Przeanalizowałem sprawę: chcesz troszkę mojej matematyki
...to proszę:
Uznałem, że takim idealnym doładowaniem by skorzystać jeszcze z bonusa +50% dla mnie byłoby te 100zł (czyli 150zł).
Mam sobie 150zł w freemium i potrzeby na poziomie 60-90minut miesięcznie poza sieć...O.
W przypadku dokupienia za 3zł - 30minut (mam 60minut) - przez całe 50miesięcy minuta z tych 60minut realnie kosztuje mnie 3,3gr - po co więc mam korzystać ze 120minut za 9zł w Orange kiedy tam minuta kosztuje 7,5gr a zarazem nie wykorzystam ich i będę co miesiąc (cykliczny pakiet) płacił 9zł

Tak naprawdę będzie jeszcze taniej jeśli kupię to doładowanie jeszcze z upustem np topup za 85zł. Oczywiście to samo będzie jeśli załaduję za mniejszą kwotę tylko, że jak się już przeniosę to już po bonusie - dlatego tak ważne jest dla mnie czego się spodziewać po VM, ile to będzie działało itp ?!
Nawet jeśli potem dorzucę 5zł co rok to już nie robi różnicy...
P.S.
Dzięki DUALSIM za 13zł/mc (a raczej ok12zł z topup) będę miał w następnym roku...te 60minut poza sieć i 1000minut po Orange oraz NETa na cały rok co jak do tej pory mi starczało - no i zawsze mogę wydać kolejne 3zł za 30minut w razie potrzeby...po to trochę tej Skarbonki jest jednak potrzebne - czemu stracić taki gratis +50