Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Dla mnie, to dziwne, tym bardziej, że...maciek764 pisze:Mam podpisywać coś pod odpowiedzialnością karną bo Orange ma totalny burdel w systemie. Wzór firma!
... jak napisał kerim36, mogą sprawdzić, kiedy numer był dezaktywowany i może nawet kiedy ponownie trafił do puli numerów.kerim36 pisze:oczywiscie bedzie widac poprzednich wlascicieli, ale rowniez dobrze widac kiedy kazdy z nich byl posiadaczem.
Również, ponownie, zamówiłem sobie darmowy starter Orange. Dopiero dziś dotarł. Z ciekawości muszę sprawdzić później czy ten numer nie trafił do mnie po poprzednim właścicielu. Prefiks to 517... Co ciekawe, jak zamawiałem w 2007r., dwa numery, to też były dostępne z puli rozpoczynającej się od 517... Także nie zdziwię się, jak ten numer miał już wcześniej swojego właścicielamaciek764 pisze:Startery są zamówione w sklepie Orange. Podejrzewam, że numery te po prostu straciły ważność na wychodzące/koniec umowy i numery trafiły ponownie do puli wolnych numerów, ale z systemu już poprzednich właścicieli nie raczyli usunąć.
Nic z tego nie maja wiec temat zlewaja - podobnie jest w play (w calym Bielsku czasami w 2-3 punktach mozna przeniesc o ile maja karty, ale i sa punkty w ktorych jeszcze zapewne nikt nigdy nie przeniosl na fresha, bo zawsze tych kart nie maja)Parę osób na blogu rzecznika orange wskazywało, że sklepy traktują mnp pre-paidów trochę z lekceważeniem: rzekomo nie mają starterów, że niby mnp kart tylko w firmówkach itp. Po twojej sytuacji widzę, że niewiele się zmieniło.
W Sosnowcu wiele razy przenosiłem numer do Fresha, tylko raz trafiłem na brak starteru, ale miła pani skierowała 200m dalej do salonu w CH gdzie już były. I zawsze obsługa była ok, nikt nie rzucał brzydkich spojrzeń czy innych "fochów". Za to w Orange jak wspominasz "rejestracja numeru" to jakby mogli to by cie rozstrzelali...Nic z tego nie maja wiec temat zlewaja - podobnie jest w play (w calym Bielsku czasami w 2-3 punktach mozna przeniesc o ile maja karty, ale i sa punkty w ktorych jeszcze zapewne nikt nigdy nie przeniosl na fresha, bo zawsze tych kart nie maja)
Niestety do przeprowadzenia tzw. cesji potrzebna jest osoba na którą zapisany jest obecnie numer oraz osoba na którą numer ma być przepisany.Artur051 pisze:Orientuje się ktoś z Was czy aby przerejestrować numer w Orange na 2gą osobę (syn) konieczna jest wizyta w salonie osoby, na którą obecnie numer był zarejestrowany?
Czy da się to jakoś obejść?
nawet w prepaidArtur051 pisze:Nawet w pre-paidzie? ;/
zapewne moze byc opoznienie nawet kilkugodzinneAQQNews pisze:Aktywacja może zostać wykonana z opóźnieniem?
Da sie - wystarczy formularz ze strony orange na ktorej podaje sie kilka szczegolow dotyczacych konta (numer simki, ostatnie doladowania, ostatnie rozmowy, etc) i bez problemu mozna numer przerejestrowacArtur051 pisze:Orientuje się ktoś z Was czy aby przerejestrować numer w Orange na 2gą osobę (syn) konieczna jest wizyta w salonie osoby, na którą obecnie numer był zarejestrowany?
Czy da się to jakoś obejść?