• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 50 z 97
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 97

#581819  autor: kamail86
 12 wrz 2012, 23:23
Właśnie przejrzałem regulaminy darmowych rozmów i tam już nie ma określenia "darmowe do Play" (jak w opisie oferty), a "na numery w Sieci Telekomunikacyjnej P4". Czyli o ile za jakiś czas nie zmienią regulaminów to darmowe w Play powinny nadal pozostać darmowymi również do VM :)

#581822  autor: kaspeed
 12 wrz 2012, 23:41
Po zgłoszeniach technicznych do dziewicy:

na zasięgu orange:
Obrazek

Na zasięgu P4

Obrazek

ale było lepiej....Dziwne to wszystko. Karta sprawdzana na modemie 3131;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#581823  autor: myslak12
 13 wrz 2012, 00:03
kubik pisze: wysłałem poprzez epuap.gov.pl - szybko i bezpośrednio, opisałem całą historię od momentu wysłania zamówienia/wniosku o przeniesienie numeru poprzez stronę VMP.
osachorzow pisze: Mam to samo, ale na drodze FreeM -> Play. Dziś nawet Play zadzwonił i prosił abym sam zawiadomił UKE bo oni nic nie mogą więcej zrobić :) Play twierdzi że FreeM nie chce wydać numeru, a FreeM twierdzi że Play NIE WYSYŁA komunikatów MNP. Czyli najprawdopodobniej jest burdel w Play... a od planowanej daty przeniesienia minął ponad miesiąc...
Sprawe zgłosiłem również do UKE.

u siebie na e3131 czy to w play czy w orange mam tą samą prędkość podobną do tego Obrazek tylko ping u mnie jest niższy 33ms
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2012, 00:19 przez myslak12, łącznie zmieniany 1 raz.

#581824  autor: kaspeed
 13 wrz 2012, 00:19
ten ping to przez roaming zdaje sie:D wogóle dziwnie ten net działa.

#581826  autor: myslak12
 13 wrz 2012, 00:22
Nie wiem jak Wy koledzy,ale ja nie widziałem jeszcze dobrze i stabilnie chodzącego internetu mobilnego.
Może jeszcze mało widziałem ,ale z własnego doświadczenia tak twierdzę.

#581830  autor: kaspeed
 13 wrz 2012, 00:41
Internet mobilny vm to ewenement:) na skale kraju:D:D u mnie strasznie dużo ludzi ma mobil a obciązenie w dzień ?? nie spada poniżej 11mb;p średnia to 14mb w vm było to samo. Karlos proponuję wysłać zgłoszenie że bardzo wolno działa net na orange/ play

#581832  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2012, 01:10
kaspeed, Nie sądzę, żeby to pomogło. Przecież technicznie i billingowo PLAY je wytworzył, to tak naprawdę tylko taryfa jest inna i logo, reszta jest Playowa. Ta wysoka prędkość neta na Orange to zasługa błędu (mogło to przecież wystąpić również na kartach Fresh, PNK, PNK LT, Starego LT...). U mnie prędkość była TA SAMA, co w kartach w taryfach głosowych PLAY, czyli równo 2 mbit/s. Nie zdziwcie się, że zobaczycie TO SAMO na Orange w VM, a na zasięgu Play, 7,8 może 10 mbit/s.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#581834  autor: kaspeed
 13 wrz 2012, 01:19
Możliwe ale od startu vm na zasięgu orange czy play (play 10mb max ) orange 15 było ok teraz się pozmieniało. po kontakcie z vm i analizie coś ruszyło bo net jest jak wyżej... Nie ma szału coś widocznie przymulają neta vm. U mnie taryfy głosowe play zawsze miały 4mb. Play fresh.

#581835  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2012, 01:30
Test specjalny:
karta VIRGIN MOBILE, dzis g. 1:26, Malbork, zasięg PLAY, HUAWEI E3131.
Obrazek
Obrazek
Widać wyraźnie, że prędkość jest ściśle regulowana przez P4.
Download jest na poziomie nieco powyżej 7,2 mbit/s, upload jest obcięty do 1 mbit/s.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#581842  autor: myslak12
 13 wrz 2012, 08:07
karta VIRGIN MOBILE, dzis g. 8:06, Bydgoszcz, zasięg PLAY, HUAWEI E3131.

Obrazek

Download powyżej 7,0 mbit/s, upload jest obcięty do 1 mbit/s.

#581846  autor: Ruben
 13 wrz 2012, 08:42
Karlos20 pisze:WSZYSTKO JASNE! rozmowy i SMSy do VIRGIN MOBILE - z numerów PLAY są TAK SAMO taryfikowane, jak z Play -> Play
Tak, teraz tak jest i było to nawet potwierdzone przez Dział Techniczny Play i Play4You. Natomiast jak będzie w przyszłości, to przedstawiciele wykręcali się od konkretnej odpowiedzi.
W pierwszych odpowiedziach przedstawiciele Play twierdzili, że to skutek błędu a później jednak zmienili zdanie.
Sprawa podobna do tej z taryfikacją połączeń z Play do BOK Virgin. Najpierw kasowało 1,5pln a po zgłoszeniach, reklamacjach Play przyznało się do błędu i stwierdzili, że właściwa taryfikacja to 39gr/min - nie wiem dlaczego akurat 39gr a nie 29gr. Natomiast z Virgin nie mogę dodzwonić się do BOK Play.
Rozliczanie rozmów do Virgin w ramach SD i NR może być takim cichym promowanie Virgin do czasu aż nabierze sił ;)
Podobnie jak piszący wcześniej ostatnio także miałem problem z przeniesieniem numeru w Play. Jak nigdy trwało to 4dni robocze.

#581867  autor: mi80
 13 wrz 2012, 09:55
Strefa klienta VM już otwarta ;-)

Obrazek

#581885  autor: Cage
 13 wrz 2012, 10:51
Zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego tyle osób przechodzi z Play do VM :?:

Oczywiście nie dziwi mnie to, że osoby kupują startery z VM, gdyż przyciąga ich darmowy pakiet internetowy do końca roku.

Prawdę mówiąc to, żeby nie ten darmowy internet 250MB co miesiąc, to według mnie w VM jest i tak drogo, co z tego, że przy doładowaniu otrzymuje się 50% więcej gratis, skoro i tak nie ma pakietów lub darmowych rozmów wewnątrz sieci VM, nie mówiąc już o pakietach SMS do wszystkich lub w VM :]

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#581889  autor: kamail86
 13 wrz 2012, 11:18
Cage pisze:Zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego tyle osób przechodzi z Play do VM :?:
Może dlatego że w VM rozmowy poza sieć są tańsze niż w Play i to bez zabawy z pakietami?
Cage pisze:według mnie w VM jest i tak drogo, co z tego, że przy doładowaniu otrzymuje się 50% więcej gratis, skoro i tak nie ma pakietów
Widzisz... nie ma pakietów a i tak rozmowy poza sieć są tańsze, niż nawet te w pakiecikach z Play :)

#581891  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2012, 11:26
Widzisz... nie ma pakietów a i tak rozmowy poza sieć są tańsze, niż nawet te w pakiecikach z Play
Niekoniecznie.
> Fresh: 100 minut w Play za 5 zł (minuta 5 gr) - vs. 19 gr do VM i Play (niezbyt tanio)
> PLAY NA KARTĘ: 0 gr za min/SMS w Play, ale krótka ważność konta
> PNK LT - net darmowy w cenniku bez limitów (ograniczona prędkość), albo Fresh poza pakietami netowymi 100 kB to 12 gr (większy wybór pakietów i są tańsze niż w VM)- vs. VM 250 MB darmowych, a potem? 1 gr za 5 kB, CZYLI 10 gr za 50 kB czyli 20 gr za 100 kB.
> CENA minuty: PLAY to 29 gr, VM to 19 gr - kilka groszy za bonus 50%.

Reasumując: tylko stawka poza sieć jest atrakcyjna. Reszta - kiepska.

#581895  autor: kamail86
 13 wrz 2012, 11:32
Karlos20, ja właśnie o stawce poza sieć pisałem ;) Bo w sieci to wiadomo że z pakietami, a zwłaszcza z no limit nie da się konkurować normalną (nawet niską) cennikową stawką. Ale raczej nikt kto przeszedł do VM, nie zrobił tego dla długich rozmów w sieci.

#581899  autor: kaspeed
 13 wrz 2012, 11:38
karlos no i to standardowo prędkosć w play na orange miewałem naprawdę jeszcze raz tyle..<OK> po rozmowach z bok przyznali że PLAY ma ograniczenie ale dziwili się że na roamingu orange tak samo jest.(pisali mi że niby mają oddzielne umowy z orange odnośnie internetu)

#581902  autor: Kryniczanin
 13 wrz 2012, 11:42
Cage pisze:Zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego tyle osób przechodzi z Play do VM :?:
Też zadałem sobie pytanie jak miałem już 5 nr z książki VM...W tym 4 z Play. Ludzie mają serdecznie dość pajacowania z pakietami w Play i nie tylko. Chcą mieć przejrzystą ofertę na poziomie.

#581903  autor: Edmund
 13 wrz 2012, 11:42
Cage, ja przenosiłem numer z Play, który miał być za chwilę i tak deaktywowany, a to po to by zobaczyć jak działa przenoszenie do VM i co jak oni działają.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#581904  autor: KC-KARLOS
 13 wrz 2012, 11:43
kamail86, zapewne. Ale co mi po darmowych 250 MB, skoro promocja jest do 30 września, a ostatni pakiet może zostać przyznany najpóźniej 31-12-2012 r. Jakby był to pakiet z ograniczeniem prędkości, opcja byłaby nieco bardziej atrakcyjna.
Również te MVNO ludzie chcą przetestować, tak jak ja.

[ Dodano: 2012-09-13, 11:45 ]
kaspeed, bo tak właśnie jest. Ograniczenia na roamingu Orange, to umowa pomiędzy PTK a P4.
Kryniczanin pisze:Też zadałem sobie pytanie jak miałem już 5 nr z książki VM...W tym 4 z Play. Ludzie mają serdecznie dość pajacowania z pakietami w Play i nie tylko. Chcą mieć przejrzystą ofertę na poziomie.
Chcesz mieć neta bez zjadania kasy z konta? Też musisz kupić pakiet, i to wcale nie tanio...
Ratują się tylko +50% oraz 19 gr za minutę.

• Strona 50 z 97
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 97
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50