• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #197142  autor: Amser
 28 cze 2007, 17:39
Witam,
chyba cos sie wkoncu ruszylo - na orange online juz mozna zmienic plan taryfowy na "Orange Free na karte"

Cennik:

Połączenie z Internetem
0,03 zł/ 100 KB
WAP
0,03 zł/ 100 KB
połączenie głosowe do wszystkich krajowych operatorów
1,50 zł1
SMS do operatorów sieci komórkowych
0,20 zł/SMS2
SMS na numer stacjonarny
1,00 zł/SMS
SMS na numery zagraniczne
0,61 zł
MMS do sieci Orange (MMS standardowy)
1,00 zł/MMS
MMS do pozostałych krajowych operatorów komórkowych
1,00 zł/MMS
MMS na numery zagraniczne
3 zł

Opis:
Orange Free na kartę to oferta, dzięki której masz dostęp do Internetu przez swój komputer lub laptop - bez abonamentu i rachunków. Doładowujesz swoje konto, kiedy, gdzie i za ile chcesz, aby korzystać z nieograniczonego, mobilnego dostępu do Internetu
Starter współpracuje z :

* kartą PCMCIA do laptopa
* modemem USB do komputera stacjonarnego
* telefonem (obsługującym technologie GPRS, EDGE lub UMTS)

Doładowujesz i korzystasz, kiedy chcesz:

* 3 gr za 100 Kb (31 gr za 1 MB) przesłanych i odebranych danych
* prędkość ściągania danych nawet do 3,6 Mb/s w zasięgu HSDPA

Jak uruchomic usluge?
Użytkownik innej oferty na kartę ma możliwość zmiany oferty na ofertę Orange Free na kartę. Aby zmienić ofertę na Orange Free należy wysłać SMS o treści FREE pod numer 3033, lub dokonac zmiany swojego planu taryfowego poprzez Orange-Online. Opłata za wysłanie SMS-a pod numer 3033 jest równa opłacie za wysłanie standardowego SMS-a do sieci Orange w dotychczasowej ofercie Użytkownika.

Po wysłaniu SMS-a dotychczasowa oferta Użytkownika zostanie zmieniona na ofertę Orange Free na Kartę. Zmiana oferty zostanie potwierdzona SMS-em.

Wszelkie rabaty, zniżki, pakiety oraz ustawienia wynikające z dotychczasowej oferty Użytkownika przepadają po dokonaniu zmiany oferty na Orange Free na kartę i nie podlegają zwrotowi.

*wiecej informacji na temat Orange Free na karte na stronie operatora: http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... id=2044817

Szkoda jedynie ze aby korzystac taniej z netu trzeba zmieniac taryfe > W Nowym Orange Go tracimy tansze rozmowy po doladowaniu :(
Ostatnio zmieniony 02 lip 2007, 18:07 przez Amser, łącznie zmieniany 3 razy.

#197168  autor: Kaczy
 28 cze 2007, 18:55
Ja dziś też znalazłem tą opcję na Orange on-line. I nawet z niej skorzystałem. Miałem akurat starego POP`a, którego już nie używam.
Rzeczywiście działa. Za 100 kB kasuje mnie 3 gr.

Najgorsze jest to, że nigdzie nie można znaleźć cennika tej taryfy. W gruncie rzeczy nie wiadomo ile kosztuje sms i ile jest za minutę połączenia :)

...::: Made for loneliness :::...

#197315  autor: Amser
 29 cze 2007, 11:17
Kaczy pisze:Najgorsze jest to, że nigdzie nie można znaleźć cennika tej taryfy. W gruncie rzeczy nie wiadomo ile kosztuje sms i ile jest za minutę połączenia
a nie mozesz skoro masz te usluge juz aktywowana zadzwonic pod jakis numer/wyslac eska i zobaczyc jak taryfikuje? :D

#197323  autor: Kaczy
 29 cze 2007, 11:42
No mogę :) Niemniej jednak chciałbym zobaczyć cennik :D

#197407  autor: Yoshi
 29 cze 2007, 15:58
Wg mnie Orange Free na kartę ma taki sam cennik usług podstawowych jak stare Orange GO. Kiedy zadzwonimy pod *500 usłyszymy 'Witaj w Orange GO'. Może się mylę. :P To jest w sumie tylko oferta internetu na kartę. :)

Don't let the system get you down...

#197421  autor: Amser
 29 cze 2007, 17:42
Wlasnie zagladam na Orange Online i widze ze znikla juz opcja wyboru planu taryfowego Orange Free na karte :(
Ziarno niepewnosci zostalo posiane w klientach Orange pre-paid :P :P

#197423  autor: Rambus
 29 cze 2007, 17:51
Czy mi się wydaje, czy to istna kopia Simdaty :?:

#197429  autor: marcinb
 29 cze 2007, 18:05
I gdyby pozostały ceny za rozmowy i smsy z Orange Go nie byłoby najgorzej...

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#197448  autor: Kaczy
 29 cze 2007, 19:06
Rambus pisze:Czy mi się wydaje, czy to istna kopia Simdaty
Trochę niedorobiona kopia. Wadą jest to, że środki przepadają. Więc jak zasilisz sobie za 25 zł to masz 1 m-c na wykorzystanie. Jak nie wykorzystasz to one przepadają. A w simdacie zostają przez rok.

#197450  autor: marcinb
 29 cze 2007, 19:45
Kaczy pisze:Wadą jest to, że środki przepadają. Więc jak zasilisz sobie za 25 zł to masz 1 m-c na wykorzystanie. Jak nie wykorzystasz to one przepadają. A w simdacie zostają przez rok.
Przepadają gdy minie okres na aktywne 'wychodzące'? Czy po prostu jak w Playu musimy wykorzystać złotówki w danym 'okresie rozliczeniowym'?

#197452  autor: Amser
 29 cze 2007, 19:58
marcinb pisze:Przepadają gdy minie okres na aktywne 'wychodzące'?
dokladnie tak, chociaz moze cos sie zmieni... regulaminu jeszcze nie ma :roll:

#197453  autor: marcinb
 29 cze 2007, 20:00
To muszę napisać że niestety u mnie było tak samo w Simdacie, kiedyś gdy to używałem chwilowo, był moment spóźnienia się z doładowaniem i to co było na koncie przepadło...

#197653  autor: Pu94
 30 cze 2007, 16:27
1. Wie ktos gdzie wcielo te taryfe z panlu
2. Beda tego jakies startery czy cos ? czy to tylko zostnaie abo ?
3. Jest oficjalny cennik uslug pozostalych w tej taryfie ?

#197676  autor: marcinb
 30 cze 2007, 18:21
Pu94 pisze:
2. Beda tego jakies startery czy cos ? czy to tylko zostnaie abo ?
Jakie abo? Czytamy ze zrozumieniem:
Orange Free na kartę to oferta, dzięki której masz dostęp do Internetu przez swój komputer lub laptop - bez abonamentu i rachunków. Doładowujesz swoje konto, kiedy, gdzie i za ile chcesz, aby korzystać z nieograniczonego, mobilnego dostępu do Internetu
Pozdrawiam.

#197697  autor: Pu94
 30 cze 2007, 20:08
Abo = abonament

NIe wiem co to za oferta gdzie nigdzie nie mozna nic uzyskac na ten temat z panelu wywilalo nawet zmiane taryfy i co dalej ? trzbea czekac na jakis wielki dzien az ujawnione zostana szczegoly nie bardzo rozumiem ... TO jest tajmenica czy jak heh

#197699  autor: Kaczy
 30 cze 2007, 20:14
Pu94 pisze:Abo = abonament
Dalej słabo czytasz. Orange Free na karte to nie wersja abonamentu, ale zestaw usług (taryfa) działająca na zasadzie pre-paid (tak jak np. Tak-Tak)

#197742  autor: Pu94
 30 cze 2007, 22:42
No dobra ale ja pytalem czy zostnaie to w abonamencie tylko czy bedzie tez na karte wiem ze bedzie juz na karte tyle ze wyjasnialem to temu wyzej o co mi chodzilo .

NIe wime natomiast o co chodzi Orange ze problem jest z doczytaniem sie infromacji na temat tej uslugi

#197748  autor: Amser
 30 cze 2007, 23:04
Pu94 pisze:NIe wime natomiast o co chodzi Orange ze problem jest z doczytaniem sie infromacji na temat tej uslugi
poprostu usluga jeszcze nie jest oficjalnie uruchomiona, zdjeli z plan z orange online i wrzuca znow kiedy bedzie planowana data startu uslugi dla uzytkownikow pre-paid.
Widac ze usluga nie jest jeszcze dopracowana bo bedac w nowej taryfie nie dziala mi orange online wyswietla sie tylko taki komunikat "Orange On-line nie jest dostępny dla Twojego planu taryfowego."
Ja sobie korzystam poki co i wychodzi bardzo fajnie szczegolnie gdy sie korzysta np z gochat...grosze :D

#197786  autor: Pu94
 01 lip 2007, 02:33
Myslalem ze juz oficjal poszedl bo sie trabi o tym i trabi i atak patrze co jest ze niema nic ;p zadnego info . Przyzwyczajenie takie ze na telepolis zawsze wszystko wczesniej i potem tego skutiki to juz chyba wszystko wiem :)

#197788  autor: DejwiD
 01 lip 2007, 02:39
Pu94 pisze:to juz chyba wszystko wiem
raczej... nic nie wiesz ;]

pozdrawiam ;]