• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 48 z 179
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 179
 #928947  autor: kamil7777
 01 cze 2017, 20:56
Paluszki dziękuję za odpowiedz chodziło mi o termin aktywacji po przeniesieniu, czyli o pierwsze połączenie, numer np przeniesiony 01.06 lecz narazie nie jest mi potrzebny więc leży w szufladzie. Czy np od przeniesienia mam jakiś termin do wykonania pierwszego połączenia?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
 #928948  autor: PawlusG
 01 cze 2017, 20:57
Chyba nie ma, ważność konta i tak jest liczona od dnia przeniesienia, a nie od dnia aktywacji karty.

:)
 #928955  autor: kamil7777
 01 cze 2017, 21:31
Dzięki za odpowiedz, czytam ten wątek, i trochę się obawiam czy dobrze zrobiłem przechodząc z nju do a2 chodzi mi o to, rozumiem ciągle coś się dzieje z zasięgiem w mojej lokalizacji lte z plus sprawowało się dobrze zobaczymy a2?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
 #928956  autor: PawlusG
 01 cze 2017, 21:34
Jeżeli LTE Plusa chodziło dobrze, to ten sam zasięg będziesz miał w a2mobile.

:)
 #929096  autor: Ramirez
 02 cze 2017, 12:49
Przesadzają. Zawsze są osoby które narzekają na każdego z operatorów. Najlepiej samemu przetestować. Być może związane to jest też z tym że a2mobile jest traktowana jako sieć roamingowa plusa i być może są telefony w których trzeba coś zaznaczyć żeby to poprawnie chodziło, np zezwolenie na połączenie z internetem w roamingu i jakieś podobne ustawienia. A nie ma co ukrywać, większość ludzi nie potrafi podstawowych opcji w telefonie włączyć.
 #929184  autor: zolvio
 02 cze 2017, 23:02
Bardziej chyba rozchodzi się o to, że na forum szukamy pomocy w przypadku problemów, stąd są opinie negatywne. Ciężko sobie wyobrazić, żeby zadowoleni użytkownicy zakładali konta na forach tel-kom i pisali: "super", "bez problemów" i inne entuzjastyczne opinie. Uwierzyłbyś?
Wydaje mi się, że a2m jest młodą siecią, dobrze reklamowaną i chyba mają duży wzrost liczby klientów, troszkę na infolinii BOK trzeba poczekać, usunięcie usterek też trwa kilka dni.
Moja rada: testować, testować, testować.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
 #929225  autor: linux888
 03 cze 2017, 10:02
racja zolvio. Patrzyłem na cały temat i głównie negatywne opinie. Ja jestem od tygodnia, nie dzwonię dużo, ale jestem zadowolony. Zasięg na razie dobry, jakość połączeń też. Internet i mms śmiga. Brakuje tylko zarządzania kontem, ale o tym wiedziałem. Poza tym 19.90 za wszystko to naprawdę można przymknąć oko na wiele rzeczy.
 #929332  autor: sa
 03 cze 2017, 21:00
kamil7777 pisze:Teoretycznie, tak ale czytałem tutaj że inni mają wiele problemów z tą siecią.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja oceniam zasięg plusa raczej dobrze, ale na zakupy do marketu zabierać telefonu z numerem plusa nie warto,bo plus ma w "blaszakach " słabiutki zasięg, oczywiście jak ma ,ale wystarczy wyjść na powietrze i od razu go odzyskuje. :wink: W budynkach tego zanikania zasięgu nie zauważyłam widać blacha tak działa na nadajniki plusa.Ale ogólnie na samą sieć nie narzekam,bo jakość rozmów jest bardzo dobra, net działa mi porównywalnie do orange czyli jest ok.Ale na pewno a2 ani żadna z marek i submarek plusa nie może liczyć że będzie u mnie nr.1.właśnie na tą słabośc nadajników tego opa na blachę i ogólnie wszystko co z żelaza i metali.Dziwna przypadłość, bo inne opy mają z tym mniejszy problem..
 #929333  autor: Pajuch
 03 cze 2017, 21:16
Masakra :D

Ludzie to wszystko zależy od miejsca :D nie ma to że jakiś operator jest mega...

W jednym sklepie plus będzie miał idealny zasięg w innym 50 metrów dalej orange a jeszcze dalej t-mobile :D

u mnie z orange nie da się rozmawiać nawet poza domem jak jadę na rowerku to ciągle pojawiam się i znikam i rwie połączenia... Oznacza to, że orange jest beeeeeee ?

Za to t-mobile/plus i play działa wyśmienicie, za to jadę do pracy i co? orange/t-mobile super, play pojawiam się i znikam, plus rwie i trzeszczy ;p

Mi to bez różnicy czy ktoś z operatorów ma hd, używam starego telefonu do rozmów i mi to wystarcza, za to w nowych bez hd działa to jak z beczki, nowsze plastikofony ogólnie mają gorszą jakość rozmów i marniejszy zasięg, jakość jest dobra jak jest dobry zasięg i dlatego używam nokli w kolorze zielonym wartym 2 zł .
 #929348  autor: Pajuch
 03 cze 2017, 21:49
Ja nie mam problemów z zasięgiem ;) operatorzy mają...

w domu mam na full plusa nawet w piwnicy lte, na zewnątrz play lte-a w domu 1800, t-mobile lte i orange 0 lte :D bo jako jedyny ma 0 nadajników gdzie inni mają po 3-4 a networks orange ma tylko wcdma na t-mobile :D
 #929414  autor: zwariowany.kurczak
 04 cze 2017, 12:31
zolvio pisze:Bardziej chyba rozchodzi się o to, że na forum szukamy pomocy w przypadku problemów, stąd są opinie negatywne. Ciężko sobie wyobrazić, żeby zadowoleni użytkownicy zakładali konta na forach tel-kom i pisali: "super", "bez problemów" i inne entuzjastyczne opinie. Uwierzyłbyś?
Wydaje mi się, że a2m jest młodą siecią, dobrze reklamowaną i chyba mają duży wzrost liczby klientów, troszkę na infolinii BOK trzeba poczekać, usunięcie usterek też trwa kilka dni.
Moja rada: testować, testować, testować.
Przyjęli ok 4tys. numerów - gdzieś zestawienie MNP było na głównej - może drugie tyle było wcześniej. Oferta właściwe nie jest reklamowana, Aero2 żyje z oferty hurtowej, ale a2 opłacalne musi być :) Co do usuwania usterek, przy tak malej bazie, w jedną noc można Klientów przełączyć na nowszą/poprawioną platformę :)
Grupa CP miała integrować systemy, CRM, ciekawe czy jesteśmy "już" w Plusie, czy nadal platforma zakupiona do obsługi FullMVNO CP/Centernet jest utrzymywania. CP odsyła już do oferty Plusa, w zakresie telefonii, tak czy inaczej, a2 jako karta do rozmów działa dobrze - to tylko i aż telefon :)
 #929592  autor: swiatus85
 05 cze 2017, 14:15
prosze podajcie tutaj dobre ustawienia do MMS-ow bo te we wczesniejszych postach nie dzialaja, a sms autokongifuracyjny informuje ze na moj tel nie rozpoznano(OnePlus One).
Rowniez dajcie jakies dobre nastawy do neta.

Czy w a2mobile jest opcja uruchomienia polaczen oczekujacych ?
 #929604  autor: Ramirez
 05 cze 2017, 14:45
swiatus85 pisze:prosze podajcie tutaj dobre ustawienia do MMS-ow bo te we wczesniejszych postach nie dzialaja, a sms autokongifuracyjny informuje ze na moj tel nie rozpoznano(OnePlus One).

Coś zle robisz. Najlepiej daj zrzuty ekranu to może cos sie wymyśli.
 #929633  autor: Maciej Loret
 05 cze 2017, 17:06
Witam,

da się jakoś "zdalnie" uruchomić internet po doładowaniu w a2mobile?
Router z kartą jest w rękach osoby, która nie poradzi sobie z przełożeniem karty do telefonu, uruchomieniem kodu, itd...
Router to chyba Huawei E5577.

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #929635  autor: Heisenberg
 05 cze 2017, 17:22
swiatus85 pisze:prosze podajcie tutaj dobre ustawienia do MMS-ow bo te we wczesniejszych postach nie dzialaja, a sms autokongifuracyjny informuje ze na moj tel nie rozpoznano(OnePlus One).

Edytuj punkt dostępu dla internetu (nie dla MMS!) i zmień typ APN na default Obrazek

A tutaj masz moją konfigurację
http://imgur.com/a/W1fpx
MMSObrazek

Wysłane z mojego Redmi Note 4X

Obrazek
 #930094  autor: jacabad
 07 cze 2017, 20:08
Witam zastanawiam sie nad przejściem z virgin mobile do sieci a2mobile jak u was z jakością połączeń tej sieci i internetu warto przenieść numer do nich bo ceny mają naprawdę atrakcyjne , pytam sie tych osób które już troche korzystają z ich usług dziękuje z góry za odpowiedź.
  • Strona 48 z 179
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 179
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48