• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 44 z 111
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 111
 #786388  autor: anonymous093133
 22 lut 2015, 14:25
Nie wiem do końca czy to możliwe ale chciałbym się podzielić tą informacją.

Zużyłem cała kasę ( do zera ) na rozmowę telefoniczną.
W tym momencie przestał mi chodzić wykupiony 1 GB internetu.
Tak się wkurzyłem, że wyrzuciłem tą kartę.

Jeżeli to prawda to niech będzie ostrzeżeniem dla innych.
 #786392  autor: bazooka
 22 lut 2015, 14:38
Na pewno pochopnie...może jakiś byk, ale uwaga cenna. Kontakt z BOK konieczny...
...aczkolwiek: pkt.17 regulaminu - daje do myślenia czym jest dodatnia wartość konta, 0zł - nie jest raczej dodatnią wartością:
https://www.klucz.net/Offers/Regulation ... etPackages
*121# i zobacz czy pakiet wyłączony czy co :?:
 #786395  autor: M4rio
 22 lut 2015, 15:02
To moze byc jak w plusie, przynajmniej jeden grosz na koncie. A pakiet pewnie zawieszony a nie wylaczony.

TAG
 #786407  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 15:36
Waldku, jeśli masz PUK do karty, to zawsze możesz wnioskować o duplikat. Karty wysyłają priorytetem, także jak rano się za to weźmiesz, to we wtorek miałbyś kartę i mógłbyś posprawdzać.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #786411  autor: bazooka
 22 lut 2015, 15:44
Waldek obraził się na podejście platformy Plusowej i wcale się nie dziwię - dopiero teraz się o tym dowiedziałem i to bardzo cenne info. Mam obawy czy można przywrócić jakikolwiek pakiet w niezmienionej formie (np mam w pakiecie 400minut!) po utracie możliwości wykonywania połączeń lub ile będzie to kosztowało zachodu (kontakty z BOK, proszenie się, odczekiwanie?) - dlatego muszę pilnować by do tego nie dopuścić :(
Na pewno tak emocjonalnie bym nie postąpił, ale bawienie się w duplikaty przy jakichś być może resztkach z tego 1GB - też bym się nie bawił.
 #786412  autor: Rosolak
 22 lut 2015, 15:48
A ja bym poprosił o duplikat w celach badawczo-edukacyjnych. Taka idea (chyba) udzielania się na tym forum żeby testować, sprawdzać, wymieniać się doświadczeniami i dzielić się takimi informacjami z innymi użytkownikami.

W związku z przejściem na abonament, kończę zabawę w testowanie prepaidów i regularnym udzielaniem się na forum. Będę czasem zaglądał.
Życzę wszystkim pełnego zasięgu :-) R.
 #786414  autor: Niezgodna7
 22 lut 2015, 16:15
Czyli sim ważny rok, ale wychodzące do momentu wyzerowania konta?
Kurcze, mam zbyt stare i mocne przyzwyczajenia w Orange
:- D
 #786418  autor: anonymous093133
 22 lut 2015, 16:21
Nie obraziłem się ale mnie to wkurzyło bo szkoda 800 MB internetu.
To i tak to była zapasowa karta której miałem się pozbyć więc szkoda zachodu z duplikatami.
Napisałem, żeby inni nie zrobili tego błędu.
 #786423  autor: Blank
 22 lut 2015, 16:47
Te pakiety nie przepadają w takiej sytuacji. One są tylko blokowane.

A konkretniej to nawet nie są blokowane. Po prostu platforma bilingowa nie przepuści żadnej aktywności wychodzącej (wliczając w to transmisję danych), jeśli na koncie nie ma środków.'
Uroki działania na Plusie. Jakbyś doładował za piątkę, to z pakietu byś sobie normalnie skorzystał.
Napisałbym, że każda sieć ma swoje wady i zalety, ale w wypadku Plusa, nie potrafię znaleźć niestety żadnego ... Plusa :D

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #786431  autor: bazooka
 22 lut 2015, 17:12
Czy chcesz zapewnić mnie, że gdy pakiet 400minut zostałby w analogiczny sposób zablokowany to odzyskam wszystko wraz z doładowaniem konta o najniższym nominale, bez konieczności kontaktu z BOKiem :?:
 #786436  autor: cyanoone
 22 lut 2015, 17:37
@divhashmorex
Tymi swoimi stwierdzeniami (hejtami) na temat innych sieci niż P4 zaczynasz mnie irytować...
@sebusy
Aby korzystać z pakietu musisz mieć aktywne konto i przynajmniej 1 gr. Jeśli któryś z warunków nie będzie spełniony to z pakietu nie można korzystać do momentu spełnienia warunku.

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)
 #786441  autor: bazooka
 22 lut 2015, 17:49
@cyanoone - dzięki... a co do divhash to daj se na luz, bo On sam też ostatnio i tak naprawdę bardzo mocno wyloozował w tym zakresie :P
 #787565  autor: patrix-83
 27 lut 2015, 07:50
Poniższa wiadomość została również wysłana na adres: [email protected]

Drodzy Państwo,

zgodnie ze złożonym wnioskiem o przeniesienie numeru 696-601-... z sieci Play do sieci Klucz nie dostałem w środę 25.02.2015 smsa od sieci Klucz powiadamiającego o dacie wyznaczonej przez operatora dawcę tj. Play na przeniesienie wyżej wymienionego numeru do sieci Klucz.
Nie zostałem nawet powiadomiony smsowo że w ogóle operator Play wyraził zgodę na przeniesienie numeru do Klucz pomimo że we wniosku było zaznaczone że chcę powiadomienie smsowe i był tam podany numer kontaktowy. W tym celu musiałem dzwonić w dniu 26.02.2015 na infolinię Klucz aby się tego dowiedzieć co trochę stawia Państwa w złym świetle gdyż brak takiego systemowego powiadomienia smsem o dacie i zgodzie na przeniesienie odstrasza potencjalnych klientów którzy chcą przenieść do Państwa numer o czym poinformuję potencjalnych klientów na Facebooku i na forum portalu Telepolis.

Proszę usunąć błąd w swoim systemie tak aby smsy powiadamiające o zgodzie i dacie przeniesienia numerów do Klucz Mobile były wysyłane do klientów na numery podane we wnioskach o przeniesienie do Klucz oraz proszę mi wysłać bezwzględnie taki oficjalny sms informujący o zgodzie i dacie na przeniesienie numeru 696-601-... z sieci Play do sieci Klucz Mobile na numer kontaktowy podany we wniosku o przeniesienie który Państwo otrzymali i proszę sprawdzić dlaczego to nie zostało zrobione automatycznie.

Oczekuję naprawy Państwa błędu.

Dziękuję.
Patryk
 #787600  autor: 111
 27 lut 2015, 10:40
@ patrix-83 dzięki za info, akurat niedługo mam zamiar migrować do Klucza i mam nadzieję,że to naprawią,bo przy przenoszeniu numeru te SMSy to podstawa.
 #788629  autor: LOOPO
 04 mar 2015, 13:24
Życzę miłego mieszkania.
Ps. Wpadnę jak będę w okolicy, przygotujcie 2 rude koty na poczęstunek.
 #788956  autor: JacekK
 05 mar 2015, 17:37
Chciałbym opisać procedurę zamawiania duplikatu karty SIM u operatora MVNO, być może przekona to tych, którzy boją się MVNO i uważają, że coś załatwia się dłużej. Padło na KLUCZ przypadkowo, po prostu korzystam z usług tej sieci.

Potrzebowałem duplikatu karty, bo starą dzieci utopiły razem z telefonem w kawie. Karta co prawda po wysuszeniu działała, ale często telefon ją gubił. Dzwonię na BOK, konsultant odebrał szybko, proszę o duplikat karty. Pytam, czy stara karta SIM będzie działała do czasu, aż dostanę nową. Niestety nie, w momencie wysyłki duplikatu stara karta jest wyłączana. To trochę źle, ale w sumie logiczne. Dzwoniłem w czwartek więc poprosiłem, aby sprawę wysyłki duplikatu odsunąć do poniedziałku, żebym przez cały weekend nie był bez kontaktu. Bez problemu. Stara karta działała do godzin popołudniowych w poniedziałek, ok 15:00 straciła sygnał. We wtorek o 11:00 miałem już w rękach duplikat, który działał od razu po włożeniu do telefonu. Dodatkowo dostałem kartę nową, z MicroSIM.

Podsumowanie:

WADY:

- w momencie wysyłki duplikatu stara karta przestaje działać

ZALETY:

- błyskawiczna realizacja
- aktywna pomoc BOK w skróceniu czasu pozostania bez kontaktu (zgoda na wysyłkę w poniedziałek po południu)
- darmowy kontakt z BOK
- darmowa wymiana karty SIM
- bez wychodzenia z domu

Kilka miesięcy temu opisywałem przygody sąsiada, który potrzebował duplikatu karty SIM od jednego z operatorów infrastrukturalnych. Objeździł wszystkie salony w okolicy, nigdzie nie mieli. W końcu pojechał po duplikat do miasta oddalonego o 40 km. Ma telefon na abonament, na firmę.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
 #789014  autor: JacekK
 05 mar 2015, 21:10
111 pisze:@ patrix-83 dzięki za info, akurat niedługo mam zamiar migrować do Klucza i mam nadzieję,że to naprawią,bo przy przenoszeniu numeru te SMSy to podstawa.
Miałem do czynienia z wieloma przenosinami numerów do KLUCZ (spora część rodziny + dwóch znajomych) i SMS przychodził zawsze. Raczej jednorazowy błąd chyba, że ostatnio coś się zepsuło.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.
  • Strona 44 z 111
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 111
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44