Użytkownik
kazik20
Wtedy miało bo dostawałem także 100minut na Ukraine mimo że Polak jestem oraz jakoś ok.100GB Neta i 100minut w Polsze. Regulaminu tamtego już chyba nie ma aktywnego, a pakiety dla Ukraińców można teraz osobno dokupywać sobie.Bonusowa niespodzianka na tych starterach to raczej błąd, wątpię żeby miało to związek z kampanią ukraińską
U mnie się posypało MO po zmianie nr głównego na inny "nie główny", na infolinii nie mogli znaleźć tego numeru, trzeba było zgłoszenie techniczne robić. Strach się bać i cokolwiek zmieniać w MO.
Sory ale ta wypowiedź sugeruje, że klient może zmieniać kolejność numerów tylko robi to na własne ryzyko i musi liczyć się z nieprzewidzianymi konsekwencjami, czyli sam jest sobie winien jeśli konto mu się posypie. Nie mogę tego tak zostawić, Orange autorytarnie ustawia numery wg własnego widzimisię i klient nie ma nic do gadania. To że klient doprowadza do wygaśnięcia jakiegoś numeru, który Orange miało kaprys zrobić numerem głównym, trudno nazwać inicjowaną przez niego zmianą na koncie MO. Nie piszę tego złośliwie tylko dla jasności w kwestii dyktatorskich zapędów Orange, który uniemożliwiając ręczne podpinanie numerów uniemożliwia tym samym ustawianie ich w MO wg własnej kolejności.
Pakiet 200gb za zgody można odebrać od razu po aktywacji startera? Nie ma chyba teraz wymogu odczekania miesiąca jak to było w pieniężnych bonusach za zgody?zulu144dwa pisze: ↑29 gru 2023, 12:37Po 30 dniach od aktywacji wysłać zgody - daje 200GB w tym samym saldzie GB z ważnością złotówek minimum 31 dni.
Też myślałam nad likwidacją numeru "głównego" i za wczasu zmieniłam numer na inny i przy następnym logowaniu do MO numeru już nie było po prostu zniknął a kolejność pozostałych numerów sie pozmieniała, na infolinii nie widzieli tego numeru i dopiero zgłoszenie techniczne i usunięcie MO przywróciło numer, dalej mam ten numer w orange i jest numerem głównym i chyba już tak zostanie. Ale znikające i pojawiające się numery (bo mam kilka) występują na bieżąco nie wiem chyba ma to związek z pracami technicznymi, ogólnie jak dla mnie to MO to jest jedna wielka prowizorka i to działająca prowizorka i za to musze pochwalić orange że w ogóle cokolwiek działą w MO.biala1991 pisze: ↑31 gru 2023, 07:22Sory ale ta wypowiedź sugeruje, że klient może zmieniać kolejność numerów tylko robi to na własne ryzyko i musi liczyć się z nieprzewidzianymi konsekwencjami, czyli sam jest sobie winien jeśli konto mu się posypie. Nie mogę tego tak zostawić, Orange autorytarnie ustawia numery wg własnego widzimisię i klient nie ma nic do gadania. To że klient doprowadza do wygaśnięcia jakiegoś numeru, który Orange miało kaprys zrobić numerem głównym, trudno nazwać inicjowaną przez niego zmianą na koncie MO. Nie piszę tego złośliwie tylko dla jasności w kwestii dyktatorskich zapędów Orange, który uniemożliwiając ręczne podpinanie numerów uniemożliwia tym samym ustawianie ich w MO wg własnej kolejności.
Ale do rzeczychcesz powiedzieć, że numer, który został po likwidacji numeru głównego, zaginął? Nie było go na koncie MO? czy straciłaś dostęp do MO? Napisz proszę coś więcej, bo mnie wystraszyłaś.
Nadal nie rozumiem, jak zawczasu zmieniłaś nr główny na inny? Przecież klient nie ma możliwości zmieniać kolejności numerów w MO, to Orange decyduje jaki nr zostanie ustawiony na pierwszej pozycji.
Tak mi się właśnie zdawało.darekka pisze:@biala1991 200GB odebrać można na nowiuśkim starterze( bez okresy oczekiwania 33dni jak było kiedyś
O tym myku dowiedziałam się od Ciebie, możesz potwierdzić (albo zaprzeczyć) że patent ze zmianą taryfy na darmostarterach już nie działa?biala1991 pisze: aktywowany dziś nr to był darmowy starter wysyłany kiedyś tam po doładowaniu. Wcześniej na tych starterach po zmianie taryfy wpadał spory pakiet GB, uprzejmie donoszę, że ten myk już nie działa. Musieli to naprawić, bo kod na sprawdzanie bonusa GB, który do czasu zmiany taryfy nie powinien działać, działał od początku. Pewnie kiedy przy nim majstrowali popsuli coś innegopo zmianie taryfy nadal mam tylko 6GB.