• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 42 z 45
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
 #808563  autor: xander21
 25 cze 2015, 18:59
Calm7 pisze:Xander.
To ja wiem czego chcesz....
Napisz do nich, podaj lokalizację, zapytaj czy coś się zmieni - jeśli nie, to trzeba szukać innego opa.
ps.
wsadz kartę w inny fon.
wyłącz, włącz tel - może coś da? sprawdz apn, może inny pakiet - samo Free?
ps. 2
a jakość rozmów się nie pogorszyła?
Na dwóch telefonach to samo. Rozmowy działają zawsze. Tylko ten nieszczęsny net. Są dni kiedy działa, ale wolno ok 3mb/s a są dni w których nie ma nawet 0.2mb/s i się nie ładują strony. Oczywiście złe dni przeważają. Napisałem juz od orange i mówią, że przeciążone nadajniki. :?
Nie minął rok od włączenia Networks! u mnie a już przeciążone. :shock:
 #808615  autor: Niezgodna7
 25 cze 2015, 22:49
0,2 ??
to ja mam tyle na 2G.
To nie jest przeciążenie, bo w nocy wstaniesz o 3-ej i będzie to samo
:- )
Coś się pochrzaniło. Tylko czy przypadkiem, czy tak na stałe... ale jak rozmowy są extra, to mi wskazuje na problemy przypadkowe - tylko czy Orange podejmie sprawę...
Weź, wyjedź dalej poza swój nadajnik - tylko tak upewnisz się co się dzieje z netem na tej karcie.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
 #808628  autor: xander21
 25 cze 2015, 23:42
Calm7 pisze:0,2 ??
to ja mam tyle na 2G.
To nie jest przeciążenie, bo w nocy wstaniesz o 3-ej i będzie to samo
:- )
Coś się pochrzaniło. Tylko czy przypadkiem, czy tak na stałe... ale jak rozmowy są extra, to mi wskazuje na problemy przypadkowe - tylko czy Orange podejmie sprawę...
Weź, wyjedź dalej poza swój nadajnik - tylko tak upewnisz się co się dzieje z netem na tej karcie.
Jak bywam w innych miastach to prędkość jest, ale czasami bardzo rzadko nawet i tam stoi. Tylko u mnie ten nieszczęsny nadajnik t-mobile świeżo rok temu niecały zrobiony UMTS z Networks!

Musieli niedawno coś pochrzanić, jakieś max 2miesiące do tyłu. Przedtem prędkość była ok. Na playu maksymalna 7mb/s

odpowiedz orange dziś 26 czerwiec: "W odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące zasięgu mobilnego 3G (UMTS900) informuję, że nadajnik pracuje prawidłowo i nie powinno być problemów z działaniem usługi. Informuję również, że w przypadku usługi internetu mobilnego nie ma gwarancji uzyskiwanej prędkości. Podane prędkości jak do 21 Mb/s jest to jedynie informacja ile można uzyskać maksymalnie w danej technologii."

Nawet wybierając ręcznie inny nadajnik np. plusa(aero2) też zwolniło, ale to przy playu.

A orange ma tylko Networks! u mnie wszędzie w całym powiecie

Niezależnie co mam to przy nadajniku Networks! zamula net
 #809057  autor: dramol
 28 cze 2015, 13:36
U mnie w tym roku "wakacyjny" działa tak samo jak w innych pakietach. W zeszlym był wolniejszy. Hspa+ potrafi mocno zwolnić w szczycie. LTE za..... średnio ok 15-25 Mb/s. Ogólnie super oferta.
 #809058  autor: Blank
 28 cze 2015, 13:44
U mnie, pakiet wakacyjny:
- na LTE ok. 10-15 Mbps. W szczycie ok. 5-7 Mbps. jest dobrze. Youtube buforuje, Spotify działa jak należy.
- na HSPA+ ok. 3-5 Mbps. W szczycie ok. 1 Mbps. Jest lepiej niż kiedys. Youtube nie działa. Spotify zamula.
- na HSPA ok. 300 kbps. Nie załącza się speedtest. Mobilne strony mulą gorzej niż na Operze mini na lejku w VM/Fakcie. Normalne strony w ogóle się nie otwierają. Nie działają komunikatory tekstowe.
- na UMTS jak na odrobinkę wolniej niż HSPA. W szczycie prędkość wyższa niż na HSPA ale też nie da się korzystać.
- na 2G nie testowałem :D

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #809073  autor: a_lex
 28 cze 2015, 15:16
U mnie (SE Arc) na HSPA jest około 20 Kb, a na EDGE około 100 Kb - całe szczęście, że nie wyłączyli 2G ;)
To już upload na HSPA jest znacznie szybszy, bo 100 Kb :)
Czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić co jest tego przyczyną? Mogę jakoś ze swego poziomu sprawdzić obciążenie sieci?
Dodam, że już poprzednio korzystałem z pakietów wakacyjnych - i działało to przyzwoicie. Aż do piątku ...
 #809075  autor: forum_tg
 28 cze 2015, 15:26
U mnie coś ten pakiet wakacyjny nie chce się włączyć na LTE, jakiś pomysł dlaczego? uruchomiłem go z 2 dni temu i dwa dni i jak kilka razy próbowałem to był problem
normalnie Orange działa bardzo dobrze i z LTE nie ma żadnego problemu.
 #809077  autor: Golarz Filip
 28 cze 2015, 15:34
Jaka karta? Może nie obsługuje LTE? Jaki modem? Jaki telefon czy może jakie urządzenie do którego wkładasz kartę, gdzie "nie działa LTE"?W końcu czy masz ustawienia na sztywno LTE? Dodatkowo co to znaczy, że "normalnie Orange działa"? W tej samej lokalizacji? Na tym samym urządzeniu, czy może na innej karcie?
 #809108  autor: forum_tg
 28 cze 2015, 18:48
spokojnie, karta nowa z opcją LTE, a urządzenie to tablet gdzie cały czas był używany Orange free, tylko na czas wakacyjnej promocji zmieniłem kartę SIM.
W mojej lokalizacji nigdy nie było problemów z zasięgiem LTE .
 #809110  autor: Golarz Filip
 28 cze 2015, 18:54
To zostaje Ci pisanie reklamacji, gdyż pakiet działa na LTE i jeśli urządzenie plus zasięg masz w porządku to nic innego nie może być ;)
 #809180  autor: a_lex
 29 cze 2015, 09:31
U mnie jak przełączę się na 2G i przez Operę Mini da się korzystać. A pamiętam komentarze, że Opera Mini to w dzisiejszych czasach dużych pakietów internetowych przeżytek. A tu do pakietu wakacyjnego jak znalazł ;)
 #809186  autor: pakierhakierxd
 29 cze 2015, 09:48
Na operze mini też na 2g czasami korzystam ale na dłużej nie da rady :),Opera mini nie zawsze strony ok wczytuje :]

Pozdrawiam :)
 #809551  autor: a_lex
 01 lip 2015, 10:19
PRZEŁOM 4 Mb. Ciekawe, co było przyczyną wcześniejszych "zawrotnych" szybkości - obciążenie czy jakiś błąd u Orange. Stawiałbym na to drugie, bo poprzednie 20 Kb to wolniej niż lejek.
 #810955  autor: hdfunpack
 09 lip 2015, 16:49
Z tą promocją takie prędkości maksymalne osiągam:
-w 3G
Obrazek
-w LTE
Obrazek
Te testy były wykonane w Suwałkach, ale próbowałem w całej Polsce i dla LTE nie osiągnąłem więcej niż 24 mbit/s, a dla 3G około 10 mbit/s (downloadu).
 #810988  autor: mn9
 09 lip 2015, 19:41
A u mnie działa to tak :
Obrazek
Obrazek
Testy robione tak jak w podpisie na Galaxy S3 wiec w HSPA+, ok 400m od stacji bazowej bez przeszkód, dodam iż takie prędkości utrzymują się cały czas i czegoś takiego jak zamrożenie sesji nie występuje , ogólnie jestem zadowolony jak działa ten pakiet w tym roku.

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png
 #811074  autor: hdfunpack
 10 lip 2015, 12:32
No a ja mam w tym roku tak dziwnie, że kupiłem najpierw kartę do orange free za 9 zł i tam tylko na początku były problemy z zamrażaniem sesji, a potem działało ok, a teraz kupiłem drugą kartę (za 10 zł) i tutaj mam zamrażanie sesji co jakieś 5 min :/
 #812171  autor: asffaf
 15 lip 2015, 17:50
Jaki muszę kupić starter Orange aby mieć RWK i pakiet internetowy 6/6 ?
  • Strona 42 z 45
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42