• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 447
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 447
 #816227  autor: blacQ1
 07 sie 2015, 11:17
Rosolak wchodzisz na konto play24 następnie pakiety usługi i tam Ci pisze voucher ,ale przy czym obecnie można włączyć po jednym pakiecie nie wiem jak jest U was! :-) A jak voucher nie będzie działał to zostają kody z gazety nie ma się co przejmować :D
 #816229  autor: Rosolak
 07 sie 2015, 12:01
BlacQ1, już mi Spiite wcześniej napisał i dawno aktywowane. Wszedł wczorajszy kod z gazety + teraźniejsze minuty z vouchera. Też miałem opcję tylko jednej aktywacji, więc wbiłem wszystko. Widocznie coś działają z P24 pod kątem Faktu.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #816230  autor: garfield-
 07 sie 2015, 12:06
U mnie dla jednego numeru jest, dla drugiego nie. Oba numery to oryginalne karty z faktu (nie migrowane).
Co ciekawe tylko dla sms i pakietu danych pojawił sie voucher. Nie można już kilkukrotnie włącząć vouchera.
 #816232  autor: limaK
 07 sie 2015, 12:21
Byłoby miło, gdyby ta opcja pojedynczej aktywacji reaktywowała się co tydzień bez wysyłania kodu. Duże udogodnienie, a przecież mogło zostać tak jak było, czyli jak w Play24 vouchera w ogóle nie było. Zaplusują wtedy. Inaczej to nie widzę zastosowania dla tej opcji, poza podwojeniem sobie gratisu z gazety.
Chociaż formułka o pozytywnej weryfikacji kodu gazetowego pozostała...
 #816239  autor: blacQ1
 07 sie 2015, 12:59
Tak się zastanawiam jakim celem było by im dawać te wszystkie (voucher),A póżniej zabierać ,jaki by mieli powód ! narazie puki co dali ,dają po jednym pakiecie,aby sobie użytkownik aktywował ,a nie tak jak było można wcześniej -> naście
 #816322  autor: anonymous093133
 08 sie 2015, 09:11
Sytuacja się chyba wyjaśnia.
Promocyjne doładowania można aktywować kodami lub vaucherem.
Nie można jednym i drugim.
Vaucher jest aktywny raz w tygodniu czyli nie da się nabijać promocji jak to było na początku.
Teraz jest poprawnie - jak masz kod to kodem a jak nie to voucherem.
 #816325  autor: Maks SIM
 08 sie 2015, 10:03
Dla przypomnienia jak by ktoś nie wiedział-link do wątku "Kody FaktMobile" :
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 22&t=82383
Jeżeli na PLay24 nie widać vouchera - to po wpisaniu kodu SMSem -pojawi się na Play24
z możliwością aktywacji danego pakietu. Po aktywacji vouchera przez Play24 widnieje jako "aktywny"-czyli można aktywować tylko1 .Prawdopodobnie możliwość aktywacji vouchera przez Play24, będzie "przywracana" w dniu ukazywania się kodów na poszczególne pakiety po wysłaniu kodu SMSem... zobaczymy....
Ostatnio zmieniony 09 sie 2015, 10:29 przez Maks SIM, łącznie zmieniany 3 razy.

Informacja: nieobecny na forum do 31.12. - z powodu Świąt Bożego Narodzenia
:) / Szczęśliwego Nowego Roku
 #816330  autor: limaK
 08 sie 2015, 11:16
No właśnie, prawdopodobnie, na razie nie ma podstaw do stwierdzenia, jak rzeczywiście będzie, chociaż to jedyna rozsądna opcja, skoro już przywrócili voucher w Play24.
Z drugiej strony nadal mnie ciekawi, dlaczego w ogóle to zrobili. Niby te darmowe pakiety są niewielkie, ale wg stawek w Fakcie 10 sms i 10 min to 3 zł na tydzień, niby mało, ale przy rocznej ważności konta może istotnie ograniczyć wpływy z doładowań od mało aktywnych użytkowników. Zamiast więc próbować wzmacniać tymi kodami sprzedaż Faktu (wiadomo, możliwości są małe, ale jednak) to udostępniają możliwość aktywacji pakietów bez kodów...
Może Play, w kontekście przyszłotygodniowej prezentacji nowej oferty, realizuje w ten sposób nową politykę - osłabianie atrakcyjności centralnej oferty, a wzmacnianie peryferii - w tym Faktu, który de facto nie działa na własny rachunek, tak jak operatorzy wirtualni...
 #816335  autor: Gregrin
 08 sie 2015, 12:15
Maks SIM pisze:Jeżeli na PLay24 nie widać vouchera - to po wpisaniu kodu pojawi się z możliwością aktywacji danego pakietu. Po aktywacji vouchera przez Play24 widnieje jako "aktywny"-czyli można aktywować tylko1
Dokładnie. Czyli po wysłaniu sms'a jest możliwość włączenia na stronie czyli mamy 100MB (sms + aktywacja na stronie) ;)
Maks SIM pisze:Prawdopodobnie możliwość aktywacji vouchera przez Play24, będzie "przywracana" w dniu ukazywania się kodów na poszczególne pakiety... zobaczymy....
Pewnie tak tylko do tego nie pasuje mi zapis w regulaminie
RegulaminFaktu pisze:3. Użytkownik dla jednego Numeru MSISDN może mieć aktywny jeden Pakiet w tym samym czasie
co w przeszłości powodowało problemy (przynajmniej u mnie) przy włączaniu pakietu internetu. Konsultanci informowali ze system nie aktywował u mnie pakietu ponieważ mam już go aktywny (teoretycznie był bo termin nie wygasł ale MB już nie było :/) i kolejna aktywacja będzie możliwa dopiero po jego wygaśnięciu -zgodnie z regulaminem :/ Jeśli dalej tak będzie (czyli pakiety nie będą się sumować) to biorąc pod uwagę ze często są problemy z ich aktywacja, będzie to gra nie warta świeczki (przynajmniej dla mnie).

PS:Tak samo jak MB, włączyłem właśnie minuty (2x10min). Niestety mimo zapisu w gazecie oraz w regulaminie ze kod można włączyć do 3 dni od ukazania się w gazecie, czwartkowy kod nie włączy się po wysłaniu sms'a lecz wymaga od nas telefonu do Faktu. Jest tak od początku i ewidentnie system nie jest przystosowany do uaktywnienia pakietu gdy wysyłamy kod który nie jest najnowszy ale mimo to aktualny.
Prosiłbym o dodaniu info do tematu z kodami faktu ze według regulaminu (i informacji z gazety której większość pewnie nie widziała ;)) kody są ważne 3 dni od ukazania się w gazecie ale nie aktywują się one automatycznie po wysłaniu sms ale po kontakcie z infolinia.
 #816606  autor: Rosolak
 10 sie 2015, 13:56
elcidx pisze:Ktoś się orientuje, czy gdzieś w sieci można sobie zamówić starter faktu?
U mnie w mieście dostępność zerowa.
Więc kup/zamów kartę Playa i przejdź do FM. ;)

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #816619  autor: Andrzej24
 10 sie 2015, 15:06
elcidx pisze:Ktoś się orientuje, czy gdzieś w sieci można sobie zamówić starter faktu?
U mnie w mieście dostępność zerowa.
Jak napisano wyżej. Kup starter Play czy to w kiosku czy przez sklep play i dla bezpieczeństwa nie przenoś go od razu do faktu tylko najpierw aktywuj w Play czyli włóż do telefonu, wykonaj jakieś połączenie (możesz go nawet doładować za 5 zł które przy przenoszeniu nie stracisz) i odczekaj do następnego dnia. System Play musi przemielić Twój numer przez noc i następnego dnia zadzwoń do FM na numer 799 599 999 i poproś o przeniesienie. Numer w praktyce powinien już być u nich do 15 min
  • Strona 49 z 447
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 447
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49