• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #187703  autor: kojot67
 30 maja 2007, 16:52
Jak według waszego uznania porównujecie ofertę tych dwóch sieci?
Moim zdaniem:
1. Play jest do tyłu jeśli chodzi o możliwość doładowania konta a wychodzące, za 25zł mamy miesiąc, w TT miesiąc jest za 20zł.
2. W TT przechodzi kasa i okresy ważności sumują się w Play kasa przepada i okresy nie sumują się.

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#187705  autor: Vieslav
 30 maja 2007, 17:00
W Tak-Taku masz możliwość zakupu telefonu (po zwykłej cenie lub Tak-Tak fon). W Play na karte chyba nie ma telefonów wogóle...

#187709  autor: Michas
 30 maja 2007, 17:08
Najwazniejszą kwestią jest chyba to, ile będziemy dzwonili do ery, heyah i na stacjonarne. Jesli takie polaczenia beda przewazaly, lepiej wziac TT, w przeciwnym wypadku bardziej zaoszczedzimy w Play. Z moich znajomych tylko 4 osoby sa w Era/Heyah, dlatego wybralem Play Karte :)

#187711  autor: kojot67
 30 maja 2007, 17:18
Michas pisze:Najwazniejszą kwestią jest chyba to, ile będziemy dzwonili do ery, heyah i na stacjonarne. Jesli takie polaczenia beda przewazaly, lepiej wziac TT, w przeciwnym wypadku bardziej zaoszczedzimy w Play. Z moich znajomych tylko 4 osoby sa w Era/Heyah, dlatego wybralem Play Karte :)
Nie widzę związku między twoim wywodem a oszczędnością. Może sprecyzuj (uzasadnij) swoje twierdzenie.

Nie ma to tamto

#187715  autor: Michas
 30 maja 2007, 17:24
To chyba nie jest takie skomplikowane? Jesli dzwonisz do ery itp wiecej niz do pozostalych sieci razem wzietych, to chyba jasne ze dzieki pakietom w tak-taku i bonusowi zaplacisz mniej niz u innego operatora. Natomiast przy zalozeniu ze do wszystkich sieci dzwonisz mniej wiecej po tyle samo, najkorzystniej cenowo wypada Play lub ewentualnie mbank mobile.

#187718  autor: kojot67
 30 maja 2007, 17:30
A czy wiesz o takiej ofercie jak 1 minuta za 2 z innych sieci w Play. Jeśli dużo do ciebie dzwonią nijak sie ma to co napisałeś nawet w najlepszym bonusie w innej sieci, i możesz sobie dzwonić z Playa do innych sieci ile wlezie.

Nie ma to tamto

#187720  autor: Michas
 30 maja 2007, 17:35
Wiem o tym, ale tu wchodzi kwestia jak duzo polaczen sie odbiera. Jak widac wybor operatora to bardzo indywidualna kwestia i trzeba sie dokladnie przyjrzec naszemu profilowi polaczen wychodzacych i przychodzacych. A to co jednym przeszkadza w ktorejs sieci, dla innych moze byc bez znaczenia. Podobnie w pozornie slabej ofercie ktos moze doszukac sie elementu, ktory zrobi z niej najlepszy dla tej osoby wybor.

#187724  autor: kojot67
 30 maja 2007, 17:42
W takim wypadku podaj konkretne korzyści dla danych sieci, co ma np. Tak Tak, a co nie ma Play lub co lepsze ma jeden od drugiego. Chodzi mi o porównanie. :D

Nie ma to tamto

#187730  autor: PiotrG-dz
 30 maja 2007, 17:52
W Play przepada kasa ale tylko ta z bonusa.Jeśli jestem w błedzie niech ktoś napisze. :)

#187731  autor: Michas
 30 maja 2007, 17:52
Kilka różnic było wymienionych już na początku wątku, o pakietach w TT tez juz wspomnieliśmy. Z pewnoscia wielu jego uzytkownikow liczy na kolejna edycje podwojnych doladowan. Jesli powroca, to bedzie to spory plus dla TT.
Tu pojawia sie wielka zaleta Play w postaci jego powiekszonych doladowan. Mimo, że maja troche ograniczen (miesiac na zuzycie bonusa), to z pewnoscia wiele osob z nich skorzysta, co znaczaco obnizy koszt minuty/smsa. No i minuty za polaczenia przychodzace o ktorych mowiles... świetna sprawa! :)

[ Dodano: 2007-05-30, 17:54 ]
tepsaslave pisze:W Play przepada kasa ale tylko ta z bonusa.Jeśli jestem w błedzie niech ktoś napisze. :)
Po miesiacu przepada kasa z bonusa z doladowania. Ale jesli przed uplywem czasu na polaczenia wychodzace nie doladujesz konta, to przepadnie Ci cala kasa, tak jak np w POPie. (Dla ścisłości: w POPie w ciagu 5 dni mozna odzyskac utracona kase, a w Play - nie.)

#187733  autor: przemek910
 30 maja 2007, 18:03
Nie można jednoznacznie porównać te dwie oferty - ktora jest lepsza,a ktora gorsza.
Każdy ma inny profil dzownienia, więc dla jednego będzie zdecydowanie lepszy TT a dla drugiego Play Karta... a dla kolejnego SamiSwoi.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#187735  autor: Michas
 30 maja 2007, 18:05
Dokładnie to samo pisałem :) Ale wątek opisuje wady i zalety tych ofert, więc każdy może wybrać to co bardziej mu odpowiada pod względem ekonomicznym czy jakimkolwiek innym ;)

#187737  autor: ganc2
 30 maja 2007, 18:11
Również zasięg jest kwestią inwidualną i zależy od miejsca pobytu.
Z tym że Play ma wszędzie tam gdzie Plus + rozbudowywuje własną sieć.
Myślę że mapa zasięgu ery jest każdemu znana.
No i również Play jest "pod" plusem co oznacza że w pierwszej kolejności obsługiwani są plusiacy, dopiero później plalerzy. W praktyce obawiam się że przy tłoku w sieci play wysiądzie całkiem ;/ wprawdzie sylwester niedługo ;/
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, 22:14 przez ganc2, łącznie zmieniany 2 razy.
 #187740  autor: bugmenot1
 30 maja 2007, 18:14
kojot67 pisze: 1. Play jest do tyłu jeśli chodzi o możliwość doładowania konta a wychodzące, za 25zł mamy miesiąc, w TT miesiąc jest za 20zł
Ja mam w karcie Play za niecałe 17zł. A co do (nie)przechodznia środków na następny okres to nie ma bata żebym w pół roku nie wydał 100zł na telefon.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2007, 18:17 przez bugmenot1, łącznie zmieniany 1 raz.

#187742  autor: Michas
 30 maja 2007, 18:16
Watpie, zeby Play mial pod Plusem nizszy priorytet... W koncu placi plusowi za to zeby ten realizowal polaczenia.

#187743  autor: Mel
 30 maja 2007, 18:16
bugmenot1 pisze:Ja mam w karcie Play za niecałe 17zł.
W TT jest tak samo.

#187756  autor: Irek
 30 maja 2007, 18:57
Mulder pisze:W Tak-Taku masz możliwość zakupu telefonu (po zwykłej cenie lub Tak-Tak fon). W Play na karte chyba nie ma telefonów wogóle...
Są!!!
ganc2 pisze:W praktyce obawiam się że przy tłoku w sieci play wysiądzie całkiem ;/ wprawdzie sylwester niedługo ;/
Do tego czasu Play będzie posiadał sporo własnych nodeB więc bez obawy. Pomijając fakt, że w Sylwestra przeważnie wszystkie sieci padają na okres 15 do 30 minut.

"And one more thing..."

#187766  autor: TomekO
 30 maja 2007, 19:12
Mając na uwadze że w PLAY karcie są rozmowy od 25 gr do wszystkich a w TT 29 gr do własnej sieci to przy jakim profilu taniej wyjdzie TT ? Obecnie TT jest najgorszym prepaidem.

#187771  autor: Irek
 30 maja 2007, 19:19
TomekO pisze:Mając na uwadze że w PLAY karcie są rozmowy od 25 gr
Teoretycznie przy doładowaniu za 150 złotych na konto otrzymujesz 300.

"And one more thing..."

#187774  autor: Michas
 30 maja 2007, 19:23
Tak... ale tylko jesli jestes w stanie zaplacic i wygadac 150 zl na miesiac :P