• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1096972  autor: Sig
 09 cze 2020, 09:36
Czołem,

Na wstępie - grubo się zdziwiłem, że przez Play24 nie da sie zrobić już zgłoszenia, tylko przez aplikację... Nie ma to jak być przyjaznym dla Klienta :-). Nie zrobię takiego zgłoszenia z telefonu Mamy, którego nie mam w ręku.
W skrócie - moja Mama ma taką taryfę (nazwa z Play24):
Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play

Jak pewnie wiecie Play podniósł ceny SMS jakiś czas temu dość znacznie. Mama jest na tej taryfie dla ZM. Obecnie jest w szpitalu i pisze dużo SMS, chciałem jej włączyć jakiś pakiet. Loguję się do Play24, a tam nie ma żadnego pakietu SMS.

Z drugiej strony na tej stronie:
https://www.play.pl/uslugi/nielimitowan ... eci-karta/

są opisane pakiety SMS, także dla "Play Fresh". Tak więc albo gdzieś nie jest aktualna informacja, albopo prostu schowali ten pakiet na Play24, albo, co pewnie jest najbardziej prawdopodobne - pakiet dotyczy "gołego PF", a nie tej późniejszej wersji z darmowymi SMS i rozmowami po doładowaniu.

Właśnie o to chciałem spytać BOK, ale nie mam jak pisemnie, a zadzownić tez nie mam obecnie jak. Na razie dostała doładowanie, ale chciałem wyjaśnić - czy w jej ofercie moze skorzystać z kodu z powyższej strony?

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
 #1096976  autor: Remington
 09 cze 2020, 09:56
Sig pisze:
09 cze 2020, 09:36
Nie zrobię takiego zgłoszenia z telefonu Mamy, którego nie mam w ręku.

...

Loguję się do Play24

Skoro logujesz się do P24 przez przeglądarkę to zaloguj się przez aplikację. I tam będziesz miał czat z konsultantem. Albo z konsultantką. Telefon mamy nie jest Ci do tego potrzebny.
 #1097001  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2020, 13:52
W tym wypadku pomaga tylko doładowanie konta i bonus taryfowy, 30 zł = 30 dni darmówek w Play (rozmowy i SMSy).
10 za 5 nie ratuje sprawy, wszak SMSy mocno cennikowo zdrożały. 10 zł wystarczy na zaledwie 52 SMSy i zostanie jeszcze 12gr na promo koncie (poprzednio to 111 SMSów + 1 gr na promo koncie).
Gdyby nie Zbieraj Minuty, można by było zmienić ofertę na bardziej przyjazną wewnątrzsieciową, np. odNOWĘ.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1097005  autor: 24bis24
 09 cze 2020, 14:43
@Karlos20, Spójrz geniuszu regulaminów :mrgreen:
Kolejny raz nie masz racji :mrgreen:
Wszyscy użytkownicy tej taryfy doskonale wiedzą ile im schodzi grosików po zakupie 10 za 5 i wysłaniu sms-a, nie będzie to co pokazuje ani to co wyliczyłeś.
Obrazek

ZM we Freshu Darmowe rozmowy i SMSy w Play
 #1097009  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2020, 15:22
24bis24: geniuszu ofertowy. Informacja w ciągle psutej aplikacji Play24 odnośnie ceny SMSów i MMSów w ramach taryfy Play Fresh Darmowe Rozmowy i SMSy w Play (po doładowaniu) jest BŁĘDNA.
Zgodnie z Cennikiem głównej taryfy Fresh i jej "profili", a także taryfy "PNK RWK" minuta to 30 gr; SMS oraz MMS to 19 gr, przesyłanie danych to 12gr / 100 kB.

Załączam aktualny Cennik - od 1 kwietnia 2020 > https://www.play.pl/resources/pdf/2020/ ... 4.2020.pdf

CIEKAWOSTKA: pierwsza w historii prepaidowa taryfa Playa - Play Karta z 2007 roku i to nie pomyłka, ma OBNIŻONĄ cenę za minutę połączenia, z 0,49 zł na 0,30 zł.
Druga taryfa prepaid "Nowy Play na kartę", która charakteryzowała się malejącymi stawkami po każdym doładowaniu, również doczekała się liftingu ceny za minutę połączenia. Spadek z 59 do 30 gr w pierwszym progu zasileń. Oznacza to, że stawka 30gr jest stała w całej taryfie, SMS kosztuje 19 gr, również wewnątrz sieci Play (tutaj jest podwyżka w wyższych progach zasileń).
Ostatnio zmieniony 09 cze 2020, 15:34 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1097011  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2020, 15:34
Polecam przejrzeć sobie cenniki wszystkich grup taryf na kartę w Play:
https://www.play.pl/pomoc/dokumenty/reg ... nniki.html
Po kliknięciu w link z lewej strony klikamy kolejno:
Cenniki > Karta i wybieramy odpowiednią taryfę.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2020, 15:35 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

#1097013  autor: 24bis24
 09 cze 2020, 15:35
Karlos20 pisze:
09 cze 2020, 15:22
Załączam aktualny Cennik - od 1 kwietnia 2020 > https://www.play.pl/resources/pdf/2020/ ... 4.2020.pdf
jeszcze jak byś ``podszkolił`` :mrgreen: się w ofertach i podesłał właściwy cennik dla oferty z tytułu wątku bo jak wiesz z pewnością Play Fresh to nie to samo co Play Fresh Darmowe rozmowy i SMSy w Play.
Remington pisze:
09 cze 2020, 15:32
Potwierdzam, informacja o cenach w apce bywa z tylnej części ciała wzięta.
wzięta z apki tytułowej taryfy z 14:34 dnia dzisiejszego :mrgreen:

#1097014  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2020, 15:39
24bis24: to jest to samo. Dlaczego? Masz zbieżne stawki jak w gołym Play Fresh.
Profil umożliwia otrzymanie benefitu za zasilenie konta, który jest Ofertą Promocyjną. Benefit wstrzymuje na 5, 10, 30 i 50 dni naliczanie cennikowe dla połączeń i SMSów w Play. Jak sam pisałeś pakiet promocyjny "Nielimitowane SMSy do wszystkich na 7 i 30 dni" nie tyczy się profili we Freshu. To jedyny wyjątek.
Poza pakietami promocyjnymi, masz goły cennik jak we Freshu. Kropka.

Regulamin profilu > https://www.play.pl/resources/pdf/Regul ... _Fresh.pdf

Zwróć uwagę na zwrot "Użytkownik Play Fresh".

#1097016  autor: 24bis24
 09 cze 2020, 16:04
Dlatego piszę o Tobie jako o ``geniuszu regulaminów `` bo pięknie poruszasz się po stronach tylko, po włożeniu karty sim z taryfą z tytułu wątku regulaminy podesłane przez Ciebie mają się nijak do tego co system ściągnie złotówek z konta. Pewnie niektórym ściągnie to te 19 groszy ale...
(jest to uzależnione od daty kiedy taryfa była robiona) zejdzie też i 0,09 groszy . Przy tak starych taryfach takie kwiatki w systemach Play to norma. O Play Karcie to już nie będę pisał i pakiecie sms-ów bo tam to są cuda. :mrgreen:

#1097018  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2020, 16:17
Jakie cuda w Play Karcie? Nie ma tam cudów. Odpalasz tam Stan Darmowy, no i za jedyne 3 zł jednorazowo Zbieraj Minuty, bo tylko tam zachowała się ta usługa. Ważność konta podobna jak w Formułach PNK, Lubię To czy PNK 0gr w Play, z tym, że po zasileniu konta od 50 zł masz ekstra promo złotówki. Oferta stara ale jara.

#1097019  autor: 24bis24
 09 cze 2020, 16:23
Karlos20 pisze:
09 cze 2020, 16:17
Jakie cuda w Play Karcie? Nie ma tam cudów. Odpalasz tam Stan Darmowy, no i za jedyne 3 zł jednorazowo Zbieraj Minuty
i tu Ciebie mam, za 0 zł odpalałeś jednorazowo Zbieraj Minuty bo z pewnością wiesz, że Play Karty 5/9/30 już od ponad roku nie zarejestrujesz.

#1097023  autor: KC-KARLOS
 09 cze 2020, 16:54
Ciekawe. Rok temu miałem okazje korzystać z Play Karty i bez problemu ją zarejestrowałem w ramach aplikacji Banku Millennium, kłopot był z dodaniem numeru do konta Play24, ale trzeba było na szczęście poczekać kilka godzin od aktywacji karty.

#1097027  autor: 24bis24
 09 cze 2020, 17:52
Nawet bardzo ciekawe, że dało się przez bank zarejestrować bo gdyby napisał to ktoś inny niż Ty, napisał bym czy to nie Play na Kartę. :mrgreen: Musiało to być wcześniej.
Od ponad roku już nie zarejestrujesz starterów Play Karta nawet przez bank.