• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 #885365  autor: driver
 01 wrz 2016, 17:09
U mojej Żonki tak jak powyżej.
Sms o tym, że aktywują 5 zł przyszedł.
Po godzinie sms o zmianie stanu konta o 5 zł przyszedł.
Kilka smsów o wpadnięciu do Skarbonki przyszło.
A stan konta sprawdzany kodem *124*# oraz w Mój Orange się nie zmienił (też widać 4 doładowania po 5 zł).
Pewnie poczekam do jutra, sprawdzę czy sytuacja się zmieniła i konto Pomarańczowi doładowali, a jeśli nie to chyba reklamacja, co nie?

driver
 #885373  autor: biala1991
 01 wrz 2016, 17:32
Przemix pisze:Rzeczywiście 4 razy 5zł w historii, ale nie pamiętam jaki miałem stan konta wczoraj. Da się to jakoś sprawdzić?
Nie mam pojęcia. Ja luknęłam wcześniej więc wiem, że nic nie przybyło.
Orange całkiem sprytnie zagrało. Wysyłają wiadomość o doładowaniu, zostawiają ślad w historii doładowań tylko nie przelewają kasy. Większość użytkowników nawet się nie zorientuje, że zasilenie było wirtualne :D
 #885407  autor: Konoko
 01 wrz 2016, 20:28
Przemix możliwe, że w BOK u konsula to sprawdzisz, tam mają dostęp do większej ilości danych niż My na Mój Orange.Poza tym zakładka Bieżące wykorzystanie-w skrócie wcześniej się uaktualnia niż Podsumowanie.
Konto sprawdzałem na bieżąco to mam pewność, że wpadło 5zł i 4 razy po 0,25zł do skarbonki.
w kolejności jak opisał to driver
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że Orange nie przysłał smsa na początku z pytaniem czy podtrzymujemy zgodę i czasem decyzji na NIE przez 60 minut?

p.s. Nie wiem czy to ma jakiś związek z tymi zawirowaniami w Orange , ale przestały mi przychodzić powiadomienia o odpowiedziach na obserwowanych wątkach forum Telepolis
 #885412  autor: driver
 01 wrz 2016, 21:04
Do mojej Połóweczki też. "Sms o tym, że aktywują 5 zł przyszedł." To właśnie ten sms z informacją, że aktywują 5 zł i z pytaniem czy podtrzymujemy zgodę i czasem decyzji na NIE przez 60 minut.

driver
 #885521  autor: driver
 02 wrz 2016, 13:52
biala1991 pisze:Sms o zgodę przyszedł, nie dotarł drugi sms o doładowaniu i samo doładowanie. Chyba nie ma już co liczyć, że system sam to wyrówna.
Driver, pisałeś reklamacje?
Jeszcze nie miałem czasu. Może dziś wieczorem, a może jutro.
Może Orange zdąży wyprostować sprawę...

driver
 #886147  autor: Przemix
 06 wrz 2016, 14:07
surface123 pisze:Ćpałeś coś ;) ?
A czego nie rozumiesz z mojego posta?

Właśnie przyszedł zagubiony sms o aktywacji 5zl na konto, wpadło kolejne 5zł i groszaki do skarbonki :D Polecam Orange, kasa sama przybywa na koncie głównym i nie nadążam tego wygadywać :lol:
 #886195  autor: Dorotea
 06 wrz 2016, 17:57
Konoko pisze:Nie wiem czy zwróciliście uwagę, że Orange nie przysłał smsa na początku z pytaniem czy podtrzymujemy zgodę i czasem decyzji na NIE przez 60 minut?
Też to zauważyłam. SMS nie przyszedł w ogóle.
 #888323  autor: rudymax
 22 wrz 2016, 11:11
Zmieniałem dzisiaj numer do doładowań i wyświetlił się komunikat o warunkach: tak jak było minimum 2 zł na koncie, ale dodatkowo brak usługi RWK. Na poprzednim numerze było RWK i nie było problemów. Czy coś się zmieniło? Dowiem się pewnie 1 października.
 #888343  autor: driver
 22 wrz 2016, 14:18
Cześć.
Ja na razie numeru nie zmieniam i w Mój Orange widzę taki sam tekst jak do tej pory:

Bonus nie jest włączany:
- na nieaktywnych kontach
- na kontach aktywnych z włączoną usługą Roczna Ważność Konta - o ile stan środków w momencie aktywacji bonusa jest niższy niż 2 złote

driver
 #888366  autor: rudymax
 22 wrz 2016, 16:54
Być może rzeczywiście jakoś źle to zrozumiałem, ale na pewno to brzmiało nieco inaczej. Ten tekst pojawił się w ramce, która wyskoczyła już po zatwierdzeniu nowego numeru. Po przeczytaniu Twojego wpisu, myślę że będzie OK. Dzięki.
 #889479  autor: Konoko
 30 wrz 2016, 12:48
driver pisze: Bonus nie jest włączany:
- na nieaktywnych kontach
- na kontach aktywnych z włączoną usługą Roczna Ważność Konta - o ile stan środków w momencie aktywacji bonusa jest niższy niż 2 złote
Warto sprawdzić, bo jutro doładowanie.
 #889651  autor: biala1991
 01 paź 2016, 13:58
Zwykle po 10 było już po zawodach :)
Pytam czy to tylko "normalna" awaria, bo kilka dni temu włączyłam blokadę otrzymywania smsów specjalnych. Zaczynałam podejrzewać, że brak wiadomości to niespodziewany efekt tej blokady
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6