Co w tym dziwnego? Już jestem powiadamia Cię o:
Już jestem to nowa usługa w sieci Era, dzięki której zawsze wiesz, kiedy ktoś, do kogo nie mogłeś się dodzwonić, ponieważ miał wyłączony telefon lub był poza zasięgiem, już jest dostępny. Jak to możliwe?
To proste! Sieć Era aktywowała swoim Abonentom i Użytkownikom bezpłatną usługę Już jestem.
Jak to działa?
Dzwonisz do osoby, która ma wyłączony telefon lub jest poza zasięgiem.
Jeśli osoba ta włączy się do sieci w przeciągu dwóch godzin od Twojej próby połączenia to otrzymasz SMSa z informacją o tym. Jako nadawca SMSa będzie widniał numer osoby, do której próbowałeś się dodzwonić, dzięki temu bardzo łatwo znowu nawiążesz połączenie. Aby usługa zadziałała prawidłowo obie osoby, czyli zarówno dzwoniący jak i adresat połączenia muszą mieć usługę Już jestem aktywną na swoim koncie. Pamiętaj, że Ty posiadając aktywną usługę na swoim koncie również wysyłasz komunikaty o swojej dostępności. Dzięki temu dzwoniący mogą od razu się z Tobą skontaktować.
Kto tam -
Usługa Kto tam? informuje bezpłatnym SMSem o próbie połączenia gdy telefon był wyłączony, poza zasięgiem lub linia była zajęta. Do tej pory wszystkie takie połączenia ginęły bez śladu. Serwis ten poprzednio działał tylko u użytkowników Poczty głosowej w postaci "Powiadomienia o próbie połączenia". Obecnie wszyscy klienci Ery są stopniowo przełączani na nową usługę.
Próba połączenia na telefon jest automatycznie identyfikowana przez sieć i klient otrzymuje SMS-em informację o próbie połączenia wraz z numerem osoby dzwoniącej oraz datą i godziną.
SMS nie jest wysyłany gdy numer dzwoniącego nie został zarejestrowany przez sieć np. gdy numer dzwoniący posiada ograniczenie prezentacji własnego numeru usługa Kto tam? nie zarejestruje takiego połączenia i nie wyśle SMSa.
Nic dziwnego - nie ma się czego bać

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...