Piotr pisze:jesito pisze:Piotr pisze:He he he no chyba, że bierzemy mixa jako alternatywa dla dużych rachunków. Jeżeli tak to nie ma rozmowy

A tak z czystej ciekawości chciałem się Jesito od ciebie dowiedzieć czy rzeczywiście masz tańsze dzwonienie w mixie niż byś siedział na abonamencie?
Pozdrawiam.
Ale chodzi Ci o to ile wydaje na telefon czy ile płace za połączenie ogólnie?
Mam na myśli Jesito ile w rzeczywistości kosztuje cię korzystanie MIXa Idei. Otóż tak jak Witek napisał różnica pomiędzy abonamentem a MIXami to grosze w związku z tym moje pytanie jest następujące. Otóż jaka jest różnica w złotych pomiędzy rachunkami jakie płaciłeś mając abonament a MIXem jakie posiadasz?
Więc odpowiem Ci tak. Jak do tej pory miałem tylko dwa abonamenty i to dokładnie w Erze w latach 1999 do 2001 i potem jeszcze chyba w 2003. Pierwszy abonament w granicach 20 złotych, ale przez pewnien czas korzystałem ze słynych pięciosekundówek. W tym czasie rachunki miałęm w granicach 40 złotych brutto. Jak skończyły się pięciosekundówki to rachunki opiewały na sumy od 100 do 250 złotych. Potem zerwałem umowe. Przeniosłem się na TakTaka! Następny abonament jaki miałem w Erze, hm teraz dokładnie nie pamiętam, ale rachunki miałem w granicach 50 do 80 złotych tz nauczyłem się ograniczać. Po pewnym czasie też zerwałem umowe.
Jeśli chodzi o mixa to mam go od stycznia, dokładnie Jedna Idea Mix 50. Czyli podstawowa opłata to 50 złotych, dodatkowo mogę sobie doładować konto. Jeśli chodzi o doładowania w miesiącu to czasami doładuję katrą za 25 złotych, a czasami z telefonu stacjonarnego za 10 złotych. Miesięcznie idzie mi teraz jakieś 70 bądź 80 złotych na telefon. gdybym nie miał internetu rachunki z pewnością były by większe. Nie licze numerów w ofercie prepaid: mam karte POP, karte HEYAH, SIMPLUSa się pozbyłem.