- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
rób zgłoszenie i reklamacje usługi. Niech potem Ci zasilą po naprawie.
Już mi się nie chce z nimi użerać.
Numer spisałem na straty.
Numer spisałem na straty.
Przeniosłem się do oferty "GO" Bez limitu "L" za 30 zł /mc czyli you tube między innymi nie powinien zużywać z pakietu danych ? A niestety zużywa pomimo ustawienia jakości niskiej (244p) . Czy ja powinienem sam coś zrobić aby to zadziałało ?
małowielki: nie korzystaj z YT z przeglądarki, bo będzie zjadać GB z "No Limitu L" lub bonusu za doładowanie konta. W ramach aktywnego SuperNet Video net działa na wybrane APLIKACJE z prędkością do 1,5 mbps (swobodne 480p, od 720p będzie przycinać i wystąpią opóźnienia).

Gdyby mi ten No limit video nie działał to bym się tylko modlił, żeby przypadkiem nie zaczął 
Wie ktoś czy można go jakoś wyłączyć, ewentualnie zlecić przez BOK wyłączenie tego?

Wie ktoś czy można go jakoś wyłączyć, ewentualnie zlecić przez BOK wyłączenie tego?
iphoneski: są trzy opcje dezaktywacji SuperNet Video DVD, który jest wbudowany w pakiet "No Limit L":
> zmiana na SuperNet Video HD (z lejkiem 5 mbps i dodatkową opłatą 15 zł/mies.)
> dezaktywacja "No Limit L" (dezaktywacja powoduje skasowanie niewykorzystanych środków i nie zwróci poniesionej opłaty za usługę),
> aktywacja innej opcji "No Limit S lub M".
Dodam też, że używanie karty na innym urządzeniu niż smartfon - np. router, powoduje zjadanie GB z pakietów standardowych czy bonusowych, a SuperNet Video wówczas nie działa.
> zmiana na SuperNet Video HD (z lejkiem 5 mbps i dodatkową opłatą 15 zł/mies.)
> dezaktywacja "No Limit L" (dezaktywacja powoduje skasowanie niewykorzystanych środków i nie zwróci poniesionej opłaty za usługę),
> aktywacja innej opcji "No Limit S lub M".
Dodam też, że używanie karty na innym urządzeniu niż smartfon - np. router, powoduje zjadanie GB z pakietów standardowych czy bonusowych, a SuperNet Video wówczas nie działa.

Ale lejek prędkościowy na te serwisy "działa" nawet jak zjada z pakietu danych
surface123: jeśli masz darmowego YT, SuperNet Video nie będzie zerował danych, gdy wyskoczy Tobie materiał reklamowy, wówczas GB są zjadane. Dane też są zjadane, gdy korzystasz z serwisów, poza aplikacjami, np. w przeglądarce Opera Mobile i innych.
Orange Flex ma najlepsze rozliczanie neta odnośnie wykupionych passów i marny SuperNet Video nie dorasta im do pięt. Proste.
Orange Flex ma najlepsze rozliczanie neta odnośnie wykupionych passów i marny SuperNet Video nie dorasta im do pięt. Proste.

Tak, wiem.
Sprawdzilem osobiście.
Najgorszy jest lejek nawet jak masz kartę w routerze.
Nie da się normalnie oglądać na kompie a nie ma jak tego wyłączyć...
Sprawdzilem osobiście.
Najgorszy jest lejek nawet jak masz kartę w routerze.
Nie da się normalnie oglądać na kompie a nie ma jak tego wyłączyć...
Czyli głaskanie kotka przy pomocy młotka, No i nie da się tego kotka w żaden sposób uwolnić. Dzisiejsze jakości ekranów, 30 giga neta do zmarnowania i przymus oglądania video w SD.
I oni 9 miesięcy pracowali nad tą ofertą? Normalnie brawa na stojaka
I oni 9 miesięcy pracowali nad tą ofertą? Normalnie brawa na stojaka

Jeśli GO miał być odpowiedzią na Flexa - to gratuluje pomysłu. Sprytni dopłacając 5 zł (podstawowy plan za 25 zł + promo w Klubie Flex, gdzie Video Pass jest za dodatkowe 10 zł), można mieć zero ograniczeń prędkości na serwisy video (w tym YT Music czy test prędkości Fast od Netflixa) + social media. No, ale jak kto woli.
Mogli bardziej się postarać i dać tą opcję HD (5 mbps jest wystarczające na wiele rzeczy), ale nie... 15 zł wolą skasować.
A ponoć od wielu lat nazywano pomarańczowego operatora "Orżnąć"...
Mogli bardziej się postarać i dać tą opcję HD (5 mbps jest wystarczające na wiele rzeczy), ale nie... 15 zł wolą skasować.
A ponoć od wielu lat nazywano pomarańczowego operatora "Orżnąć"...

A ktoś ładował T-Mobile za niestandardowe kwoty typu 6 zł i dostał pakiet GB po doładowaniu?
Window:
Doładowanie za 6 zł (próg od 5 do 9 zł) daje 2GB neta na 7 dni. Doładowanie taką kwotą zrobisz np. w aplikacji SkyCash czy aplikacji banku, np. Millennium.
Przy stronce doładowań w T-Mobile można wybrać dowolną kwotę (kafelek "Inna kwota") od 5 do 500 zł, z tym, że od 25 zł dostajesz środki powiększone o 10%.
Doładowanie za 6 zł (próg od 5 do 9 zł) daje 2GB neta na 7 dni. Doładowanie taką kwotą zrobisz np. w aplikacji SkyCash czy aplikacji banku, np. Millennium.
Przy stronce doładowań w T-Mobile można wybrać dowolną kwotę (kafelek "Inna kwota") od 5 do 500 zł, z tym, że od 25 zł dostajesz środki powiększone o 10%.

Czyli ładując np 2 razy po 6 zł to powinienym dostać 4 GB?
Window: dokładnie, ale taki ruch jest bezsensowny, gdyż 4GB będą ważne 7 dni od momentu ich otrzymania. Za 10 zł masz już 5GB na 14 dni.
Pamiętaj o tym, że środki z bonusu za doładowanie schodzą jako pierwsze.
Pamiętaj o tym, że środki z bonusu za doładowanie schodzą jako pierwsze.

Czy komuś też się tak zdarzyło, że transfer z playera i Ipli nie jest rozliczany z supernet video? Zmieniłem żonie taryfę z Frii na GO i kupiłem ofertę "Bez limitu L" a tu żonie całe pakiet danych zszedł podczas oglądania seriali na playerze. Po wykorzystaniu transferu działają tylko aplikacje Mój T-Mobile, Netflix i youtube a ipla i player nawet się nie łączą z serwerami. Napisałem wczoraj reklamację do T-Mobile by zwrócili transfer który zużył player, a przed chwilą przyszła odpowiedź, że oni nie widzą transferu wykorzystanego przez playera i nie widzą podstaw do zwrotu pakietu. W telefonie player od 27 października ( od daty zmiany taryfy i kupienia bez limitu L) zużył 28 GB a reszta aplikacji niecałe 2 Gb co by łącznie dawało te 30 GB które wpłynęły z doładowania i pakietu. Czy to jest błąd na ich stronie i te aplikacje nie wliczają się do Supernet Video? w taryfie Frii te aplikacje były prawidłowo rozliczane i nie zabierało transferu z pakietu danych. Podkusiło mnie by żonie zmienić taryfę to teraz mam burę w domu bo nie ma internetu.

https://www.speedtest.net/result/a/9816264223.png
LTE 800+1800+2100+2600
https://www.speedtest.net/result/a/10179036140.png
LTE+ 5G 3500
LTE 800+1800+2100+2600
https://www.speedtest.net/result/a/10179036140.png
LTE+ 5G 3500
Mnie zawsze pobierało dane jak oglądałem Iplę.
Za to C+ za darmoszkę było...
Ciekawe.
Za to C+ za darmoszkę było...
Ciekawe.
Chcę przenieść się z abonamentu T-mobile na kartę. Abonament wydaje mi się po prostu bez sensu. Czy korzystając z taryfy z 30 GB mam na cały pakiet pełny transfer czy ograniczony do 15mbs od początku? Podobno kiedyś było ograniczenie, ale w nowych taryfach Go go nie ma.
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/tar ... ody-opinie
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/tar ... ody-opinie
Ostatnio zmieniony 05 lis 2020, 17:49 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: podmiana linku na Telepolis
Nie ma ograniczenia w tej ofercie.