• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#218259  autor: biotyt
 02 wrz 2007, 22:39
Jutro dowiemy się szczegółów. Oferta rusza 3 września i tego samego dnia ma być konferencja Orange. Wie ktoś o której to będzie godzinie?

[ Dodano: 2007-09-03, 07:03 ]
Na zakładce jest już napis "Orange POP", a po wybraniu w bocznym menu jest "poznaj Orange POP". Zmieniają stronę już.

biotyt

#218327  autor: marektomek
 03 wrz 2007, 11:34
o której mają zaprezentować oferte?

#218350  autor: majusio
 03 wrz 2007, 12:11
Wiem tylko, że dziś wieczorem. Ale dokładnej godziny nie znam!

Kierownik

#218406  autor: mart
 03 wrz 2007, 14:59
szczegóły oferty:

Nowa oferta Orange POP to:
- jedna prosta stawka do wszystkich 65 gr za minutę i 20 gr za SMS i MM
- pakiety tanich minut POPGadane - 20 gr za minutę w Orange i na stacjonarne
- pakiety tanich SMSów - Grosz za SMS - 1 gr za SMSa w Orange
- usługa Trzy po Trzy - 10 gr za minutę i 3 gr za SMSa do 3 osób w Orange

Orange POP to przede wszystkim ciągle nowe promocje:
Szalone Tygodnie w Orange POP - pakiety minut i SMSów z bardzo atrakcyjnymi stawkami
- Szał Minut - 5 gr za minutę w Orange i na stacjonarne
- Szał SMSów - 0,5 gr za SMSa w Orange

zestawy z telefonem
- nowa wizualizacja
- nowoczesne modele telefonów

Na start oferty dostępne będą zestawy z telefonami w dotychczasowej wizualizacji POPa, z naklejką zachęcającą do przejścia do Orange POP. Użytkownik, aby korzystać z Orange POP musi dokonać migracji.

startery Orange POP – każdy z bonusem
- starter 13 za 5 zł - przy każdym z pierwszych dwóch doładowań za 25 zł lub więcej użytkownik dostaje 5 zł do wykorzystania w Orange
- starter 20% ekstra - 20% wartości doładowania ekstra do wykorzystania w Orange przy każdym z pierwszych trzech doładowań za 25 zł lub więcej

Na start oferty dostępne będą dotychczasowe startery POP, w nowej wizualizacji (oklejone z przodu i z tyłu). Klient aktywując taki starter będzie automatycznie w nowej ofercie Orange POP.

Migracja do Orange POP
Klienci, którzy korzystają z innej oferty na kartę w Orange mogą przejść do Orange POP wysyłając SMSa o treści OPOP pod numer 1112 (koszt SMSa zgodny z jego dotychczasową ofertą

[ Dodano: 2007-09-03, 15:04 ]
poniżej porównanie PREPAID w ORANGE

http://rapidshare.com/files/53099409/Po ... d.pdf.html

#218409  autor: majusio
 03 wrz 2007, 15:08
No właśnie przed chwilą widziałem reklamę oferty w TV. A na stronie narazie cisza.

[ Dodano: 2007-09-03, 17:00 ]
Dziwne to trochę ale właśnie dostałem info, że minuta w Orange POP ma kosztować 60 a nie 65 gr. Ile w tym prawdy nie wiem. Ale szczerze mówiąc mogłoby tak być.

Kierownik

#218437  autor: marektomek
 03 wrz 2007, 17:06
majusio pisze:Dziwne to trochę ale właśnie dostałem info, że minuta w Orange POP ma kosztować 60 a nie 65 gr. Ile w tym prawdy nie wiem. Ale szczerze mówiąc mogłoby tak być.
Na pewno nie bedzie mniej niż 60 groszy. pisałem juz to dość pare postów wyżej:) taką orange ma polityke, nie może zejś poniżej tego co jest w nowym go.

#218439  autor: biotyt
 03 wrz 2007, 17:13
http://www.club-se.pl/modules.php?name= ... le&sid=579

Zastanawia mnie te 60 gr/min poza sieć. W NOGO jest 60gr/75gr poza sieć, więc raczej wierzę tym co pisali, że dadzą 65gr/min bo miała być jedna stawka do wszystkich sieci, a podobno przeszli na nową taryfę i to sprawdzili. No chyba, że Orange będzie pisać o 60gr/min, a drobnym druczkiem, że do Play jest 75gr/min.

biotyt

#218442  autor: przemek910
 03 wrz 2007, 17:35
biotyt pisze:http://www.club-se.pl/mod...article&sid=579

Zastanawia mnie te 60 gr/min poza sieć. W NOGO jest 60gr/75gr poza sieć, więc raczej wierzę tym co pisali, że dadzą 65gr/min bo miała być jedna stawka do wszystkich sieci, a podobno przeszli na nową taryfę i to sprawdzili. No chyba, że Orange będzie pisać o 60gr/min, a drobnym druczkiem, że do Play jest 75gr/min
Ot mała pomyłka ;) Juz poprawione.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#218443  autor: biotyt
 03 wrz 2007, 17:40
kin pisze:
biotyt pisze:http://www.club-se.pl/mod...article&sid=579

Zastanawia mnie te 60 gr/min poza sieć. W NOGO jest 60gr/75gr poza sieć, więc raczej wierzę tym co pisali, że dadzą 65gr/min bo miała być jedna stawka do wszystkich sieci, a podobno przeszli na nową taryfę i to sprawdzili. No chyba, że Orange będzie pisać o 60gr/min, a drobnym druczkiem, że do Play jest 75gr/min
Ot mała pomyłka ;) Juz poprawione.
To jak jeszcze o tym piszemy to widzę jeden błąd. Usługa Trzy po Trzy to nie pakiet, a usługa 3 wybranych numerów za opłatą aktywacyjną 6zł/min, dzięki której z tymi numerami ma się stawki po 10gr/min i 3 gr/SMS. W sama opłata aktywacyjna nie zawiera w sobie minut/SMSów. Tak wynika z prezentacji oferty Orange, która krąży po necie.

biotyt

#218448  autor: przemek910
 03 wrz 2007, 17:50
biotyt pisze:To jak jeszcze o tym piszemy to widzę jeden błąd. Usługa Trzy po Trzy to nie pakiet, a usługa 3 wybranych numerów za opłatą aktywacyjną 6zł/min, dzięki której z tymi numerami ma się stawki po 10gr/min i 3 gr/SMS. W sama opłata aktywacyjna nie zawiera w sobie minut/SMSów. Tak wynika z prezentacji oferty Orange, która krąży po necie.
piszę to co dostałem w informacji. nie wiem czy to pakiet czy usluga. ale skoro twierdzisz ze usluga, to moze i masz rację ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#218472  autor: biotyt
 03 wrz 2007, 18:44
Na stronie Orange pojawiają sie kolejne informacje i regulaminy. Z tego co ważniejszego wyczytałem to po przejściu do Orange POP nie można wrócić do starego GO oraz Nowego POPa.
Kolejną ważną rzeczą jest to, że pakiety i usługi się wykluczają. Można mieć jeden pakiet do SMSów i jeden pakiet do rozmów jednocześnie, czyli np. POPGadanie+Szał SMSów, albo odwrotnie Szał Minut+Grosz za SMS lub Szał Minut+Szał SMSów. Innych konfiguracji nie ma.
Szałowe pakiety można aktywować dopiero po 7 dniach, od aktywacji poprzedniego (czyli w efekcie jeden na tydzień). POPGadanie i Grosz za SMS na zasadach znanych z Nowego POPa. Jeśli chce się poczynić jakąś zmianę w pakietach to jest możliwość wyłączenia każdego i aktywację innego.
Do wyboru jest także usługa Trzy po Trzy, która całkowicie wyklucza się z pakietami. To tyle co trzeba zapamiętać.

biotyt

#218480  autor: marektomek
 03 wrz 2007, 19:09
no i wszystko już jasne... oferta słaba... Nowe Go dużo lepsze....

#218577  autor: Yoshi
 03 wrz 2007, 23:14
biotyt pisze:Na stronie Orange pojawiają sie kolejne informacje i regulaminy. Z tego co ważniejszego wyczytałem to po przejściu do Orange POP nie można wrócić do starego GO oraz Nowego POPa.
Regulamin migracji do oferty Nowe Orange GO [obowiązuje od 19 czerwca 2007 r. do odwołania]:
Po dokonaniu migracji do oferty Nowe Orange Go Użytkownik nie ma możliwości powrotu do poprzednio posiadanej oferty. Nie dotyczy to ofert Orange Go i Nowy POP.
Jescze moze tylko dzieki temu idzie wrocic do starego Nowego POPa. O ile w praktyce to dziala. :roll:

Don't let the system get you down...

#219001  autor: Th0mas
 05 wrz 2007, 13:56
Niestety... sprawdziłem na sobie. Nie ma możliwości wyboru już ani Orange Go ani Nowego POPa. Jest tylko Nowe Orange Go i Orange Free na kartę.

#219201  autor: biotyt
 05 wrz 2007, 22:50
Th0mas pisze:Niestety... sprawdziłem na sobie. Nie ma możliwości wyboru już ani Orange Go ani Nowego POPa. Jest tylko Nowe Orange Go i Orange Free na kartę.
Co się martwisz. Jakby nie było Orange POP jest lepsze niż Nowy POP. W sumie każdy spodziewał się czegoś innego, ale źle nie jest. Ceny trochę poszły w dół, nie ma po co wracać do Nowego POPa.

biotyt

#219306  autor: Yoshi
 06 wrz 2007, 15:16
Th0mas pisze:Niestety... sprawdziłem na sobie. Nie ma możliwości wyboru już ani Orange Go ani Nowego POPa. Jest tylko Nowe Orange Go i Orange Free na kartę.
Heh. Źle mnie zrozumiałeś. Ty mówisz o migracji z planu taryfowego Orange POP na Orange Go lub Nowy POP. A mi chodzi o zmianę z Nowego Orange Go na Orange Go lub na Nowy POP. Ta zmiana jest możliwa a ta pierwsza nie.

Obrazek

Don't let the system get you down...

#225982  autor: Taborak
 08 paź 2007, 15:20
biotyt pisze:
Co się martwisz. Jakby nie było Orange POP jest lepsze niż Nowy POP. W sumie każdy spodziewał się czegoś innego, ale źle nie jest. Ceny trochę poszły w dół, nie ma po co wracać do Nowego POPa.
No wlasnie - chyba oczekiwnia byly duzo za duze... tak sobie przegladam opinie o nowym orange popie i zupelnie nie pasuja mi do faktow. Jest taniej, a wyopwiedzi takie, jakby podniesli stawki.