• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #182433  autor: przemek.zdunek
 11 maja 2007, 23:04
cześć,

na stronie http://mobile.pl/10276.html znajduje się kalkulator darmowych doładowań. wg tego kalkulatora przy płatnościach kartami mbanku w wysokości 100zł można uzyskać spadek ceny minuty o 2gr.
przy obrotach rzędu 1000zł na kartach płatniczych cena ta wynosi ok 30gr/min do wszystich sieci wg kalkulatora.

i tak albo:
1*. mbank/mobile się nie popisał i ma błąd w swoim kalkulatorze
2*. celowo wprowadza w błąd i manipuluje zależnościami między ceną za minutę połączenia a korzystaniem z innych usług firmy
3*. ma naprawdę dobrą ofertę

*niepotrzebne skreślić.

przeglądając regulaminy doładowania nigdzie nie znalazłem żadnej informacj żeby tak to działało.
moblie przeciez ma jedną płaską stawkę (nie licząc osoby poleconej) i wynosi ona 45gr. jeśli już jest tu mowa o minucie efektywnej lub innym wskaźniku o którym nie ma żadnej informacji. proszę przyjrzyjcie się temu.
ktoś jakoś to skomentuje?
Ostatnio zmieniony 11 maja 2007, 23:46 przez przemek.zdunek, łącznie zmieniany 1 raz.

#182468  autor: Pawrzes
 11 maja 2007, 23:55
To dlatego że np. płacąc kartami mBanku za każde wydane 100 zł otrzymuje się 1 zł gratis. Odnieśli to w stosunku do zasilenia konta kwotą 20 zł a resztę pieniędzy dostając w postaci bonusa za korzystanie z usług mBanku.

Pozdrawiam

#182503  autor: Th0mas
 12 maja 2007, 09:12
Czyli jak doładujesz konto za 20zł i użyjesz karty za 1000zł dostaniesz 10zł gratis, czyli dostajesz niby 1/3 gratis, czyli efektywnie cena spada o 1/3.

#185800  autor: djfafa
 23 maja 2007, 17:34
Jestem ciekaw ilę osób dostało gratisowe startery z mbanku? Bo ja nie dostałem :(

#185956  autor: jahu
 24 maja 2007, 11:01
ja tez nie dostalem nie placze - w playu rozdawali za to dla chetnych i skorzystalem - tak bym sie jeszcze moze zastanawial nad wariantem sim mBanku i uzywanie kart platniczych ale skoro nie wysylaja klientowi ktory spedzil u nich kilka lat to trudno - to i jeszcze brak przenoszenia numerow powoduje ze papa mBank Mobile..