• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 97
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 97

#581731  autor: kubik
 12 wrz 2012, 17:06
pewnie pula kart MNP ma HLR zgłoszony w Polkomtelu ;)

swoją kartę sprawdzę chyba w listopadzie, chyba że UKE wcześniej popchnie sprawę.

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#581737  autor: myslak12
 12 wrz 2012, 17:30
Polkomtel nie chce oddawać numerów.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 18:20 przez myslak12, łącznie zmieniany 1 raz.

#581742  autor: KR2615
 12 wrz 2012, 17:46
Potwierdzam, NMP działa rewelacyjnie w Plusie. Mam go w starym Siemensie który obsługuje tylko 2G więc tak czy owak zmuszony jestem do roamingu. A na zasięgu PLAYa mam 6mb/s :D Szybko wykorzystałem pakiet i postanowiłem przenieść kolejny numer, tym razem z Mova Mobile. Trzy razy próbowałem złożyć wniosek ale ani razu nie przyszedł SMS z potwierdzeniem. Ktoś z Was tez ma podobny problem?

#581747  autor: DanielR
 12 wrz 2012, 17:53
Przedwczoraj zadałem im mailowo kilka pytań. Oto Odpowiedzi z OK od tajemniczej Emilii :wink: :

Wypełniając formularz przeniesienia numeru nie jesteś zarejestrowany. Rejestrujesz się samodzielnie przez stronę internetową. Nie musisz wypełniać dodatkowych dokumentów.

Tak, na start otrzymujesz od nas 8 złotych. (pytanie dotyczyło startera MNP)

Startery Virgin Mobile nie powinny logować się do sieci Plus, aczkolwiek zdarzyły się pojedyncze przypadki, które zostały już zgłoszone.

Virgin Mobile umożliwia korzystanie z technologii HD Voice, warunkiem jest by obydwaj użytkownicy posiadali słuchawkę obsługującą HD oraz użytkownik musi znajdować się w zasięgu nadajnika 3G.

#581748  autor: słoneczny
 12 wrz 2012, 18:03
Niestety u mnie zdarza się, że nawet na sztywnym ustawieniu, Orange potrafi mnie wywalić do sieci macierzystej. Nie jest to nagminny, ale kilka razy w nocy się zdarzyło, zaraz po północy. Nie wiem czy oni tam robią jakiś hard reset co 24h czy co? 8)

#581750  autor: kaspeed
 12 wrz 2012, 18:09
zastawiające: karta vm logowana do orange speed 11-15mega ( tyle ile karta orange free) sprawdzane tydzień temu. Karta dziś?? 4mb max.... Identyczna sytuacja na nadajniku play... Wygląda jak by przycieli speed na kartach vm;/

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#581756  autor: KR2615
 12 wrz 2012, 18:14
O masakra, to na jakim zasięgu ty jesteś kaspeed? Mnie w HSDPA+ nigdy nie udało się przekroczyć 10 mega na Huawei E353-s2

#581757  autor: kaspeed
 12 wrz 2012, 18:23
No HSDPA+ zaraz ci wklejke dam z orange dzisiejszego

Obrazek

Obrazek Vm miała te same prędkosci na roamingu orange...Podkreślam miała... dzis juz 4mega to max...

Wygląda iż Vm przycieło prędkości w roamingu ORANGE i na zasięgu Play (na play max 10mb wyciagało) Obecnie czy play czy orange 4mb maksymalnie. Sprawdzałem na 3sim

#581775  autor: KC-KARLOS
 12 wrz 2012, 19:54
krzys, kaspeed, na mojej karcie VM na roamingu Orange leci max 2 mbit/s. Ani bita więcej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#581786  autor: kaspeed
 12 wrz 2012, 21:04
musieli przyciąc coś bo naprawdę było 11-15...;/ na nadajniku p4 10 nawet wyciągało;/;/ zadałem im pytanie ;) ciekawe co odpowiedzą:P

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#581799  autor: osachorzow
 12 wrz 2012, 22:10
kubik pisze:myslak12, mi za każdym razem gdy dzwonię do OK tłumaczą, że wysłali wniosek o uwolnienie numeru i Polkomtel nie odpisuje - zadzwoniłem do Polkomtela(u?) a tam żadnych śladów w systemie o ich zapytaniu o uwolnienie, gdzie tu logika?
Mam to samo, ale na drodze FreeM -> Play. Dziś nawet Play zadzwonił i prosił abym sam zawiadomił UKE bo oni nic nie mogą więcej zrobić :) Play twierdzi że FreeM nie chce wydać numeru, a FreeM twierdzi że Play NIE WYSYŁA komunikatów MNP. Czyli najprawdopodobniej jest burdel w Play... a od planowanej daty przeniesienia minął ponad miesiąc...

#581803  autor: kamail86
 12 wrz 2012, 22:28
Dzisiaj aktywowali mi darmowy pakiet 250MB, więc od razu zabrałem się za testy. Net działa na wszystkich 3 zasięgach (Play, Orange, Plus). Na modemie z podłączoną zewn. antenką na wszystkich zasięgach osiągi były mniej-więcej porównywalne. Maksymalny transfer czasami przekraczał 4,5Mb, choć zdarzały się też chwilowe spadki nawet poniżej 2Mb. Natomiast po odłączeniu zewn. anteny, tylko na Plusie (z najlepszym zasięgiem) transfer pozostał taki sam. Na Play maksymalny transfer spadł poniżej 3Mb, natomiast na Orange poniżej 2Mb. Upload natomiast, dla wszystkich sieci, czy z anteną czy bez, był obcięty stale do ok 1Mb.
Szkoda tylko że zasięg Plusa to tylko błąd systemu, który z czasem pewnie "naprawią".
Dodatkowo z tego co zauważyłem to grafika na nadajniku z Orange była zupełnie ładna (jak nie z Orange ;)). Czyżby Orange w roamingu nie stosował kompresji grafiki? Może to ktoś jeszcze potwierdzić? Bo nie wiem czy to co widziałem to nie jakiś przejściowy brak kompresji czy tak jest na stałe?

Kolejna sprawa to rozmowy z Play > VM. Obecnie są one taryfikowane jak z Play > Play, czyli jak ktoś ma np. darmowe do Play to nie płaci za połączenia do VM. Wie ktoś czy tak już pozostanie, czy to tylko kolejny błąd który za jakiś czas "naprawią"?

#581808  autor: słoneczny
 12 wrz 2012, 22:36
Jeżeli błąd to na pewno już o tym wiedzą. Pytanie tylko co z tym zrobią....
Ja mam natomiast pytanie do osób, które mają darmowe sms-y w sieci, w taryfie Play na kartę. Czy sms-y z Play do VM również (analogicznie) są darmowe? Mam ktoś możliwość to sprawdzić?
Być może Play będzie tak po cichu promował VM właśnie w ten sposób, zobaczymy.
Póki co, rzecznik na ten temat milczy.

#581810  autor: KC-KARLOS
 12 wrz 2012, 22:52
kamail86, w Play i VM jeśli korzystasz na zasięgu Orange, nie występuje kompresja. To Orange na swoich kartach stosuje taka praktykę.
kamail86 pisze:Kolejna sprawa to rozmowy z Play > VM. Obecnie są one taryfikowane jak z Play > Play, czyli jak ktoś ma np. darmowe do Play to nie płaci za połączenia do VM. Wie ktoś czy tak już pozostanie, czy to tylko kolejny błąd który za jakiś czas "naprawią"?
Tak zostanie. Dlaczego? Gdyż VM jest traktowana w połączeniach jak PLAY. Rozliczanie połączeń w innych sieciach będzie podobne: dzwonisz do VM - płacisz jak za połączenie do P4.

[ Dodano: 2012-09-12, 22:54 ]
słoneczny pisze:Być może Play będzie tak po cichu promował VM właśnie w ten sposób, zobaczymy.
Póki co, rzecznik na ten temat milczy.
Rzecznik zachęcał do zakupu kart VM, gdyż Play również na tym skorzysta - ta sama platforma billingowa, ten sam ruch, w miarę atrakcyjne stawki, więcej kasy dla P4 od inwestora w VMP.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#581813  autor: myslak12
 12 wrz 2012, 22:56
osachorzow pisze:
kubik pisze:myslak12, mi za każdym razem gdy dzwonię do OK tłumaczą, że wysłali wniosek o uwolnienie numeru i Polkomtel nie odpisuje - zadzwoniłem do Polkomtela(u?) a tam żadnych śladów w systemie o ich zapytaniu o uwolnienie, gdzie tu logika?
Mam to samo, ale na drodze FreeM -> Play. Dziś nawet Play zadzwonił i prosił abym sam zawiadomił UKE bo oni nic nie mogą więcej zrobić :) Play twierdzi że FreeM nie chce wydać numeru, a FreeM twierdzi że Play NIE WYSYŁA komunikatów MNP. Czyli najprawdopodobniej jest burdel w Play... a od planowanej daty przeniesienia minął ponad miesiąc...

Też mam problem z freem .Virgin mobile poinformowało mnie,że freem nie chce uwolnić numeru. Zgłosze to do UKE .

Dostałem z freem taki email
Obrazek

Virgin twierdzi,że już wielokrotnie ponaglało freem o wydanie numery.

Ma ktoś wzór takiego pisma do UKE co powinno zawierać i na jaki adres trzeba je wysłać?

#581814  autor: kubik
 12 wrz 2012, 23:00
myslak12, wysłałem poprzez epuap.gov.pl - szybko i bezpośrednio, opisałem całą historię od momentu wysłania zamówienia/wniosku o przeniesienie numeru poprzez stronę VMP.

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#581815  autor: słoneczny
 12 wrz 2012, 23:02
Karlos20
To odpowiedz mi jeszcze na poprzednie pytanie, czyli jak będą rozliczane sms-y z Play do VM?
Chodzi o te darmowe w taryfie PNK, oraz pakietowe w Play Fresh.

#581816  autor: kamail86
 12 wrz 2012, 23:11
Karlos20 pisze:kamail86, w Play i VM jeśli korzystasz na zasięgu Orange, nie występuje kompresja. To Orange na swoich kartach stosuje taka praktykę.
Aha, to fajnie. Choć z drugiej strony trochę chamsko że Orange swoich klientów traktuje gorzej niż klientów roamingowych, ale to już dyskusja na inny temat.
Karlos20 pisze:
kamail86 pisze:Kolejna sprawa to rozmowy z Play > VM. Obecnie są one taryfikowane jak z Play > Play, czyli jak ktoś ma np. darmowe do Play to nie płaci za połączenia do VM. Wie ktoś czy tak już pozostanie, czy to tylko kolejny błąd który za jakiś czas "naprawią"?
Tak zostanie. Dlaczego? Gdyż VM jest traktowana w połączeniach jak PLAY. Rozliczanie połączeń w innych sieciach będzie podobne: dzwonisz do VM - płacisz jak za połączenie do P4.
To że połączenia z innych sieci do VM są rozliczane jak do Play to rozumiem. Taka stawka obowiązuje do wszystkich sieci w P4, czyli również i do VM. Chodzi mi o to czy w Play darmowe/tanie rozmowy w sieci nadal będą darmowe również do VM? W końcu darmowe/tanie rozmowy do całej sieci to nie to samo co do wszystkich sieci na P4. Tak samo jak darmowe/tańsze rozmowy w Plusie, obowiązują wyłącznie do Plusa, a nie do wszystkich operatorów działających na infrastrukturze Polkomtelu.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2012, 23:14 przez kamail86, łącznie zmieniany 1 raz.

#581817  autor: KC-KARLOS
 12 wrz 2012, 23:12
słoneczny, sprawdzę to, oki? Za chwilę dam znać ;)

[ Dodano: 2012-09-12, 23:13 ]
kamail86 pisze:Aha, to fajnie. Choć z drugiej strony trochę chamsko że swoich klientów traktuje gorzej niż klientów roamingowych, ale to już dyskusja na inny temat.
Kompresji brak, ale prędkość jest dla Playowców i ew. VM obcięta do 2 mbit/s.

[ Dodano: 2012-09-12, 23:16 ]
słoneczny, kamail86, WSZYSTKO JASNE!
rozmowy i SMSy do VIRGIN MOBILE - z numerów PLAY są TAK SAMO taryfikowane,
jak z Play -> Play ;)

#581818  autor: słoneczny
 12 wrz 2012, 23:22
No to super wiadomość!
Dzięki.
To w sumie jest kolejny, mocny atut na korzyść dziewicy.
  • Strona 49 z 97
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 97
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49