3G: następny... "Kara" za to, że przedłużają Tobie wychodzące za jedyny 1 grosz lub maksymalnie 3 złote? Czyli wolisz być dojony 5-zlotową karą w odNOWIE / PNK 3.0 lub Plusie i nic z tego nie mając.
Sam początkowo nie podobał mi się pomysł, ale po jakimś czasie trzeba było zmienić zdanie gdyż:
> opłatę łatwo ominąć (pobierają ją TYLKO ostatniego dnia wychodzących, a nie jak w Play i Plusie co miesiąc)
> ta niedroga opcja wydłuża wychodzące i działa bezobsługowo - aż do wyczerpania środków (przypominam, że usługa RWK w T kosztuje 30 zł czyli zaledwie do 6 zł więcej).
Masz wybór - dla rozjaśnienia:
> zakup pakietu jednorazowego 1 GB za 5 zł - automatyczna zmiana ważności konta do 30 dni (drożej o maks. 2 zł)
> zakup pakietu cyklicznego 1 GB za 5 zł - zmiana ważności do 60 dni (opcja korzystniejsza, wychodzi ok 2,5 zł/mc)
> RWK za 30 zł (taniej do maks. 6 zł versus 12x po 3 zł samoczynnego odnawiania).
No i mamy nominały doładowań - 30 zł to 30 dni wychodzących (mamy łącznie do 11 mies. ważności konta korzystając z 3-złotowego wydłużania).
I niech mi ktoś znów powie, że to jest "kara", bo to jest pełnoprawna opcja wydłużająca wychodzące.
U innych zabiorą do 5 zł i nic z tego nie masz, dadzą łaskawie zużyć darmowe środki lub korzystać z kupionych bezterminowych paczek w odNOWIE (do 13 miesięcy, bo potem out) albo 2 lata na odbieranie, które masz tak naprawdę za friko w Plusie. Zieloni i fioletowi jeszcze robią łaskę, że korzystamy z ich oferty... Pozostawię to bez dalszego komentarza.
Więc zamiast krytykować T pod tym względem radzę dokładnie zweryfikować możliwości utrzymywania konta u operatorów prepaid.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam