Zalety:
- 'sumowalne' pakiety minut (a w nich połączenia na stacjonarki)
- 'sumowalne' pakiety internetu (choć sam nie korzystam...)
- szybka aktywacja pakietów
- stawki za połączenia za granicę (choć sam nie korzystam...) oraz dobra goła stawka za min w PL
- RWK za doładowanie 5zł
- połączenia oczekujące itp
- zasięg sieci Plus lub jak kto woli Cyfrowego Polsatu

(jak dla mnie ideał - uzupełnia braki Orange)
- darmowe połączenia oraz smsy w sieci za doładowanie (0,5 roku za 50zł - ideał)
- brak konieczności kontaktu z BOK (jestem w sieci od około 120dni)
Wady:
- uboga strona www oraz serwis zarządzania kontem (poruszanie po stronie nieintuicyjne oraz teoretycznie brak możliwości zarządzania kontem...choć wcale nie wymagam żadnej aplikacji do smartfona)
- brak "sumowalnych" pakietów sms (choć nie dla mnie, ale konsekwencja oferty by się przydała)
- brak lejka o którym się pisze od początku roku (zwodzenie użytkowników nie wygląda fajnie)
- kiepskie rozliczanie internetu na platformie bilingowej Plusa (mBank mobile też działał na Plusie a miał rozliczanie co 1kB)
- problem ze starterami do nabycia w formie "namacalnej"...ze sklepu (mimo że niby pojawiają się nowe punkty z dystrybucją to jednak jest to dramat - chciałbym pójść z kimś i przebrać kilka numerów)
Chciałbym by Klucz jako pierwszy operator MVNO wystąpił do umowy z mPotworem - to było by coś!

Klucz jak dla mnie jest idealną ofertą do dual-sim, jednak jeszcze troszkę brakuje by mógłby stanowić propozycję na ofertę dla głównego numeru - piszę to mając na uwadze klienta dokładnie liczącego wydatki - NIE lubiącego wydawać na coś na zaś za pakiety 3 w 1 - a do takiego klienta Klucz mobile kieruje swoją ofertę.