• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #11941  autor: Irek
 17 sie 2005, 21:27
wymarła już, że nikt o niej nie wspomina? Co sądzcie o tej propozycji? Warto podpisać umowę na 36 bądź na 24 doładowania? :!:

"And one more thing..."

#11958  autor: D@rio
 17 sie 2005, 22:09
Istnieje istnieje..

Ale jesli juz to szczerze polecam BiznexMix :)
Moim zdaniem oferta o wiele lepsza (telefony, sami wiecie...ale cos sie daloby wybrac). Pozatym sa polaczenia z wybranymi numerami za 15gr./min. i ceny nawet nie najgorsze :) Tyle ze tam jest umowa...12/24 miesiace. I "kwota doladowania" 30 albo 50zł. Ale ogolnie oferta wydaje sie OK. Mozna sobie wziasc np. taka motke v547 na 12 miesiecy :) Zyc nie umiewac ;) ...

Wiecej informacji tutaj ;)

#11959  autor: Irek
 17 sie 2005, 22:12
Tak tylko trzeba mieć zarejestrowaną działalność.

"And one more thing..."

#11965  autor: D@rio
 17 sie 2005, 22:29
Nio trzeba ;) a ten normalny MIXol Plusiakowaty to nie wiem co o nim sadzic ;) w sumie na 30 zasilen byloby w sam raz. Tylko telefony sam kiepskawe dosyc sa :) No ale w sumie czego wiecej wymagac mozna od takiej oferty ;)...najlepsze telefony tam chyba to Siemens C65, Motorola C651 i N6610i :) ale jak ktos malo dzwoni lub chce nowa komorke dla dziecka to w sam ;))

P.S
A tak w ogole zastanawia mnie ten nowy SE K300i. Co Wy o Nim sadzicie? Warty on cos jest czy eee tam? ;-)

#12012  autor: Piotr
 18 sie 2005, 13:37
Jesito!
Temat mixów był z tego co kojarzę na tym forum wałkowany. Z ogólnych dyskusji doszliśmy do jednego wniosku, że to jedno wielkie g... dla ludzi łapiących się na hasła: "Kontrola kosztów..." itp.

Chyba lepiej kupić sobie telefonik na Allegro (rzecz jasna nowy) i wybrać sobie jakiegoś dobrego pre-paida jaki nam najbardziej odpowiada! Przynajmniej ja ta sądze 8)

#12016  autor: Irek
 18 sie 2005, 14:07
Racja kontrola kosztów to absolutnie nie jest. Wiem z doświadczenia, mam mixa w Idei. Ale jak co do czego przyjdzie to i tak doładowuje konto 2 lub 3 razy w miesiącu. Tyle, że mix to jest dla mnie ograniczenie. Jak miałem, abonament nabijałem za duże rachunki. Dlatego mix jest najlepszym dla mnie rozwiązaniem.

"And one more thing..."

#12024  autor: Piotr
 18 sie 2005, 14:50
He he he no chyba, że bierzemy mixa jako alternatywa dla dużych rachunków. Jeżeli tak to nie ma rozmowy :wink: A tak z czystej ciekawości chciałem się Jesito od ciebie dowiedzieć czy rzeczywiście masz tańsze dzwonienie w mixie niż byś siedział na abonamencie?

Pozdrawiam.

#12031  autor: WitekT
 18 sie 2005, 14:59
Przecież teraz różnice są parogroszowe...

#12042  autor: Irek
 18 sie 2005, 17:22
Piotr pisze:He he he no chyba, że bierzemy mixa jako alternatywa dla dużych rachunków. Jeżeli tak to nie ma rozmowy :wink: A tak z czystej ciekawości chciałem się Jesito od ciebie dowiedzieć czy rzeczywiście masz tańsze dzwonienie w mixie niż byś siedział na abonamencie?

Pozdrawiam.

Ale chodzi Ci o to ile wydaje na telefon czy ile płace za połączenie ogólnie?

"And one more thing..."

#12051  autor: D@rio
 18 sie 2005, 17:38
Jesito:

Znajdź sobie kogoś kto ma REGONa i weź sobie BiznesMIXa i już ;) ...myślę że to dobra oferta. Nie wiem czy ze wszystkich MIXoli nie najlepsza...
I można sobie jakiś tam telefonik, całkiem nie najgorszy wybrać :) ..

#12065  autor: Irek
 18 sie 2005, 19:17
Dzięki, zadowala mnie mój Sagem. A o Plusie myśle i to intensywnie. Zastanowie sie! :!:

"And one more thing..."

#12140  autor: Piotr
 19 sie 2005, 11:45
jesito pisze:
Piotr pisze:He he he no chyba, że bierzemy mixa jako alternatywa dla dużych rachunków. Jeżeli tak to nie ma rozmowy :wink: A tak z czystej ciekawości chciałem się Jesito od ciebie dowiedzieć czy rzeczywiście masz tańsze dzwonienie w mixie niż byś siedział na abonamencie?

Pozdrawiam.

Mam na myśli Jesito ile w rzeczywistości kosztuje cię korzystanie MIXa Idei. Otóż tak jak Witek napisał różnica pomiędzy abonamentem a MIXami to grosze w związku z tym moje pytanie jest następujące. Otóż jaka jest różnica w złotych pomiędzy rachunkami jakie płaciłeś mając abonament a MIXem jakie posiadasz?

#12144  autor: Dragon
 19 sie 2005, 11:58
jak dla mnie MIX to oferta dobra dla osob ktore za zadne skarby nie chca przekroczyc rachunku i tyle, dobre dla mlodych osob

#12147  autor: Przemek
 19 sie 2005, 13:01
No tak wiem coś o tym.Mam 16 lat i komórkę na abonament.Ile razy awantura z rodzicami kończyła się zabraniem telefonu bo rachunki dużo za duże!Dlatego zdecydowałem się na ofertę mixPLUS.W najbliższych dniach jadę sobie kupić nowy telefon w ofercie 36, którą spokojnie wykorzystam przez 2 lata.Co do telefonów i kontroli kosztów.Również uważam, że ta oferta jest dla tych, którzy mają problemy z wysokością rachunków, a kontrola kosztów to polega chyba na tym, że po każdym wykonywanym połączeniu wychodzącym możesz sprawdzić stan twojego konta.Telefonów faktycznie dużo nie ma, ale można coś tam wybrać.Ja wybierałem pomiędzy Nokią 6610i,Siemensem CX65,Siemensem C65,Sagemem MX2 i Sony Ericssonem K500i.I dalej nie wiem co mam wybrać, ale chyba zdecyduję się na Siemensa CX65 albo Sony Ericssona K500i. 8)

#12151  autor: Irek
 19 sie 2005, 13:32
Piotr pisze:
jesito pisze:

Pozdrawiam.

Mam na myśli Jesito ile w rzeczywistości kosztuje cię korzystanie MIXa Idei. Otóż tak jak Witek napisał różnica pomiędzy abonamentem a MIXami to grosze w związku z tym moje pytanie jest następujące. Otóż jaka jest różnica w złotych pomiędzy rachunkami jakie płaciłeś mając abonament a MIXem jakie posiadasz?
Więc odpowiem Ci tak. Jak do tej pory miałem tylko dwa abonamenty i to dokładnie w Erze w latach 1999 do 2001 i potem jeszcze chyba w 2003. Pierwszy abonament w granicach 20 złotych, ale przez pewnien czas korzystałem ze słynych pięciosekundówek. W tym czasie rachunki miałęm w granicach 40 złotych brutto. Jak skończyły się pięciosekundówki to rachunki opiewały na sumy od 100 do 250 złotych. Potem zerwałem umowe. Przeniosłem się na TakTaka! Następny abonament jaki miałem w Erze, hm teraz dokładnie nie pamiętam, ale rachunki miałem w granicach 50 do 80 złotych tz nauczyłem się ograniczać. Po pewnym czasie też zerwałem umowe.
Jeśli chodzi o mixa to mam go od stycznia, dokładnie Jedna Idea Mix 50. Czyli podstawowa opłata to 50 złotych, dodatkowo mogę sobie doładować konto. Jeśli chodzi o doładowania w miesiącu to czasami doładuję katrą za 25 złotych, a czasami z telefonu stacjonarnego za 10 złotych. Miesięcznie idzie mi teraz jakieś 70 bądź 80 złotych na telefon. gdybym nie miał internetu rachunki z pewnością były by większe. Nie licze numerów w ofercie prepaid: mam karte POP, karte HEYAH, SIMPLUSa się pozbyłem.

"And one more thing..."

#12152  autor: Irek
 19 sie 2005, 13:36
przemek pisze:No tak wiem coś o tym.Mam 16 lat i komórkę na abonament.Ile razy awantura z rodzicami kończyła się zabraniem telefonu bo rachunki dużo za duże!Dlatego zdecydowałem się na ofertę mixPLUS.W najbliższych dniach jadę sobie kupić nowy telefon w ofercie 36, którą spokojnie wykorzystam przez 2 lata.Co do telefonów i kontroli kosztów.Również uważam, że ta oferta jest dla tych, którzy mają problemy z wysokością rachunków, a kontrola kosztów to polega chyba na tym, że po każdym wykonywanym połączeniu wychodzącym możesz sprawdzić stan twojego konta.Telefonów faktycznie dużo nie ma, ale można coś tam wybrać.Ja wybierałem pomiędzy Nokią 6610i,Siemensem CX65,Siemensem C65,Sagemem MX2 i Sony Ericssonem K500i.I dalej nie wiem co mam wybrać, ale chyba zdecyduję się na Siemensa CX65 albo Sony Ericssona K500i. 8)
Raczej zdecyduj się na k500i. Jest o wiele lepszy niż Siemens. Aha co jest potrzebne, aby kupić telefon w MixPlus? Jakieś zaświadczenia czy coś takiego?

"And one more thing..."

#12171  autor: Przemek
 19 sie 2005, 15:41
a jaki telefon byscie wzieli w ofercie mixPlus??

#12172  autor: Przemek
 19 sie 2005, 15:45
Aby kupić telefon w ofercie mixPlus należy mieć ze sobą dowód osobisty, zaświadczenie z pracy (tzn.że będziesz miał pracę min.2 lata w zależności od tego na jaki okres zdecydujesz się wykupić telefon) i chyba zaświadczenie o stałym zameldowaniu - więc chyba tylko dowód osobisty i zaświadczenie o zarobkach z pracy
p.s.aha może być to umowa o pracę na czas nieokreślony
:o

#12177  autor: WitekT
 19 sie 2005, 15:56
ALBO zaświadczenie o stałym zameldowaniu z Urzędu Miejskiego (koszt ok. 30 zł), ALBO zaświadczenie o zarobkach. Umowa o pracę z tego, co pamietam, musi obejmować cały okres umowy. Czyli nie musi być bezterminowa.
 #12178  autor: aresztsledczysluzewiec
 19 sie 2005, 16:10
dalem i zaswiadczenie o zameldowaniu to mi pani powiedzuiala zaplac pan 750 zl to dostaniesz tela