• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #199901  autor: sq3cps
 07 lip 2007, 11:14
Witam!
Dzisiaj na moim rezerwowym numerze mocno mnie zdziwił SMS otrzymany od Simplusa, w którym ostrzega mnie wyzerowaniem aktualnego salda, jeśli w ciągu 3 dni nie zostanie wykonane doładowanie (możliwość wychodzących skończyła się ok. 3 tygodnie temu).
W ciągu 6 lat nigdy nie otrzymałem podobnej treści SMS, a zdarzało się, że karta nie była doładowywana nawet 3-4 miesiące.
Czyżby w Plusie nastąpiły jakieś zmiany w tym kierunku...?

#199909  autor: reegis
 07 lip 2007, 11:22
Dzisiaj przeczytałem o tym fakcie na gsm.biz.pl i wychodzi na to, że faktycznie Polkomtel będzie zerował liczniki niedoładowywanym simplusom. Niestety, jest to zgodne z RŚUT :/

#199911  autor: Ramirez
 07 lip 2007, 11:24
Obecnie oficjalnie jest tylko miesiąc na odbieranie a nie jak kiedyś 3 miesiące. Widać zaczeli traktować ten termin bardziej na serio niż dotychczas :?

#199946  autor: sq3cps
 07 lip 2007, 12:17
Zatem zaostrzyło się przestrzeganie terminów, ograniczenia w Teleprzelewach; w Simplusie będzie "prawie i sprawiedliwie"... ;-)

#200056  autor: Oliver
 07 lip 2007, 15:34
Podobno w Simplusie mialy zajsc zmiany ,czyli odrazu pobieranie danej kwoty z konta ,a nie jak dotychczas po przegadaniu 2,5zl .Czy Simplus to zmienil?

#200079  autor: Kaczy
 07 lip 2007, 16:40
Oliver pisze:czyli odrazu pobieranie danej kwoty z konta ,a nie jak dotychczas po przegadaniu 2,5zl
W najnowszej taryfie tak jest, że wybierając ją automatycznie włącza Ci limit krótkim kodem, czyli rozliczanie na bieżąco.

...::: Made for loneliness :::...

#200092  autor: mir123bych
 07 lip 2007, 17:11
ja mam ją włączoną właśnie i fajne rozwiązanie, trochę wnerwiające są sms z info o koszcie po każdej rozmowie, ale da się do tego przyzwyczaić

#200098  autor: taktakmen
 07 lip 2007, 17:20
Usługę informowania można wyłączyć krótkim kodem *101*11*06#.

#200126  autor: ztomasz
 07 lip 2007, 18:26
Z simplusa to raczej nieczesto korzystalem, ale... swietny byl fakt ze za 2,5zl mozna bylo wyslac mnostwo sms-ow premium a pozniej karta do kosza. Ciekawe czy teraz system rozliczen tez ma problemy z poprawnym naliczaniem?

#200147  autor: Pawrzes
 07 lip 2007, 19:31
ztomasz pisze:Z simplusa to raczej nieczesto korzystalem, ale... swietny byl fakt ze za 2,5zl mozna bylo wyslac mnostwo sms-ow premium a pozniej karta do kosza. Ciekawe czy teraz system rozliczen tez ma problemy z poprawnym naliczaniem?

Teraz już jest to niemożliwe... System od razu odlicza odpowiednią kwotę ale ale informacja o stanie konta jest aktualizowana z opóźnieniem.

Pozdrawiam

#200176  autor: mir123bych
 07 lip 2007, 20:44
taktakmen pisze:Usługę informowania można wyłączyć krótkim kodem *101*11*06#.
dzięki!! działa

System już działa więc nie można już z sms szaleć;)

#200202  autor: Pawrzes
 07 lip 2007, 21:39
Chyba bardzo szybko kasowałeś te SMSy bo informacja jak wyłączyć powiadomienia od jakiegoś czasu jest dołączona do każdej wiadomości SMS :P ;)

Pozdrawiam

#200288  autor: dechomenon
 08 lip 2007, 10:53
Kiedyś kumpel mając w simplusie 10zł wysyłał po 3 smsy na taką gre ogame, aby móc mieć dostęp do komandora (lepsza wersja) 1sms kosztował 10zł zrobił ze na tym 10zł wysłał po 3smsy i miał to konto przez 3 miesiące! Ale wracając do kont simplusa, miałem wczoraj który mówi mi, że jego telefon stary leżał ponad rok nie używany z kartą simplusa wcale nie zasilaną! I co się stało po roku..dostał sms że proszą o zasilenie konta bo rozmowy wychodzące są zablokowane...ehhehe minął rok a nikt tego numeru nie wyłączył..są pewnie różne przypadki! platforma cała sie sypie, dlatego powstają takie bonus i zonki!

#200301  autor: mir123bych
 08 lip 2007, 11:23
mi się bonusy nie zdarzyły tylko zonki,
a prędzej zabiorą kasę jak sie nie doładuje niż wyłączą numer, zawsze to jakaś strata dla nich, zawsze mają nadzieje że sie doładuje:)

#200332  autor: Pawrzes
 08 lip 2007, 12:55
Jak się dowiadujemy ze źródeł zbliżonych do operatora, mniejwięcej od maja, a realnie od momentu ogłoszenia nowych planów taryfowych w Simplusie

Polkomtel zaczął realizować kolejny krok w polityce oszczędnościowej, choć ... tak naprawdę zgodny z regulaminem świadczenia usługi. Po zakończeniu ważności konta prepaid na połączenia wychodzące operator anuluje obecnie środki na koncie użytkownika. Jeśli ten nie doładuje konta w ciągu 7 dni od dnia anulowania środków, przepadają one bezpowrotnie. Dotąd było tak, że środki były utrzymywane przez cały czas "życia" numeru klienta prepaid. Konkludując, niby postępowania zgodnie z ustalonym regulaminem, jednak z drugiej strony - kolejny etap psucia oferty i własnego wizerunku. Na rynku pozostaje zatem już tylko jeden prepaid, który użytkownicy nazywają mianem uczciwy ( w miarę ). Jest nim Era TakTak, w którym nikt nie konfiskuje środków, w którym czas ważności konta się kumuluje, podstawowy pakiet tańszych minut i SMS wewnątrz sieci można aktywować wielokrotnie, a jego czas ważności nigdy się nie kończy.

gsm.biz.pl

Fajnie? ;)

Pozdrawiam

#200338  autor: jacguszi
 08 lip 2007, 13:04
Narobili starterów a teraz numerki się kończą i trzeba szybko odzyskać stare rzadko używane.Przewiduję że niedługo zrobią kolejną akcję wyłączania dawno nie doładowywanych numerów. :wink:

#200612  autor: mir123bych
 09 lip 2007, 11:33
już przecież wyłączają tylko nie wiem po jakim okresie, teraz go skrócą i będą przestrzegać, bez łudzenia się że wreszcie ktoś doładuje konto

#200650  autor: Pawrzes
 09 lip 2007, 15:00
Polkomtel nie będzie wyłączał nieuzywane karte bo przecież chce być lideren pod wględem aktywnych kart SIM. Teraz poprostu będą zerować stan konta.

Regulamin mówi jasno:
po upływie 365 dni od zakończenia okresu ważności lub od daty wyczerpania wartości konta następuje zaprzestanie świadczenia usług.

Pozdrawiam

#201686  autor: nicram
 12 lip 2007, 14:50
A o to co ma regulamin simplusa do powiedzenia na ten temat;) :

Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych przez POLKOMTEL S.A. dla Użytkowników
§ 8 Opłaty
11. W momencie upływu okresu ważności dla połączeń przychodzących niewykorzystana wartość konta jest automatycznie anulowana
12. W przypadku dokonania zasilenia konta w terminie 7 (siedmiu) dni od dnia upływu okresu ważności dla połączeń przychodzących anulowana wartość konta może zostać przywrócona. Przywrócenie wartości konta nastąpi w terminie 2 (dwóch) dni po dokonaniu przez Użytkownika zasilenia konta.
13. Brak zasilenia konta w terminie wskazanym w ust. 12 będzie skutkował bezpowrotną utratą niewykorzystanej wartości konta.

Link do strony:
http://www.simplus.pl/showDoc.do?alias= ... _regulamin