Użytkownik
homarkrab
Nie rozumiem takich głosów... 2G jest i będzie jeszcze długo, a tu już gościu chce zamknięcia 3G? Co za PARANOJA!
Więc wizyta w salonie T-mobileKurierem przeniesiemy do:
Mobile vikings ( przy aktywacji pierwszego numeru w sieci)
Orange
Nju
Klucz
Lajt Mobile (do wyboru kurier lub weryfikacja przelewem)
Virgin
A2mobile
wRodzinie
Napisałem w tej sprawie kolejne pismo do T-Mobile i otrzymałem podobną odpowiedź, że aplikacje player i Ipla nie są ujęte w usłudze Supernet Video i transfer z tych aplikacji będzie pomniejszał podstawowy pakiet danych. Jest jakiś sposób by wrócić do taryfy Frii? bo tam chociaż player był ujęty w usłudze Supernet Video.Dodo84 pisze: ↑05 lis 2020, 13:39Czy komuś też się tak zdarzyło, że transfer z playera i Ipli nie jest rozliczany z supernet video? Zmieniłem żonie taryfę z Frii na GO i kupiłem ofertę "Bez limitu L" a tu żonie całe pakiet danych zszedł podczas oglądania seriali na playerze. Po wykorzystaniu transferu działają tylko aplikacje Mój T-Mobile, Netflix i youtube a ipla i player nawet się nie łączą z serwerami. Napisałem wczoraj reklamację do T-Mobile by zwrócili transfer który zużył player, a przed chwilą przyszła odpowiedź, że oni nie widzą transferu wykorzystanego przez playera i nie widzą podstaw do zwrotu pakietu. W telefonie player od 27 października ( od daty zmiany taryfy i kupienia bez limitu L) zużył 28 GB a reszta aplikacji niecałe 2 Gb co by łącznie dawało te 30 GB które wpłynęły z doładowania i pakietu. Czy to jest błąd na ich stronie i te aplikacje nie wliczają się do Supernet Video? w taryfie Frii te aplikacje były prawidłowo rozliczane i nie zabierało transferu z pakietu danych. Podkusiło mnie by żonie zmienić taryfę to teraz mam burę w domu bo nie ma internetu.![]()
![]()
![]()
![]()