• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

#329648  autor: Wilker
 16 kwie 2009, 15:21
ciekawe czy można będzie domagać się zwrotu różnicy skoro reklamują nową ofertę a jednocześnie DZISIAJ wprowadzają cennik ze starymi stawkami... robią baranów ze swoich użytkowników i tyle... na szczęście jestem już w PLAY.

#329654  autor: dominik920
 16 kwie 2009, 15:58
Mam nadzieję że te reklamy to nie koleina pomyłka Orange bo jak na razie na stronie operatora w ciągle nie ma nic nowego jakoby miały zostać zmienione cenniki, także na blogu rzecznika nie ma do tej pory żadnej jego wypowiedzi na temat tych reklam.

#329676  autor: widex
 16 kwie 2009, 17:45
Być może reklamy były wykupione i są emitowane, ponieważ planowali start na 16?

#329680  autor: ManiacGSM
 16 kwie 2009, 18:11
to jak z tym konkursem ? :lol: A tak poważnie to koledzy ,nie twierdzę ,że ORANGE nie obniży stawek, tylko obawiam się że nie będą one aż tak atrakcyjne.

A jeżeli to prawda ,że już coś reklamują to naturalnie jest normalny efekt w reklamie, aby najpierw zarazić waszą -naszą ciekawość czymś czego jeszcze nie ma a ma pojawić się w
niedalekiej przyszłości.

To nowa strategia w mediach przy wprowadzaniu nowej marki -lub oferty.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#329685  autor: PiotrG-dz
 16 kwie 2009, 18:28
Ciekawe kiedy je wprowadzą :x

#329690  autor: mariusz9a
 16 kwie 2009, 18:47
Ciekawe jakie będą "gwiazdki". Bo nie oszukujmy się, u każdego są "gwiazdki" nawet u reklamowanego jako "nie gwiazdkowy" Play.

#329701  autor: dominik920
 16 kwie 2009, 19:14
Jak widać Orange po prostu bawi się ze swoimi klientami, najpierw grafika na stronie, teraz reklamy w Polsacie a rzecznik odpowiada "Neurochirurg rzecznik może tylko skomentować, że przez pomyłkę Polsat wyemitował jedną wersji przygotowanych przez nas reklam dotyczącej nowej oferty prepaid. Pozdrawiam". Czyli podsumowując Orange wciąż obiecuje coś czego nie maja robią tak zapewne aby klienci nie opuszczali sieci , warto jednak wspomnieć że niedawno pani prezes powiedziała że Orange nie będzie się bawił ze swoimi klientami, a więc właśnie mamy przykład tego co wg.Orange oznacza zabawę.

#329709  autor: babeo
 16 kwie 2009, 20:01
michal1984 pisze:Wilker, nawet jakby to powiedz mi jaki sens miałaby taryfa Nowe Orange GO? Jak to ma być taryfa malejąca?!
Nie zapominaj, że 'malenie' obecnie odnosi się tylko do stawek w sieci :wink:

#329711  autor: corner
 16 kwie 2009, 20:11
No to bez obniżenia tych stawek wewnątrz sieci, oferta w ogóle nie ma prawa się pokazać. No, chyba, że maleć będą jednocześnie stawki wewnątrz- i pozasieciowe (tylko te wewnątrzsieciowe musiałyby maleć szybciej). Mimo wszystko prosta stawka 29 groszy za minutę wydaje mi się zbyt nieprawdopodobna jak na Orange.

#329729  autor: Vieslav
 16 kwie 2009, 21:21
Przy doładowaniu za 25 stawka wewnątrzsieciowa spada obecnie z 60 do 50 gr, więc bez sensu byłoby zostawiać starych ofert "spadkowych" (100zł-->20gr wewnątrz sieci co dawałoby 9 gr oszczędności). Również w Popie w pakiecie jest 20 gr/min więc nie opłaca się bawić w pakiety za te 9gr oszczędności na minucie. Oczywiście na 30-tu minutach to spora oszczędność, ale nie każdy będzie na to patrzył. Troszkę muszą jednak poprzerabiać...

#329767  autor: Atlan
 16 kwie 2009, 23:05
Mnie ciekawi inna rzecz - są 3 oferty Orange, w każdej będzie 29gr... Rodzą się więc pytania czym tak naprawdę będzie się różniła jedna oferta od drugiej np. POP od GO. Na bank ta płaska stawka będzie czymś wymuszona, w innym przypadku będziemy mieli albo mega obniżki w GO, albo kuriozum że do Orange będzie za 50gr, a do Ery 29gr ^^

Wniosek dla mnie (i to pozytywny) jest taki, że Orange w przeciwieństwie do Plusa nie da płaskiej stawki bez możliwości tańszego dzwonienia w sieci, tylko da obie rzeczy na raz (sposób dzwonienia do Orange będzie zależny od wyboru oferty POP (pakiety?)/Music(darmowy numer?)/GO(malejąca stawka?)). To takie moje luźne spostrzeżenia ;)

#329777  autor: express100
 16 kwie 2009, 23:41
Pewnie w Go dadzą do Orange spadającą stawkę np. od 20groszy do 5groszy, a jeżeli zależy im na klientach to dadzą darmowe połączenia w sieci i ew. na stacjonarne. A w POPie pewnie powrócą Pakiety SZAŁ MINUT i SZAŁ SMSów, gdzie minuta do Play i stacjonarnych kosztowała 5gr. i pakiet był ważny tydzień (120min) nie można było zamówić większej ilości nawet mimo wyczerpania limitu w pakiecie i SZALE SMSow było 1200SMSów do Orange za 6złotych ważne 7dni, ale to już była oferta dla fanatyków wiadomości tekstowych.
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#329780  autor: korkodyl
 16 kwie 2009, 23:58
Wiecie co? Mnie nie interesuje obniżanie stawek za połączenia, bo i tak nie wykorzystuję kwoty doładowań. Bardzo chciałbym aby oranżada przedłużyła okres połączeń wychodzących, tak jak to zrobił play.

#329784  autor: express100
 17 kwie 2009, 00:06
korkodyl pisze:Bardzo chciałbym aby oranżada przedłużyła okres połączeń wychodzących, tak jak to zrobił play.
Oby tylko nie skrócili, bo do Orange to by nawet pasowało, dobrze by było gdy chociaż dali kumulację ważności konta tak jak to ma np. PTC.
Pozdrawiam! :-D

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#329795  autor: babeo
 17 kwie 2009, 07:55
express100 pisze:a jeżeli zależy im na klientach to dadzą darmowe połączenia w sieci i ew. na stacjonarne
Wszystko darmowe i 5800 za 1zł, bez umowy.

Piszmy jednak o realiach, co?

#329820  autor: dj krysta
 17 kwie 2009, 13:45
dokładnie by wymyślać to my sobie możemy a na prawdę to wszystko wygląda zupełnie inaczej. Darmowych rozmów nie będzie w żadnej sieci, bo n ie ma to sensu. Mi się podoba sposób pakietowy w Orange, bo dzięki niemu mam (prawie
0 darmowy numer.

#329900  autor: express100
 17 kwie 2009, 19:34
Wczoraj wysłałem reklamację przez Orange On-line o treści:
Kod: Zaznacz cały
Tytuł zgłoszenia: NOWA OFERTA
Treść zgłoszenia: Dnia 08.04.2009r. o 19:14 otrzymałem SMS z informacją, że do oferty wchodzi "nowa, atrakcyjna oferta" a dokładnie miała wejść dzisiaj, od dzisiaj bardzo często pojawiają się w telewizji reklamy "PEŁNY LUZ Dzwonisz we wszystkich ofertach na kartę za 29groszy/minutę DO WSZYSTKICH SIECI" obiecywała to też w telewizji TVN CNBC Biznes Prezes Polskiej Telefonii Komórkowej CENTERTEL, właściciela marki Orange- Grażyna Piotrowska-Oliwa. Dzisiaj o 18:44 wykonałem połączenie trwające 1minutę i 1sekundę do sieci PTC, właściciela marki Era, za którą przyszło podsumowanie w kwocie 61groszy, a zgodnie z reklamami w telewizji oraz wiadomościami SMS rozesłanymi około tydzień temu, i w reklamach, i SMSach mówiono o tej stawce OD DZIŚ. Dlatego proszę o zwrot kosztów połączenia do kwoty 29groszy oraz o włączenie mi na koncie nowej taryfy wraz z pakietami możliwymi w niej, przesłanie mi na [color=red]xxx[/color]@wp.pl materiałów dotyczących NOWYCH ofert wraz z wiadomościami SMS ze zleceniem aktywacji pakietów które powinny działać na moim koncie od dzisiaj. Taki moloch jak Orange chyba może sobie pozwolić na taki gest dla klienta z długim stażem. Mam nadzieję że nie będę musiał przenosić się do Play Fresh. Orange nie powinno informować o ofercie jeżeli nie ma pewności jej wprowadzenia.
Czekam na jak najszybsze włączenie mi usługi.
I dzisiaj o 11, konsultant z orange zadzwonił do mnie i zaproponował 25zł/dzień (SIC!) do WSZYSTKICH SIECI (SIC!) do czasu wprowadzenia nowej oferty i powiedział żebym wszedł na maila, a tam znalazłem:
Kod: Zaznacz cały
Witam

Dziękuje za przesłaną korespondencję .

W odpowiedzi na zgłoszenie informuję, że w dniu 17.04.2009 r zgłoszenie reklamacyjne zostało rozpatrzone pozytywnie. Odpowiedź przesłana została w oddzielnej korespondencji za pośrednictwem Poczty Polskiej.

Pozdrawiam,
Jarosław L.
Doradca w Departamencie Obsługi Klienta Specjalnego
PTK Centertel Sp. z o. o.
tel.: *100, 510 100 100

�Polska Telefonia Komórkowa Centertel Spółka z o.o.� z siedzibą w Warszawie, adres: 01-230 Warszawa ul. Skierniewicka 10 a, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m. st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy � Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000006107, o kapitale zakładowym 2.690.501.964,00 PLN, (NIP 527-020-68-72)
Pozdrawiam i polecam składanie reklamacji! :smt005

EDIT: Wyrzuciłem swoje dane.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 16:20 przez express100, łącznie zmieniany 2 razy.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#329922  autor: tomko111
 17 kwie 2009, 20:37
Dostałeś 25zł za to jedno krótkie wykonane połączenie? :roll: No to Orange poszalało.

#329923  autor: dominik920
 17 kwie 2009, 20:41
To jednak Orange ma ludzką twarz, ciekawe czy teraz wszystkim którzy będę składać podobne reklamacje to dadzą kasę.

#329925  autor: express100
 17 kwie 2009, 20:47
Ja też byłem zszokowany :shock: jak mi powiedział, dopiero uwierzyłem że to jest prawda jak zobaczyłem pod *124*#

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
  • Strona 5 z 16
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7