• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 43 z 179
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 179
 #926575  autor: zolvio
 18 maja 2017, 11:58
U mnie też już działa. Widać pan Jacek kliknął jakiś magiczny przycisk.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
 #926583  autor: mati33
 18 maja 2017, 12:35
Jak dzwonimy do a2 na infolinię ,Biuro Obsługi Klienta pod nr 720 20 30 40
to połączenie jest bezpłatne?
 #926585  autor: zolvio
 18 maja 2017, 12:39
mati33 pisze:Jak dzwonimy do a2 na infolinię ,Biuro Obsługi Klienta pod nr 720 20 30 40
to połączenie jest bezpłatne?
nie

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
 #926603  autor: Heisenberg
 18 maja 2017, 13:50
@sa @Patryk7588

Wczoraj przybyła do mnie karta i uruchomiłem sobie pakiet internetu. W domu mam 2/5 siła sygnału i na szczęście łapie LTE (kieruję telefon w stronę komina oddalonego o 1300m, gdzie jest nadajnik :P ) Najpierw testowałem prędkość poprzez aplikację i było około 12 Mb/s lecz gdy udostępniłem połączenie dla laptopa to nawet się udało osiągnąć około 15 Mb/s co przy w sumie nie zbyt mocnym sygnale uważam za wynik dobry. Teraz muszę przemyśleć wszystkie za i przeciw czy zmieniać dobrą ofertę Mobile Vikings na ofertę a2mobile. Chyba, że tutaj usłyszę jakieś ciekawe opinie. Pozdrawiam

Obrazek
 #926610  autor: Heisenberg
 18 maja 2017, 14:16
Wiesz co różnie. Nie zawsze mi są potrzebne rozmowy albo smsy. Raczej to będę miał wymienne np raz sam internet za 9,90zl, raz np smsy i minuty za 15,90zl, a gdy będę na wyjeździe to oczywiście full za 19,90zł. Często pracuję w domu i pakiet internetu czasem nie jest mi potrzebny lecz już kontakt i smsy z klientami często się mi przydają. A w Mobile Viking minimum żeby mieć jakiś no limit to 19zł (same smsy tylko, minuta 0,19zł) albo 29zł i wtedy mam no limit +15GB internetu. Trochę za mało elastyczna oferta jak dla mnie, a a2mobile wstrzeliwuje się idealnie w moje potrzeby. I też niestety nie mogę określić ile minut potrzebuje miesięcznie, ile smsów i ile internetu.

Obrazek
 #926617  autor: Heisenberg
 18 maja 2017, 14:45
To już składam wniosek o przeniesienie. Nie ma co gdybać i rozmyślać. Choćbym chciał zostać przy Vikingu to niestety, ale jednak brakuje mi tej wisienki na torcie, którą daje mi a2mobile.

Obrazek
 #926630  autor: przemekamag
 18 maja 2017, 15:40
Ja jak na razie mam bardzo mieszane uczucia. Sieć wygrywa cenowo ale:
- upload to porażka (bez komentarza),
- wyjechałem do Barcelony i trzy dni bez zasięgu (chyba byłem pierwszym roamującym, potem jakoś ruszyły jak odlatywałem),
- jakość rozmów tutaj cóż, jak to bez HD Voice,
- gdy brak LTE zrzuca na 3G, brak HSPA więc bardzo słaby net,
- po przekroczeniu pierwszego limitu lejka prędkość powinna spać do 3 MB, w rzeczywistości przez 4 dni nie miałem neta, jedynie messenger działał jakimś cudem. Chyba im jeszcze te systemy nie działają.
- infolinia działa tylko w konkretnych godzinach, początkowo na maile odpisywali po kilkunastu minutach teraz dzień lub dwa (zainteresowanie rośnie a zasoby kadrowe zapewne nie).

Ogólnie jaka cena taka jakość. Sieć jest młoda i pewnie się jeszcze uczy ale jak na razie jest co najwyżej przeciętnie.
 #926632  autor: habish
 18 maja 2017, 15:49
a2mobile najlepiej nadaje się do tych najtańszych pakietów za 9,90zł.

Jeśli chodzi o Pełny No Limit to lepiej wybrać Plusha za 25/20zł.
 #926636  autor: GPGPGP
 18 maja 2017, 15:57
Niby czemu, mi tam wszystko działa oprócz mms ale ns tych mi akurat nie zależy (i fakt 5GB/miesiąc nie przekroczę). Jak na razie nie widzę lepszej oferty za 20pln.
Tylko proces przeniesienia mógłby być szybszy, czekanie 7 dni na odesłanie papierów idiotyczne.
 #926641  autor: habish
 18 maja 2017, 16:17
W Plushu zyskujesz HD Voice, aplikację do obsługi konta oraz wszystkie usługi i promocje Plusa na kartę.
W Plushu także można cenę obniżyć do 20zł.
 #926642  autor: GPGPGP
 18 maja 2017, 16:28
No może ten HD voice (+ 5 doładowanie gratis to plus plusha o ile występuje tam) ale właśnie przeniosłem żonę po paru latach z plusa->a2mobile i jest zadowolona. A jeżeli ta aplikacja w plushu jest taka jak w plusie to wiele nie straciła. + żenująca obsługa na infolinii która usilnie prosi o "pełną rejestrację" nie wiadomo na jakiej podstawie.
 #926644  autor: habish
 18 maja 2017, 16:37
5 doładowanie gratis także jest w Plush.
Co do aplikacji to Mobilny Plus Online czyli dokładnie to samo co w Plusie.
Lepsze od BOK/Infolinii jest plusforum.pl
 #926645  autor: Ramirez
 18 maja 2017, 16:39
przemekamag pisze:Ja jak na razie mam bardzo mieszane uczucia. Sieć wygrywa cenowo ale:
- upload to porażka (bez komentarza),
- wyjechałem do Barcelony i trzy dni bez zasięgu (chyba byłem pierwszym roamującym, potem jakoś ruszyły jak odlatywałem),
- jakość rozmów tutaj cóż, jak to bez HD Voice,
- gdy brak LTE zrzuca na 3G, brak HSPA więc bardzo słaby net,
- po przekroczeniu pierwszego limitu lejka prędkość powinna spać do 3 MB, w rzeczywistości przez 4 dni nie miałem neta, jedynie messenger działał jakimś cudem. Chyba im jeszcze te systemy nie działają.
- infolinia działa tylko w konkretnych godzinach, początkowo na maile odpisywali po kilkunastu minutach teraz dzień lub dwa (zainteresowanie rośnie a zasoby kadrowe zapewne nie).

Ogólnie jaka cena taka jakość. Sieć jest młoda i pewnie się jeszcze uczy ale jak na razie jest co najwyżej przeciętnie.
- Co do upload to bez przesady. Te 5-10 mega to jest normą. Typowe dla plusa.
- co do roamingu to sie nie wypowiem bo nie testowałem
- jakosc rozmów jak to w plusie, czyli przecietna, ale nie widze roznicy pomiedzy plusem
- Jak brak LTE to zrzuca normalnie do HDSPA a nie 3G, może to kwestia telefonu. U mnie zawsze pisze 3G a jest HDSPA
 #926650  autor: mati33
 18 maja 2017, 16:55
GPGPGP pisze:Niby czemu, mi tam wszystko działa oprócz mms ale ns tych mi akurat nie zależy (i fakt 5GB/miesiąc nie przekroczę). Jak na razie nie widzę lepszej oferty za 20pln.
Teraz mam pakiet rozmowy za 9,90 i wysłałem dla spr, MMS i działa :-)
 #926651  autor: aeroxd
 18 maja 2017, 16:58
Testuję internet na wsi, ale słabo mi działa, pobieranie do 1 Mb/s w 3G i LTE, spróbuję jeszcze wymusić pasma programem mdma w modemie, ale wątpię czy to pomoże, jak sieć przeciążona.
 #926678  autor: _aston_
 18 maja 2017, 19:27
Mam pytanie odnośnie internetu

1. Czy może ktoś dać screen jak działa ten niewyczerpany pakiet po osiągnięciu 15GB?
2. Chciałem zamówić kartę u nich, ale chcę adres gdzie będę dostępny w godzinach 9-17, ale ja pracuję w innych godzinach i część tego czasu jestem w pracy, część w drodze a część u siebie
  • Strona 43 z 179
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 179
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43