• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 452 z 671
  • 1
  • 450
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • 671
 #1162768  autor: KC-KARLOS
 06 sty 2024, 14:00
Regulamin promocji > https://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binar ... 347854.pdf
Poza tym ta promka może zabrać opcję testową za 15, gdyż jest to zrabatowane do 0 zł. Podejrzane jest to, że promocję odpalamy bez potrzeby doładowania konta. Dodatkowo rodzi się jeszcze jeden problem: nowy starter online za 5 zł, który zabiera te 5 zł starterowe i włącza trial NL na 5 dni, które przejdzie w opcję płatną za 31 zł/mc przy posiadaniu kasy na koncie. Nie wiadomo, jak system to potraktuje.

kazik20: ta promka "Taniej do wszystkich" jest mega nieopłacalna, skoro przykładowo chwilę po północy odpalasz no-limit za 1 zł zapewniając sobie na prawie 48 godzin nielimitowane połączenia za 1 zł wydane z konta. Za te 9 zł masz nawet 18 dni korzystania z no-limitu i wpadnie do 9 GB neta w tym czasie. Pomyśl trochę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1162773  autor: bin42
 06 sty 2024, 14:12
Cześć,
Obserwuję od dłuższego czasu forum, a w szczególności sposoby na bezpłatne przedłużenie ważności konta na połączenia wychodzące w Orange Free na kartę.
Przedwczoraj i wczoraj chciałem dokonać przedłużenia ważności konta przy ważnych tylko połączeniach przychodzących, próbując najpierw zmienić z OFnK na plan taryfowy na IoT na kartę, wyskakuje coś takiego " Błąd przy realizacji zmiany taryfy " loguje się na MO na kompie i tam próbuje dokonywać tych zmian.Oczywiście stan konta 0 zł.
Czy Orange coś pozmieniało, uszczelnili system ? czy już nie ma darmowego sposobu na przedłużenie ważności konta na połączenia chociażby przychodzące ?
Dzięki koledzy za pomoc ! :-)
 #1162827  autor: mateo1995
 07 sty 2024, 09:01
Podpinam się do pytania.

Wiadomo, że po przeniesieniu jest 2GB i RWK, dalej 100GB za zalogowanie, 200GB za zgody, 25GB z promocji 300, 12,5GB za zasilenie kwotą 5zł, czy do tego można jeszcze włączyć "Bez limitu" na pierwszy darmowy miesiąc i zgarnąć 400GB, czy to 400 byłoby ważne rok?
 #1162832  autor: mateo1995
 07 sty 2024, 10:13
Jeśli chodzi i 300GB miałem na myśli jedynie pierwszą paczkę 25GB za zasilenie 5zł. To wiem, że jeśli potem nie zasilę nie dostanę kolejnych paczek 25GB z 300GB.

Co do 400GB to w takim razie czy jest to tak, że można włączyć bez limitu na pierwszy mc za darmo i potem wyłączyć? Wówczas dostanę 400GB, które będzie ważne jedynie do końca miesiąca(bo potem pakiet się nie odnowi) i w tym pierwszym mc korzystam z tych 400GB, natomiast potem 339,5 GB( 2+ 100 + 200 + 25 + 12,5) zostaje ważne do końca roku licząc od daty aktywacji startera?

Czy można jeszcze jakieś GB wyciągnąć w ramach RWK?
 #1162835  autor: KC-KARLOS
 07 sty 2024, 10:36
nowlasnie: jaka osobna pula? Te GB wchodzą do salda GB z no-limitu i tworzą jednolitą całość. Tutaj chodzi o ilość transz z promocji, nie ma limitu czasowego, aby je otrzymać, warunkiem ich dostania to odnowienie usługi lub aktywacja wersji cyklicznej (koniecznie smsem, bo w Mój Orange jest opcja wyłącznie wydłużenia tej usługi - a to nie powoduje otrzymania 200/400GB).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1162836  autor: nowlasnie
 07 sty 2024, 11:40
Osobna pula GB z NL i zasileń/prom. 300 GB.
Limit czasowy jest, regulamin mówi wyraźnie o 12 miesiącach.

Mateo: można włączyć bez limitu na pierwszy mc za darmo i potem wyłączyć. Później, jak się okaże, że zużyjesz wszystkie GB przed końcem roku możesz ponownie doładowywać i dostawać kolejne GB za zasilenie (najkorzystniej po 5 zł).
Ostatnio zmieniony 07 sty 2024, 11:51 przez nowlasnie, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1162837  autor: ruki101
 07 sty 2024, 11:50
@Karlos20 czy to prawda to co napisał @bin42 ? bo dzisiaj próbowałem przedłużyć ważność na połączenia wychodzące ( mam ważność konta na połączenia wychodzące jeszcze przez kilkanaście dni i 0,00zł na koncie głównym ) próbując dokonać zmiany z oferty OFnK na IoT - co prawda przyszedł mi sms, a po wpisaniu kodu, pojawia się coś takiego :
"Błąd zmiany planu taryfowego

Błąd realizacji modyfikacji taryfy: "

Czyżby koniec naszego eldorado ? jeśli tak to kiedy to się stało ? :roll: , no dosłownie wszystko łatają :/ nie ma już żadnego sposobu na darmowe przedłużenie ważności konta na poł. wychodzące w Orange na karte ?
Próbowałem też przejść poprzez SMS na IoT i klapa :/
 #1162838  autor: mateo1995
 07 sty 2024, 12:14
nowlasnie pisze:
07 sty 2024, 11:40

Mateo: można włączyć bez limitu na pierwszy mc za darmo i potem wyłączyć. Później, jak się okaże, że zużyjesz wszystkie GB przed końcem roku możesz ponownie doładowywać i dostawać kolejne GB za zasilenie (najkorzystniej po 5 zł).
Pytałem konkretnie ile GB waznych rok za kilka zl można wyciągnąć przenosząc nr do ofnk.

339,5 GB( 2+ 100 + 200 + 25 + 12,5) to na pewno tak ale czy dodatkowe 400GB + 25GB z pierwszego darmowego mc promocji "bez limitu" też jest ważne rok? Czyli czy ta paczka 400GB lub jej niewykorzystana część zostaje do końca waznosci karty i sumuje sie z 339,5?
Ostatnio zmieniony 07 sty 2024, 13:07 przez mateo1995, łącznie zmieniany 2 razy.
 #1162839  autor: nowlasnie
 07 sty 2024, 12:33
400 GB nie sumuje się z pozostałymi.
Chyba poprz. coś mi się pomieszało, bo te 400 GB powinno schodzić po innych.
Dodatkowo za darmo dają jeszcze okolicznościowe prezenty w post. NL na kilka dni (święta, pocz. wakacji).
 #1162840  autor: zulu144dwa
 07 sty 2024, 12:36
mateo1995 & nowlasnie NL nigdy nie należy wyłaczać NL .
Niby ten darmowy NL cykliczny jest ważny tylko 31 dni, ale przez następne 93 można odmrażać zamrożone GB w NL co 2 dzień jak po 1-2 h po północy pojawi się Guzik.
Ponadto dowolny jednorazowy NL nawet za 1 zł aktywowany w czasie uśpienia NL cyklicznego przywraca NL cykliczny z nową datą ważności NL cyklicznego i kolejnymi 93 dniami zamrożenia.
Wyłączenie NL ponadto spowoduje dezaktywację promocji 4800GB. Aktywacja NL za 1 zł nawet w ostatnim dniu uśpienia cyklicznego utrzyma promocję 4800GB.
Praktycznie niewielkim kosztem (jedno doładowanie za 5 zł) pozwoli korzystać nawet przez ponad rok z około 1 TB danych jak weźmiemy pod uwagę przyszłe promocje.

PS. Kilka pytań do sprawdzenia:
1) 100 GB za logowanie można odebrać na tymczasowym, a później na docelowym?
2) 200GB za zgody można odebrać na tymczasowym a później na docelowym?
3) darmowy NL można odebrać na tymczasowym a później na docelowym?

20 zł za autodoładowanie to wiadomo że można odebrać na tymczasowym i docelowym.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1162843  autor: bin42
 07 sty 2024, 14:22
ruki101 pisze:
07 sty 2024, 11:50
@Karlos20 czy to prawda to co napisał @bin42 ? bo dzisiaj próbowałem przedłużyć ważność na połączenia wychodzące ( mam ważność konta na połączenia wychodzące jeszcze przez kilkanaście dni i 0,00zł na koncie głównym ) próbując dokonać zmiany z oferty OFnK na IoT - co prawda przyszedł mi sms, a po wpisaniu kodu, pojawia się coś takiego :
"Błąd zmiany planu taryfowego

Błąd realizacji modyfikacji taryfy: "

Czyżby koniec naszego eldorado ? jeśli tak to kiedy to się stało ? :roll: , no dosłownie wszystko łatają :/ nie ma już żadnego sposobu na darmowe przedłużenie ważności konta na poł. wychodzące w Orange na karte ?
Próbowałem też przejść poprzez SMS na IoT i klapa :/
Raczej to koniec darmowego przedłużania, szkoda, że nikt się nie wypowiada w tym temacie odnośnie tego problemu.
 #1162849  autor: KC-KARLOS
 07 sty 2024, 17:24
bin42: nikt się nie wypowiada, bo:
> sprawdzaliśmy to już kiedyś
> też nam się zmiana taryfy w MO blokowała
> są lepsze sposoby na wydłużenie Okresu Aktywnego i Pasywnego niż zabawy w zmianę taryfy. Trzeba też wiedzieć, że zmiana taryfy może skasować nabyte korzyści, warto wiedzieć o tym ryzyku.

Zulu:
1) Nie, odbierasz to jednorazowo nawet po aktywacji karty SIM i jej automatycznym dodaniu do konta w MO. Jeśli bonus włączysz na numerze tymczasowym, nie odbierzesz go ponownie po podmiance numeru na domyślny, przenoszony od konkurencji, usługi i promki nabyte na tymczasie przechodzą na domyślny numer.
2) Jak jak w 1)
3) To samo jak w 1).

#1162852  autor: bin42
 07 sty 2024, 17:34
Karlos20 pisze:
07 sty 2024, 17:24
bin42: nikt się nie wypowiada, bo:
> sprawdzaliśmy to już kiedyś
> też nam się zmiana taryfy w MO blokowała
> są lepsze sposoby na wydłużenie Okresu Aktywnego i Pasywnego niż zabawy w zmianę taryfy. Trzeba też wiedzieć, że zmiana taryfy może skasować nabyte korzyści, warto wiedzieć o tym ryzyku.
Dzięki za rzeczową odpowiedź, pytanie brzmi czy wydłużenie Okresu Aktywnego bądź Pasywnego można dokonać za free jeśli mam tylko ważne połączenia przychodzące ? jeśli można za free to jak to zrobić - możesz napisać tutaj lub PW o ile nie jest to tajemnicą :-)
 #1162854  autor: KC-KARLOS
 07 sty 2024, 19:13
bin42: to nie tajemnica. Wielokrotnie pisaliśmy o pakiecie no-limit za 1 zł, który wydłuża wychodzące do 31 dni. Jeśli mamy ważne wychodzące, robimy to w Mój Orange - korzystając z doładowanej kasy, bądź zaciągamy kredyt od 1 do 5 zł (pożyczkę zwracamy po doładowaniu konta za minimum 5 zł).
W innym wypadku, gdy niewykorzystana kasa jest zamrożona, to wysyłamy darmowego smsa o treści AKT1 na 80630 gdy chcemy mieć no-limity na 1 dzień i ustawić sobie 31 dni wychodzących.
Można jeszcze zrobić inaczej - włączyć usługę "Za darmo w Orange" i ją od razu dezaktywować (uwaga: usługa po jej aktywacji KASUJE GB nabyte z promocji + zasileń [saldo "Bonus Internetowy za doładowania"] i nie przyznaje GB za fakt doładowania w ramach podstawowej oferty OFNK), zarówno jej włączenie jak i jej wyłączenie powoduje ustawienie OA na 30 dni oraz OP na 180 dni.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2024, 21:34 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

#1162855  autor: bin42
 07 sty 2024, 20:06
Karlos20 pisze:"Można jeszcze zrobić inaczej - włączyć usługę "Za darmo w Orange" lub ją od razu dezaktywować ... zarówno jej włączenie jak i jej wyłączenie powoduje ustawienie OA na 30 dni oraz OP na 180 dni.
Karlos20 dzięki, prawdziwa Skarbnico Wiedzy :-) czy usługę Za Darmo w Orange możemy wielokrotnie włączać i wyłączać gdy mamy ważność konta w OA ? i w ten sposób teoretycznie przedłużać ważność konta w nieskończoność ? :-)
 #1162856  autor: KC-KARLOS
 07 sty 2024, 21:00
bin42: w teorii tak, ale nie wiadomo, kiedy to zmienią. Licz się z utratą korzyści, bo darmówki w Orange wyklucza się z podstawowym benefitem taryfy OFNK. A w tym wypadku odpłatny no-limit jest dużo lepszy.

#1162858  autor: bin42
 07 sty 2024, 21:34
Karlos20 pisze:
07 sty 2024, 21:00
bin42: w teorii tak, ale nie wiadomo, kiedy to zmienią. Licz się z utratą korzyści, bo darmówki w Orange wyklucza się z podstawowym benefitem taryfy OFNK. A w tym wypadku odpłatny no-limit jest dużo lepszy.
Karlos20 a można wziąć kredyt ( przy aktywnym OP) ? i wielokrotnie włączać i wyłączać " Za darmo w Orange " ?
Drugie pytanie, teoretyczne, ładuje konto za 5zł przy aktywnym OP, jak teraz wykorzystać 5zł aby uzyskać jak najdłuższy OP / OA ?
  • Strona 452 z 671
  • 1
  • 450
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • 671
  • 1
  • 450
  • 451
  • 452