• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 179
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 179
 #926202  autor: habish
 16 maja 2017, 15:26
Heisenberg pisze:@sa dokładnie to tutaj http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 21&zoom=15

Oto 4 najbliższe stacje bazowe Plusa wraz z dostępnymi technologiami:
22115 Strumień - GSM, U900, U2100, LTE800, LTE1800. W 3 kwartale planujemy dodać jeszcze LTE2600.
24128 Chybie - GSM, U900, LTE1800.
24620 Pruchna - GSM, U900.
22635 Pawłowice - GSM, U900, U2100, LTE800, LTE1800.
 #926206  autor: Heisenberg
 16 maja 2017, 15:37
Patryk7588 pisze:Jeśli podasz ID nadajnika/nadajników to zapytam czy są przewidziane jakieś modernizacje.
ID nadajnika znajdziesz np. tutaj: http://beta.btsearch.pl/
To może ja podam swoje najbliższe nadajniki Plusa. W sumie najlepiej sam oceń co i jak. Tutaj masz dokładną lokalizację http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 21&zoom=15

Obrazek
 #926228  autor: sa
 16 maja 2017, 16:32
Heisenberg pisze:@sa jeszcze raz dzięki za doraźną pomoc! Jak tylko dotrze do mnie a2 to uruchomię no limit internetu i dam znać jak się sprawuje na rejonie.
A i pamiętaj jak już dostaniesz kartę i włożysz w telefon to aktywuj na wszelki wypadek kodem "*119*1# ". Co prawda teoretycznie to już powinno być aktywne w standardzie z kartą ,ale wysłanie tego kodu na pewno nie zaszkodzi.A jak już aktywujesz pakiet neta to doładuj jeszcze za 5zł(albo od plusa albo od a2 do nabycia w żabce ,ale nie testowałam jeszcze tej opcji doładowania ) by po testować rozmowy smsy itd. A patrząc na opis od Patryka LTE powinno ci działać bo wybór jest ładny ,inne nadajniki też są, a i jest możliwość że ustawień do neta nie dostaniesz z "automatu" wiec trzeba będzie je ręcznie wpisywać .Jak masz zamiar używać np. simki w modemie to już ręczne ustawienia to mus.Ja nawet miałam o tyle ciekawie że dostałam ustawienia neta i mmsów na telefon zapisane i na telefonie ładnie wszystko działało ,a jak podłączyłam się kablem do laptopa to odmówił połączenia i musiałam ręcznie robić konfigurację ... :wink:
 #926229  autor: Heisenberg
 16 maja 2017, 16:35
sa pisze:
Heisenberg pisze:@sa jeszcze raz dzięki za doraźną pomoc! Jak tylko dotrze do mnie a2 to uruchomię no limit internetu i dam znać jak się sprawuje na rejonie.
A i pamiętaj jak już dostaniesz kartę i włożysz w telefon to aktywuj na wszelki wypadek kodem "*119*1# ". Co prawda teoretycznie to już powinno być aktywne w standardzie z kartą ,ale wysłanie tego kodu na pewno nie zaszkodzi.A jak już aktywujesz pakiet neta to doładuj jeszcze za 5zł(albo od plusa albo od a2 do nabycia w żabce ,ale nie testowałam jeszcze tej opcji doładowania ) by po testować rozmowy smsy itd. A patrząc na opis od Patryka LTE powinno ci działać bo wybór jest ładny ,inne nadajniki też są, a i jest możliwość że ustawień do neta nie dostaniesz z "automatu" wiec trzeba będzie je ręcznie wpisywać .Jak masz zamiar używać np. simki w modemie to już ręczne ustawienia to mus.Ja nawet miałam o tyle ciekawie że dostałam ustawienia neta i mmsów na telefon zapisane i na telefonie ładnie wszystko działało ,a jak podłączyłam się kablem do laptopa to odmówił połączenia i musiałam ręcznie robić konfigurację ... :wink:
No jak będzie LTE to już będzie plus dla Plusa :P Bo w Playu to świeto jak mi LTE znajdzie

Patryk7588 pisze:
Oto 4 najbliższe stacje bazowe Plusa wraz z dostępnymi technologiami:
22115 Strumień - GSM, U900, U2100, LTE800, LTE1800. W 3 kwartale planujemy dodać jeszcze LTE2600.
24128 Chybie - GSM, U900, LTE1800.
24620 Pruchna - GSM, U900.
22635 Pawłowice - GSM, U900, U2100, LTE800, LTE1800.
Dzięki wielkie! Czyli podsumowując nie powinienem mieć problemu z a2?

Obrazek
 #926233  autor: sa
 16 maja 2017, 16:45
Heisenberg to zależy ile realnie masz od tych nadajników w m/km to raz dwa,obciążenie samych nadajników też trzeba brać pod uwagę,no i ukształtowanie terenu.Ale wszystko wyjdzie w praniu tj użytkowaniu jak już kartę mieć będziesz.
 #926236  autor: Heisenberg
 16 maja 2017, 17:03
Rozumiem. Dzięki jeszcze raz @sa i @Patryk7588 za wskazówki i pomoc. Jak będzie karta to zdam raport sytuacyjny

Obrazek
 #926264  autor: zolvio
 16 maja 2017, 20:01
Jak Wasze opinie nt a2mobile?
U mnie było w porządku, niestety karta z pakietem "nielimitowany internet" odmówiła w niedzielę łączenia się z internetem. Na infolinii długa kolejka, rozłączyłem się po pięciu minutach czekania aż ktoś "odbierze piorunem" (cytat z automatycznego gadacza).
Zlecenie mailowe poszło, ale minął dzień i nic. Rozumiem, że dużo klientów, etc. ale chyba trochę ich przerosły Owoce Własnego Sukcesu.

Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
 #926295  autor: piotros.org
 16 maja 2017, 22:59
Problem z niedziałającymi połączeniami przychodzącymi został dosyć szybko rozwiązany, bo już po południu sprawdziłem i zadziałało, a potem zadzwonili do mnie z BOKu i potwierdzili, że operator dawca poprawił konfigurację i wszystko powinno działać poprawnie :)
Jak na sam początek współpracy same pozytywne doświadczenia. Oby tak dalej :)

piotros
 #926304  autor: xander21
 17 maja 2017, 02:29
zolvio pisze:Jak Wasze opinie nt a2mobile?
U mnie było w porządku, niestety karta z pakietem "nielimitowany internet" odmówiła w niedzielę łączenia się z internetem. Na infolinii długa kolejka, rozłączyłem się po pięciu minutach czekania aż ktoś "odbierze piorunem" (cytat z automatycznego gadacza).
Zlecenie mailowe poszło, ale minął dzień i nic. Rozumiem, że dużo klientów, etc. ale chyba trochę ich przerosły Owoce Własnego Sukcesu.
To niedziela, więc jest mniej konsultantów niż na codzień. Mnie połączyli od razu w ok minutę w dniach pracujących. :)
 #926345  autor: mati33
 17 maja 2017, 11:07
Numer przeniesiony z Nju mobile do a2 kod 260 08
Zauważyłem dziwne echo w słuchawce podczas rozmowy(słyszę swój zniekształcony głos w oddali) ,jest to bardzo uciążliwe

co może być tego powodem :?:

Jak tak dalej będzie wracam spowrotem :wink:
 #926355  autor: aeroxd
 17 maja 2017, 11:47
Za niską cenę to nie ma co wiele wymagać i nawet czasem przeboleć jakość rozmów czy zasięg.
 #926356  autor: nagrabus
 17 maja 2017, 11:49
U mnie Panowie zupełnie inny problem. Po przekroczeniu pierwszego progu 5 GB nie załącza mi się lejek. Operator całkowicie odciął mnie od internetu, nie można nawiązać połączenia komórkowego mimo prawidłowej konfiguracji APN. Do tego wszystkiego operator przestał wpuszczać mnie na nadajniki LTE, jest takie ustawienie w telefonie "Preferowany typ sieci" i tam samo z siebie przestawia się na WCDMA. Dziś jest 6 dzień jak nie mam internetu w a2mobile kompletnie co w dobie nawigacji online, emaila, chmury, komunikatorów jest po prostu żenujące. Nie odpowiadają na maila, na 3 zgłoszenia telefoniczne i interwencja na facebooku nie pomaga. A dodam że pół roku u nich jestem i wszystko było OK na poprzedniej taryfie. Niebawem jadę na wakacje i już się stresuję o roaming bo facebooku ludzie piszą o jakichś problemach gubienia sieci i konieczności ręcznego wyszukiwania.
 #926358  autor: Ramirez
 17 maja 2017, 11:55
mati33 pisze:Numer przeniesiony z Nju mobile do a2 kod 260 08
Zauważyłem dziwne echo w słuchawce podczas rozmowy(słyszę swój zniekształcony głos w oddali) ,jest to bardzo uciążliwe

To nie jest przypadkiem telefon samsunga? Bo kilka lat temu też miałem takie cuda ale telefon szedł na gwarancje i potem było ok :D
A na stan obecny to spróbuj ściszyć głośność rozmowy i zobacz czy dalej jest te echo.
 #926359  autor: areksz
 17 maja 2017, 12:00
dziwna sprawa, trzy karty a2 trzy różne lokalizację i za każdym razem to samo: karta sim nie zalogowana, zasięg jest Plusa . Jedynie a2 wywala z sieci Plusa, tak samo jak kiedyś jak miałem playa karty w roamingu jedynie wył. telefonu loguje karty ponownie do sieci Plus. Pierwszy zgrzyt oferty...
 #926360  autor: as1as
 17 maja 2017, 12:01
Spróbuj na innym telefonie. W Play mam podobnie ale tylko na telefonie Asus Zenfon, czyli wina telefonu nie sieci.
 #926366  autor: mati33
 17 maja 2017, 13:02
Ramirez pisze:
mati33 pisze:Numer przeniesiony z Nju mobile do a2 kod 260 08

To nie jest przypadkiem telefon samsunga? Bo kilka lat temu też miałem takie cuda ale telefon szedł na gwarancje i potem było ok :D
A na stan obecny to spróbuj ściszyć głośność rozmowy i zobacz czy dalej jest te echo.
Sprawdzałem na tel.Samasung oraz Xiaomi jest tak samo - te odgłosy się pojawiają :?:
(słyszę swój zniekształcony głos w oddali)
sieć LTE czy po przełączeniu na 2G/3G jest tak samo
 #926376  autor: Ramirez
 17 maja 2017, 14:17
Czyli masz pecha. Widać akurat tutaj gdzie mieszkasz sieć plusa chodzi bardzo słabo. Możesz napisać jakoś reklamacje ale to chyba raczej bezcelowe. Zobacz czy nie masz w tych telefonach opcji związanych z roamingiem. Jeśli tak to zaznacz wszystko bo a2mobile jest traktowana jako siec roamingowa nawet jeśli nie ma żadnej o tym informacji. Jak masz ochotę na testy to możesz kupić starter plusa i zobaczyć czy na nim jest tak samo.
 #926377  autor: nagrabus
 17 maja 2017, 14:49
Do ZOLVIO:

U mnie jest to samo. Po przekroczeniu pierwszego progu 5 GB nie załącza mi się lejek. Operator całkowicie odciął mnie od internetu, nie można nawiązać połączenia komórkowego mimo prawidłowej konfiguracji APN. Do tego wszystkiego operator przestał wpuszczać mnie na nadajniki LTE, jest takie ustawienie w telefonie "Preferowany typ sieci" i tam samo z siebie przestawia się na WCDMA. Dziś jest 6 dzień jak nie mam internetu w a2mobile. Nie odpowiadają na maila, na 3 zgłoszenia telefoniczne. Interwencja na ich facebooku nie pomaga. A dodam że pół roku u nich jestem i wszystko było OK na poprzedniej taryfie.
  • Strona 41 z 179
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 179
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41