konto bonusowe przedłużyło mu się o następne 30 dni. Ale czy to prawda to ja nie wiem. Może odezwie się ktoś kto przeżył to na własnej skórze.
Jednak na dłuższą metę doładowywanie telefonu o 10zł w celu przedłużenia bonusu nie jest najlepszym sposobem, bo to przedłuża ważność konta tylko o 10 dni. Lepszym wyjściem jest doładowywać konto o 25zł, bo to przedłuża konto o 30 dni (i stosować cykl doładowań o 25zł dopóki bonus się nie wyczerpie).
Szkoda, że nie ma w Playu sumowania się czasu ważności konta, albo chociaż pozostawienie aktualnego czasu ważności połączeń jeśli ten czas jest większy od tego, który oferuje nam nowe doładowanie (bo rozumiem, jeśli doładuję za 150zł, a później za 25zł, to konto przedłużone jest tylko o 30 dni). A może się mylę?

Jeśli ktoś w związku z tym postem chciałby zajrzeć do regulaminu to proszę:
http://web.playmobile.pl/resources/_fil ... y_play.pdf

Pozdrawiam

#223169  autor: zol82
 25 wrz 2007, 00:12
Jest dokładnie tak jak mówisz.
Liczy sie ostatnie doładowanie, a żeby nie stracić bonusu musisz doładować ponownie konto przed upływem 30 dni.

Pozdrawiam

#223198  autor: yagi
 25 wrz 2007, 09:23
depablo pisze:jeśli doładuję za 150zł, a później za 25zł, to konto przedłużone jest tylko o 30 dni
Liczy sie okres waznosci za doladowanie 150 zl - czyli w podanym przez Ciebie scenariuszu doladowanie za 25 zl nie przedluzy waznosci konta. Byloby absurdem gdyby za drugie mniejsze doladowanie skracali waznosc konta...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#223246  autor: mikage1
 25 wrz 2007, 13:22
@ yagi - tu nie chodzi o termin ważności konta w ogóle, tylko konta promocyjnego ze środkami bonusowymi - np. doładowujesz za 150 PLN i dostajesz drugie 150 PLN bonusu; pierwsze 150 PLN z konta głównego ważne jest 180 dni, drugie 150 PLN z konta promocyjnego ważne jest 30 dni i jest wykorzystywane w pierwszej kolejności. Depablo pytał o możliwość przedłużenia ważności konta promocyjnego i o ile dobrze pamiętam sposób tu przywołany jest właściwy - doładowanie za 25 PLN przed upływem 30 dni - konto główne nie zostanie przedłużone ani skrócone, ale konto promocyjne zostanie wydłużone o kolejne 30 dni, etc. etc. (konto bonusowe jest ważne 30 dni od ostatniego doładowania, niezależnie czy to jest kwota 25 PLN czy 150 PLN)
- te zasady odnoszą się i do jesiennej promocji doładowań np za 10 PLN (regulamin "jesiennej promocji doładowań" pkt 9 i 10) i w ogóle do doładowań (tabela 8, pkt j oraz k w cenniku usług Play karta)

#223320  autor: marko20
 25 wrz 2007, 18:44
Ale nie lepiej doładowywać jednak 10 zł
Ja kombinuję tak, biorę MIXa
i doładowuje 150 zł dostaje 150 zł bonusu na 5 miesięcy, czyli mam 300 zł na 5 miesięcy czyli wychodzi 60 zł na miesiąc, ale wiadomo bonus obowiązuje tylko 30 dni
czyli mam tak
1 miesiąc - 60 zł
aby zachować bonus doładowuje 10 zł i jeśli dobrze kumam cały bonus znów mam na 30 dni
2 miesiąc - kolejne 60 zł i znów to samo znowu doładowanie za dychę na przedłużenie bonusu o kolejne 3o dni
3 miesiąc - 60 zł - kasa z bonusu się kończy
i 4 oraz 5 miesiąc wydzwaniam to co zostało wychodzi, że mam 60 zł miesięcznie do wygadanie - czyli 122 minuty
przez 5 miesięcy doładowuje 170 zł - otrzymuje 324zł

170 zł podzielić na 5 miesięcy daje faktycznie 34 złote na miesiąc,

bo zliczeniu wszystkiego wychodzi, że za minutę teoretycznie płacę niecałe 26 gr/min do wszystkich

nie wiem może coś przekombinowałem z tymi bonusowymi doładowaniami, powiem szczerze tak powierzchownie czytałem regulamin więc może mylnie rozumuje,

więc teraz proszę o wasze zdanie na ten temat

PS.
pisząc miesiąc mam na myśli 30 dni ( to takie małe uproszczenie bo faktycznie 150 zł w mixie przedłuża ważność konta o 150 dni )

[ Dodano: 2007-09-25, 18:48 ]
a i jeszcze na potwierdzenie tego o czym piszę czyli, że 10 zł też przedłuża wartość bonusu o 30 dni

"Twoja Premia jest ważna 30 dni, ale każde premiowane doładowanie wykonane w ciągu 30 dni przedłuża Twoje ekstra złotówki o kolejne 30 dni. I tak na okrągło…"

#223327  autor: mikage1
 25 wrz 2007, 19:27
@ marko20
kombinujesz chyba dobrze, tylko musisz pamiętać o jednej rzeczy - że doładowanie za 10 PLN z bonusem ma charakter promocyjny i jest ważne (ta promocja) do 31 października; być może potem będzie kolejna promocja, ale wcale nie musi jej być; chyba, że doładowałeś już wcześniej i korzystałeś z oferty wakacyjnej i zmieścisz się z 3 doładowaniem przed 31 października :)

#223334  autor: marko20
 25 wrz 2007, 19:42
Wiesz narazie to jest to tylko czysto teoretyczne rozumowanie, na pewno przed podpisaniem umowy dokładnie przeczytam regulaminy itp.

#223854  autor: ozp
 27 wrz 2007, 21:09
To zawsze trzeba robić...w większości przypadków narzekają Ci co go właśnie nie przeczytali...

:::...ReMeMbEr Me...:::

#224002  autor: marko20
 28 wrz 2007, 20:21
Cóż, po dzisiejszym newsie na telepolis

http://telepolis.pl/news.php?id=9503

moje rozumowanie wzięło w łeb, ale coś jeszcze pokombinujemy, by wychodziło jak najtaniej i najlepiej

#226021  autor: q-one
 08 paź 2007, 20:02
Witam
Jak to jest właśnie z ważnością premi?? Kombinowałem kupić mixa i ładować za 150zł raz na trzy miesiące, czyli koszt miesięczny 50zł a budżet 100zł. Miła Pani w Play poinformowała mnie że premia nie ma "terminu ważności" czyli nie przepada, a strona www mówi zupełnie inaczej.
Panią źle przeszkolili czy coś uległo zmianie??
Czy już to przerabialiście, udało się to rozgryźć??
Interesuje mnie miesięczny koszt telefonu na poziomie 50zł przy zachowaniu kosztu minuty w cenie około 26gr
Pozdrawiam

#226033  autor: yagi
 08 paź 2007, 20:49
Premia jest wazna 30 dni chyba ze przed tym terminem doladujesz ponownie z premia... Wez cennik oferty Play (biala ksiazeczka w salonie Play - jak nie jest na wierzchu to o nia popros) i dognij ta pania tym co tam pisze...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)