• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #196389  autor: wujek_jarek
 26 cze 2007, 13:18
Witam wszystkich zakochanych w ofercie Play. Licze na pomoc i wyjasnienie pewnych spraw, ktorych nie jest w stanie wyjasnic biuro obslugi. Mianowicie, chcialem wczoraj kupic sobie karte 50 zl, aby grzecznie doladowac swoje konto, gdyz konczy sie jego termin waznosci. A wiec, kierujac sie informacja podana na stronie, ktora przytaczam: "Sprzedaż nowych nominałów (10,50,70,100,150) rozpoczyna się w dniu 11.06.2007. Pełna dostępność nominałów w sieciach sprzedaży planowana jest do dnia 15.07.2007." podreptalem do alberta (wymienionego na liscie sprzedajacych doladowania) na Rakowie w Czestochowie. Tam poinformowano mnie, ze doladowan nie ma, ba, pani kasjerka byla wrecz zdziwiona. Poszedlem zatem na wymienione na liscie bp. Sytuacja podobna. Pozniej byl relay, kioski ruchu, tesco... Poznym popoludniem wybralem sie do reala. Tam takze brak doladowan. Nieco juz zdenerwowany, bo wymienieniu swoich uwag na temat funkcjonowania sieci z centrum obslugi, poszedlem na "wyspe" play w media markt. Kiedy tam uslyszalem, ze nie maja doladowan, po prostu przerazilem sie i juz naprawde zirytowalem. Bo po pierwsze: co to za firma, ktora nie chce pozwolic sobie zaplacic, po drugie: za stary jestem na zabawe w ciuciubabke, w ktora ciagle chce sie bawic play. Podsumowujac, doladowania play nie mozna dostac nawet w punktach sprzedazy. Zupelnie tego nie rozumiem. Dla mnie to jest kompletna porazka. Chyba zadnej sieci jeszcze nigdy nie zdazylo sie cos takiego. Nie bede doladowywac konta przez internet, gdyz wiaze sie to z kosztem dojechania do banku i dokonania przelewu. Nie bede ponosil dodatkowych kosztow przez brak organizacji sieci i niefachowa obsluge klienta. W ten sposob pozostaje bez telefonu. Juz niedlugo, gdyz zdecydowalem sie na powrot do orange. No chyba, ze zdazy sie cud i jakis post na tym forum odwiedzie mnie od tej decyzji.

#196392  autor: Vieslav
 26 cze 2007, 13:21
Cierpliwości. Play dopiero co weszła na rynek i jak to zawsze bywa z nowym produktem zdarzają się kłopoty...

#196394  autor: wujek_jarek
 26 cze 2007, 13:23
Przeciez nie bede czekal z doladowaniem konta, az laskawie wprowadza taka mozliwosc. To chyba oczywiste.

#196399  autor: Prometo
 26 cze 2007, 13:27
wujek_jarek pisze:Nie bede doladowywac konta przez internet, gdyz wiaze sie to z kosztem dojechania do banku i dokonania przelewu
Przecież jak masz konto w banku nie trzeba wychodzić z domu żeby doładować kartę. Tutaj masz stronę za pomocą której doładujesz kartę https://www.blue.pl/

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#196404  autor: wujek_jarek
 26 cze 2007, 13:32
Trzeba miec aktywna internetowa obsluge konta. Aby ja aktywowac trzeba wybrac sie do banku no i odczekac swoje. Wiec odpada. Poza tym nie ufam za bardzo takim instytucjom.

#196405  autor: Prometo
 26 cze 2007, 13:34
wujek_jarek pisze:Trzeba miec aktywna internetowa obsluge konta. Aby ja aktywowac trzeba wybrac sie do banku no i odczekac swoje. Wiec odpada. Poza tym nie ufam za bardzo takim instytucjom.
Żyjemy w XXI wieku i czas zaufać takim instytucjom :wink:

Pozdrawiam - Prometo

#196418  autor: wujek_jarek
 26 cze 2007, 13:56
Ty mnie nie rozumiesz. Wchodzi nowa siec komorkowa, ktora chce byc konkurencja dla trzech gigantow. W takiej sytuacji wszystko powinno byc dopiete na ostatni guzik. Niestety tak nie jest, skoro nie mozna normalnie doladowac konto (nawet w punkcie sprzedazy!!!). To oni powinni sie starac o to, zebym byl ich klientem, a nie ja, by oni byli moim operatorem. Po prostu jakosc uslug jest zatrwazajaca.

#196428  autor: Vieslav
 26 cze 2007, 14:12
To zmień sieć, jaki problem. Jeśli zależy ci, aby mieć do wszystkich po równo to zostaje jeszcze Mbank Mobile gdzie minuta bez względu na to, do kogo i o jakiej porze kosztuje 45 groszy.

#196436  autor: Pawrzes
 26 cze 2007, 14:27
Mulder pisze:To zmień sieć, jaki problem. Jeśli zależy ci, aby mieć do wszystkich po równo to zostaje jeszcze Mbank Mobile gdzie minuta bez względu na to, do kogo i o jakiej porze kosztuje 45 groszy.

Jeszcze gorszy pomysł bo wujek_jarek boi się nowoczesnego i wygodnego zarządzania kontem bankowym przez internet ;) a mBank mobile jest usługą przede wszystkim dla kientów internetowego mBanku.

Pozdrawiam

#196439  autor: Animatter
 26 cze 2007, 14:36
Polecam cepeeny Statoil - pelna gama doladowan od 10zl.

#196450  autor: marektomek
 26 cze 2007, 15:19
Pawrzes pisze:
Mulder pisze:To zmień sieć, jaki problem. Jeśli zależy ci, aby mieć do wszystkich po równo to zostaje jeszcze Mbank Mobile gdzie minuta bez względu na to, do kogo i o jakiej porze kosztuje 45 groszy.

Jeszcze gorszy pomysł bo wujek_jarek boi się nowoczesnego i wygodnego zarządzania kontem bankowym przez internet ;) a mBank mobile jest usługą przede wszystkim dla kientów internetowego mBanku.
Nie nabijaj sie bo wujek_jarek ma rację. ktoś ładuje konto przez internet, ktoś w punkcie sprzedaży, a ktoś inny ze zdrapki z tesco i jeżeli dany operator mówi ze można na wszystkie sposoby to tak powinno być i koniec kropka.

A co jeśli bedziesz na wczasach na mazurach na wsi, trzeba będzie doładować konto, nie bedziesz miał dostępu do internetu a w jedynym kiosku będą karty wszystkich opów prócz PLAY???

#196506  autor: PiotrG-dz
 26 cze 2007, 18:09
Ja tez mam taki problem z doładowaniami PLAY .Elektronicznie nie można doładować Playa ,a można tylko w dwóch punktach sprzedaży w moim mieście.Zamówiłem startery rodzinie w mniejszych miejscowościach i oni maja jeszcze wiekszy problem bo nasza trójcę mogą doładować elektronicznie a Playa nie.Może sie to jednak zmieni :?:

#196520  autor: Jedrker
 26 cze 2007, 18:53
tepsaslave pisze:Może sie to jednak zmieni
napewno :) kwestia czasu

#196553  autor: Prometo
 26 cze 2007, 20:26
Nie bronię w tym miejscu Play, ale krytykujecie tę sieć moim skromnym zdaniem za bardzo. Dajcie jej trochę czasu na rozruszanie. Dopiero upłynęły 4 miesiące jak są na rynku, a i tak już zrobili dużo, żeby Wasze portfele były grubsze :wink:

Pozdrawiam - Prometo