• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1104790  autor: as1as
 14 paź 2020, 22:20
24.09 przeniosłem numer z Orange do Play, nie zmieniłem taryfy czyli posiadam Play na Kartę Start, aktywowałem bonus za przeniesienie na 60 dni i sporadycznie korzystam z telefonu połączenia i internet okazyjnie. W aplikacji Play24 sprawdziłem dzisiaj zużucie i takie kwiatki mi wyskoczyły:
- codziennie po kilka razy łączę się z numerem 790998729, połączenie trwa od 4 do 24 sekund ( oczywiście nie znam tego numeru i nigdy na taki nie dzwoniłem - próbowałem zadzwonić ale cały czas zajęty)
- zużycie internetu 2.53GB - dane mobilne włączone ale praktycznie nie korzystam z internetu poza domem gdzie jest wifi, czy aplikacje w tle potrafią tyle danych zużyć ( czytałem na forum kiedyś że w Play takie rzeczy się zdarzają więcej wskazuje zużycia niż rzeczywiście się wykorzystało)
Jutro zadzwonię na infolinię i dopytam o co chodzi.
Czy ktoś miał lub zna takie przypadki.
 #1104792  autor: Remington
 14 paź 2020, 22:45
Ten numer to słynna Notka SMS. Tu poczytasz więcej w tym rady jak się tego badziewia pozbyć: viewtopic.php?f=3&t=130683&hilit=Notka#p1100936

Połączenia w wykazie oznaczają, że ktoś chciał się z Tobą połączyć.

2,5 GB zużycia może być nabite przez przeskakiwanie między zasięgiem Play i roamingiem. To musisz sprawdzić w Play24 (przez przeglądarkę) ile masz tam sesji i jakie zużycie netu za nie policzone. WiFi nie ma znaczenia przy tym, bo trzeba zmieniać ustawienia telefonu by trzymał się WiFi gdy jest w trybie czuwania (zakładam, że tego nie zrobiłeś skoro nie napisałeś).
 #1104814  autor: as1as
 15 paź 2020, 09:42
@Remington
dzięki za podpowiedź, skorzystam z tego
1) Gdy zajęty: *67*790998725# (przycisk połączenia). Jeśli Abonent zadzwoni, usłyszy zamiast Notki komunikat o zajętości numeru i/lub sygnał przerywany-zajętości. W przypadku aktywnej usługi "Połączenia oczekującego", usłyszy charakterystyczny sygnał, aby podpiąć dzwoniącego na linię, zawieszając bieżącą rozmowę z opcją scalenia połączenia głosowego.
2) Gdy nie odpowiada: *61*790998725# (przycisk połączenia). Jeśli Abonent zadzwoni, zamiast Notki usłyszy komunikat o niedostępności numeru "Wybrany numer w tej chwili nie odpowiada, prosimy spróbować później".
3) Gdy nieosiągalny: *62*790998725# (przycisk połączenia). Jeśli Abonent zadzwoni, zamiast Notki usłyszy komunikat o niedostępności numeru "Wybrany numer w tej chwili nie odpowiada, prosimy spróbować później" albo komunikat o wyłączeniu telefonu Abonenta.
Rozumiem że wpisać numer 790998729 zamiast końcówki 725