• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #184250  autor: Dagmara23
 17 maja 2007, 17:21
Witam na forum bardzo serdecznie, oto mój pierwszy post :D
Posiadam obecnie abonament, w erze ale kończy mi się umowa, i nie chcę jej przedłużać z racji słabego zasięgu mojej obecnej sieci, i z drugiego powodu, że stwierdziłam że wolę ofertę prepaid :D
Pytanie o Popa-
Ile kosztuję pakiet smsów po groszu, ile tam jest smsów i jak długo jest ważny.
Czy są pakiety na minuty w sieci i stacjonarne? Ile kosztuję taki pakiet? Czy można kupić dwa na raz? Czy są chore ograniczenia jak w simplusie? (dlatego nie proponujcie mi padającej platformy tej śmiesznej firmy)
Jakieś plusy jeszcze są oferty pop?
a może minusy?
I czy to prawda że 5 zł przedłuża ważność konta o tydzień, a pakiet smsów za 1 grosz jest ważny nawet gdy nie mamy aktywnego konta na rozmowy wychodzące?
I ostatnie pytanie czy gdy nie mamy nic na koncie to książka telefoniczna jest blokowana? Czy takie rzeczy tylko w simplusie?

#184253  autor: babeo
 17 maja 2007, 17:26
Dagmara23 pisze:Ile kosztuję pakiet smsów po groszu, ile tam jest smsów i jak długo jest ważny.
Pakiet kosztuje 6zł. Jest 600smsów. Ważnny 30dni.
Dagmara23 pisze:Czy są pakiety na minuty w sieci i stacjonarne?
Pakiety 'Masz gadane'
Dagmara23 pisze: Ile kosztuję taki pakiet?
20minut za 6zł na 14 dni lub 40min za 12zł na 30 dni.
Dagmara23 pisze:Czy można kupić dwa na raz?
Hmmm, chyba tak, ale ważność dni się nie doda.
Dagmara23 pisze:Jakieś plusy jeszcze są oferty pop?
Porównaj sobie z Orange GO.
Dagmara23 pisze:I czy to prawda że 5 zł przedłuża ważność konta o tydzień
2 dni na wychodzące oraz 7 na przychodzące.
Dagmara23 pisze:pakiet smsów za 1 grosz jest ważny nawet gdy nie mamy aktywnego konta na rozmowy wychodzące?
Tak.
Dagmara23 pisze:I ostatnie pytanie czy gdy nie mamy nic na koncie to książka telefoniczna jest blokowana?
Nie.
Dagmara23 pisze:Czy takie rzeczy tylko w simplusie?
Tylko w Simplusie.

#184256  autor: Dagmara23
 17 maja 2007, 17:30
babeo pisze:Tylko w Simplusie.
Ciekawe czemu taka sieć w ogóle działa.

Dzięki serdeczne za odpowiedź :-)

#184281  autor: babeo
 17 maja 2007, 18:38
Dagmara23, jeżeli kupisz starter Orange w ciągu 10 dni to zwróć uwagę na tę INFORMACJĘ

#184282  autor: Dagmara23
 17 maja 2007, 18:47
babeo pisze:Dagmara23, jeżeli kupisz starter Orange w ciągu 10 dni to zwróć uwagę na tę INFORMACJĘ
tak, tak wiem o tym, ale dzięki.
;-)

#184284  autor: b@sho
 17 maja 2007, 18:53
Dagmara23 dodam tylko ze jesli cie interesuje oferta pop to warto zakupic starter pop sms na okraglo gdyz do kazdego doladowania od 25zl w wzwyz dostajesz 250 esow w sieci.
SMS-y na okrągło

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#184286  autor: Dagmara23
 17 maja 2007, 18:56
b@sho pisze:Dagmara23 dodam tylko ze jesli cie interesuje oferta pop to warto zakupic starter pop sms na okraglo gdyz do kazdego doladowania od 25zl w wzwyz dostajesz 250 esow w sieci.
SMS-y na okrągło
na ile doładowań to jest?

#184288  autor: b@sho
 17 maja 2007, 18:57
Dagmara23 pisze:na ile doładowań to jest?
przy kazdym nie mniejszym niz 25zl :wink:

#184292  autor: babeo
 17 maja 2007, 19:08
To jest tak długo jak długo będziesz używać ten numer.

#184294  autor: Dagmara23
 17 maja 2007, 19:13
b@sho pisze:przy kazdym nie mniejszym niz 25zl :wink:
Oj, to bardzo fajna promocja.
nadal tylko nie rzoumiem co plus ma?
No bo TT jeszcze, jeszcze, ale simplus nic nie ma...
bo minuta w swojakach kosztuję tyle co w playu do wszytskich, więc swojaki są bardzo, ale to bardzo przestarzałe.

#184296  autor: marektomek
 17 maja 2007, 19:13
b@sho pisze:Dagmara23 dodam tylko ze jesli cie interesuje oferta pop to warto zakupic starter pop sms na okraglo gdyz do kazdego doladowania od 25zl w wzwyz dostajesz 250 esow w sieci.
SMS-y na okrągło
i z tego co wiem to smsy z doładowania na okrągło są ważne tak długo jak konto czyli do karty 50zł dostajesz 250 smsów ważnych na 3 miesiące.

Co do POPa, często są promocje doładowań tak jak ta teraz i kase z promocyjnego doładowania można wygadać na przykład na lepsze numery (15gr za minute). Niestety pakietów nie da sie wykupić z konta promocyjnego

#184297  autor: babeo
 17 maja 2007, 19:15
Dagmara23 pisze:nadal tylko nie rzoumiem co plus ma?
Plus teraz ma po doładowaniu minuta w sieci 18gr/sms 1gr. Do tego ma ponoć powrócić darmowy numer. Ale to nie temat i miejsce na rozmowy o Plusie. ;-)

#184373  autor: Lazz
 17 maja 2007, 22:56
babeo pisze:
To jest tak długo jak długo będziesz używać ten numer.
I tak dlugo jak dlugo bedziesz w POPie, zmiana na GO powoduje utrate bonusu :!: ;-)

#184455  autor: TomekO
 18 maja 2007, 12:20
Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie ile będziesz miesięcznie rozmawiać i smsować i do jakiej sieci.

#184474  autor: Th0mas
 18 maja 2007, 13:55
Lazz pisze:
babeo pisze:I tak dlugo jak dlugo bedziesz w POPie, zmiana na GO powoduje utrate bonusu :!: ;-)
Jesteś pewny? Ja mam POPa na okrągło i jak przeszedłem na trochę do Orange GO nie straciłem tych 5zł do każdego doładowania.

#184480  autor: b@sho
 18 maja 2007, 14:00
Th0mas przeczytaj sobie regulamin starterow sms na okraglo... to jest zupelnie inna rzecz niz starter na okraglo co kiedys byl.
a ty punkt regulaminu co bys nie mial watpliwosci:
9. Użytkownikowi, który po włączeniu Pakietu, zmieni ofertę na inną niż POP zostanie wyłączony Pakiet (SMSy przyznane przed zmianą oferty nie będą dostępne). Po ponownej migracji do oferty POP Użytkownik nie będzie mógł ponownie włączyć Usługi.

#184715  autor: babeo
 19 maja 2007, 11:17
Podączę się do tematu.

Czy za pomocą orange on-line może sprawdzić do kiedy mamy włączone lepsze numery?

#184716  autor: marektomek
 19 maja 2007, 11:20
babeo pisze:Podączę się do tematu.

Czy za pomocą orange on-line może sprawdzić do kiedy mamy włączone lepsze numery?
tak, można tez wysłać sms o treści ILE na nr 120

#184719  autor: b@sho
 19 maja 2007, 11:23
nie wiem jak sprawa wyglada z popem ale w go mozna sprawdzic waznosc "20 groszy za minutę w Orange" takze mysle ze "lepsze nr" tez. jak masz po zalogowaniu zakladke orange on-line, wciskasz ja, potem w uslugi. i masz liste wlaczonych i nie wlaczonych uslug. wciskasz w twoim wypadku w uslugach wlaczonych na lepsze nr, pokazuje ci sie info co to jest, potem dalej i masz do kiedy :wink: w kazdym razie tak w go sprawdza sie waznosc uslug obnizajacych koszty wiec w popie mysle bedzie analogicznie :wink:

#184725  autor: babeo
 19 maja 2007, 11:29
b@sho pisze:w go mozna sprawdzic waznosc "20 groszy za minutę w Orange"
W POPie można tak spawdzić tylko ilość minut w 'Masz gadane'
b@sho pisze:wciskasz w twoim wypadku w uslugach wlaczonych na lepsze nr, pokazuje ci sie info co to jest, potem dalej i masz do kiedy
Właśnie tak było jeszcze niedawno. Jak pozmieniali tego mBoxa, to już jest opcja tylko kupienia. Kto mi jednak wytumaczy takie coś:

- odszukałem w "moich połaczeniach' na orange on-line, że numery włączyłem 19.04 ... dziś jest 19.05, więc chciałem je włączyć na nowo. Wysłałem smsa i ... dostałm zwrotnego, że są jeszcze aktywne. Wysłałem smam sprawdzającego do keidy są ważne i .... do 23.05 :shock:

Dodoam, że status usługi prez orange on-line: 'Lepsze Numery - Włącz'