• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #215171  autor: wondy
 23 sie 2007, 22:02
Witam.

Zamierzam nabyć w w Orange Mix 30zł bez telefonu.
I mam pewne wątpliwości:

W punkcie Orange w moim miescie dowiedziałem się, że otrzymuje 50% kwoty przy podpisaniu umowy na 12 miesięcy, do Orange i stacjonarne.

Na stronie www natomiast przy wybraiu mix 30zł pokazuje, że dodatkowo otrzymam 20zł, ale przy umowie 24msc.

Czyli wychodzi na to, że kupując przez sklep int. otrzymuje 5zł msc więcej czy te 20zł jest to dodatkowa kwota nie mająca nic wspólnego z tym 50% od kwoty zadeklarowanej?

Kolejna sprawa to umowa. Na stronie Orange mozna znalesc info, że po 12 msc umowa nie wygasa lecz przechodzi na bezterminowa. Czy po tych 12msc będa mi proponowane profity bym przedłużył umowe? czy po prostu zabierają mi te 50% i do momentu az zrezygnuje korzystam tylko z tych 30zł.

P.S. Nie wiecie czy w Orange można dostać srebrną lub białą nokie 1600? Czy maja tylko czarne? <-to dla mojej mamy.
 #215224  autor: Zajcef
 24 sie 2007, 06:53
wondy pisze:Witam.

Zamierzam nabyć w w Orange Mix 30zł bez telefonu.
I mam pewne wątpliwości:

W punkcie Orange w moim miescie dowiedziałem się, że otrzymuje 50% kwoty przy podpisaniu umowy na 12 miesięcy, do Orange i stacjonarne.

Na stronie www natomiast przy wybraiu mix 30zł pokazuje, że dodatkowo otrzymam 20zł, ale przy umowie 24msc.
Wg mojej wiedzy i wedlug tego co jest napisane tutaj http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 080919.pdf , a nastepnie punkt 15. w tym regulaminie http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 740147.pdf otrzymasz . 30 zl jako abo, dodatkowo 50 % czyli 15 zl na orange i stacjonarne + 20 zl za zakup na stronie na orange i stacjonarne. Przy tej wysokosci abonamentu 60 min jako popoludnia i weekendy, ktore dzialaja tak : http://www.orange.pl/portal/map/map/mix ... id=2066005
wondy pisze:Czyli wychodzi na to, że kupując przez sklep int. otrzymuje 5zł msc więcej czy te 20zł jest to dodatkowa kwota nie mająca nic wspólnego z tym 50% od kwoty zadeklarowanej?
odpowiedz wyzej inaczej : 30 zl + 35zl na ois + 60 min popoludnia i weekendy.
wondy pisze:Kolejna sprawa to umowa. Na stronie Orange mozna znalesc info, że po 12 msc umowa nie wygasa lecz przechodzi na bezterminowa. Czy po tych 12msc będa mi proponowane profity bym przedłużył umowe? czy po prostu zabierają mi te 50% i do momentu az zrezygnuje korzystam tylko z tych 30zł.
Na stronie internetowej masz mozliwosc podpisania umowy na 24 m. Na 12 tylko w salonie, ale beda gorsze warunki. To, ze przechodzi na nieokreslony to zadna nowosc - zawsze tak bylo. Przy umowie na 24 m na 95 przed koncem bedziesz mogl skorzystac z propozycji. Jesli nie skorzystasz masz "gole" 30 zl plus popoludnia i weekendy - zakladajac, ze bedziesz dalej korzystal z nowego twojego mixa.

wondy pisze:P.S. Nie wiecie czy w Orange można dostać srebrną lub białą nokie 1600? Czy maja tylko czarne? <-to dla mojej mamy.
Srebrna mozna, ale bialej nie widzialem..
Pozdrawiam.

#215273  autor: wondy
 24 sie 2007, 10:39
Ok. Dziekuję.
Czyli 20zł więcej za podpisanie umowy na 24 msc:)

Pzdr.

[ Dodano: 2007-08-25, 11:55 ]
Mam jeszcze pytanie.

Czy to prawda, że kupując mixa 30zł przez internet nie dostaje gotowych druczków do wpłaty tylko sam bede musial je na poczcie wypełniać???