Chciałbym opisać procedurę zamawiania duplikatu karty SIM u operatora MVNO, być może przekona to tych, którzy boją się MVNO i uważają, że coś załatwia się dłużej. Padło na KLUCZ przypadkowo, po prostu korzystam z usług tej sieci.
Potrzebowałem duplikatu karty, bo starą dzieci utopiły razem z telefonem w kawie. Karta co prawda po wysuszeniu działała, ale często telefon ją gubił. Dzwonię na BOK, konsultant odebrał szybko, proszę o duplikat karty. Pytam, czy stara karta SIM będzie działała do czasu, aż dostanę nową. Niestety nie, w momencie wysyłki duplikatu stara karta jest wyłączana. To trochę źle, ale w sumie logiczne. Dzwoniłem w czwartek więc poprosiłem, aby sprawę wysyłki duplikatu odsunąć do poniedziałku, żebym przez cały weekend nie był bez kontaktu. Bez problemu. Stara karta działała do godzin popołudniowych w poniedziałek, ok 15:00 straciła sygnał. We wtorek o 11:00 miałem już w rękach duplikat, który działał od razu po włożeniu do telefonu. Dodatkowo dostałem kartę nową, z MicroSIM.
Podsumowanie:
WADY:
- w momencie wysyłki duplikatu stara karta przestaje działać
ZALETY:
- błyskawiczna realizacja
- aktywna pomoc BOK w skróceniu czasu pozostania bez kontaktu (zgoda na wysyłkę w poniedziałek po południu)
- darmowy kontakt z BOK
- darmowa wymiana karty SIM
- bez wychodzenia z domu
Kilka miesięcy temu opisywałem przygody sąsiada, który potrzebował duplikatu karty SIM od jednego z operatorów infrastrukturalnych. Objeździł wszystkie salony w okolicy, nigdzie nie mieli. W końcu pojechał po duplikat do miasta oddalonego o 40 km. Ma telefon na abonament, na firmę.
Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.