• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 38 z 179
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 179
 #924599  autor: senta22
 07 maja 2017, 19:32
Ile mamy czasu na aktywowanie startera z przeniesionym numerem? Przeniosłem testowy numer w pierwszych dniach kwietnia i zapomniałem aktywować starter, a karta włożona dopiero dzisiaj do telefonu nie widzi sieci
 #924600  autor: danio231
 07 maja 2017, 19:38
Chciałbym przenieść 3 numery do a2mobile z Orange (abonament) i nie wiem którą opcję powinienem wybrać w formularzu przeniesienia, kiedy ma nastąpić przeniesienie numeru tak aby nie płacić żadnych kar za wcześniejsze zerwanie umowy z Orange itp. "Koniec okresu wypowiedzenia" czy "Koniec umowy promocyjnej" ? 1 umowa już się skończyła i przeszła na czas nieokreślony, w kolejnej leci właśnie ostatni okres rozliczeniowy przed przejściem na czas nieokreślony, w ostatniej leci przedostatni okres rozliczeniowy. Podpowie ktoś?
 #924607  autor: andx
 07 maja 2017, 20:10
tyre23 pisze:
andx pisze:ale co dziwne po przeskoku z Lte na H+ w a2mobile, prędkość była większa niż w Lte. Może mają jakiś problem z Lte?
Nie ma w tym dziwnego. Pasmo LTE było w danym momencie bardziej obciążone niż 3G. Ot cała tajemnica.
Coś to LTE mają często obciążone w porównaniu z Premium Mobile gdzie mam drugi nr. Jako ciekawostka testowałem też a2mobile i PM w miejscu gdzie jest słaby zasięg i internet max w "H", PM prawie nie dało się przeglądać, a a2mobile działał w miarę płynnie, nawet na YouTube normalnie można było coś przeglądać! Dziwne to wszystko, niby ten sam zasięg, ale różnie to działa, ciekawe jak by do tego dołożyć Plusa?
 #924620  autor: Ramirez
 07 maja 2017, 21:04
Testowałem speedtestem prędkości internetu na LTE na numerze a2mobile i plus abonament w jednym czasie. Na dwóch rożnych telefonach. I na a2mobile było pobieranie/ wysyłanie 15/10 ping 70 , plus abonament 17/9 ping 40 . Czyli nie ma istotnej różnicy.
 #924624  autor: negra
 07 maja 2017, 21:08
senta22 pisze:Ile mamy czasu na aktywowanie startera z przeniesionym numerem? Przeniosłem testowy numer w pierwszych dniach kwietnia i zapomniałem aktywować starter, a karta włożona dopiero dzisiaj do telefonu nie widzi sieci
Spróbuj wyłączyć/włączyć telefon u mnie to takim zabiegu zatrybiło chociaż wykonałem to w dniu przeniesienia więc nie wiem czy u Ciebie będzie podobnie.
 #924645  autor: zwariowany.kurczak
 07 maja 2017, 22:50
danio231 pisze:"Koniec okresu wypowiedzenia"
=
wypowiedzenie to 30dni = od dotarcia do operatora do najbliższej FV i caly kolejny mc, np. faktury są 10, a wypowiedzenie złożyłeś 20.05 = 30.06 mija 30dni + czas do FV czyli 10.07 ODDA numer, płacisz KARĘ jak data rozwiązania wyjdzie wcześniej niż data na umowie - okres zastrzeżony.
danio231 pisze:"Koniec umowy promocyjnej"
chyba 3-6mc wcześniej można złożyć takie cudo, wtedy operator ODDA numer z dniem wystawienia pierwszej FV PO dacie końca umowy z umowy :) ewentualnie np. umowa do 5/5 a FV 10, to może oddać 5/5 numer a 10/5 wystawi ostatnią FV.
danio231 pisze:1 umowa już się skończyła i przeszła na czas nieokreślony, w kolejnej leci właśnie ostatni okres rozliczeniowy przed przejściem na czas nieokreślony, w ostatniej leci przedostatni okres rozliczeniowy. Podpowie ktoś?
1 umowa - możesz MNP dać 1 dzień - op odda numer, ale OP zaczeka i policzy do najbliższej FV, jak coś będzie powyżej abo wydzwonione, będzie to na FV, inaczej FV 0zł, tylko uważaj abyś nie dał MNP kilka dni po FV bo płacisz z góry abo i lepiej z zapłaconego mc jak najwięcej wykorzystać :)
2 umowa - jak masz ostatni okres umowy, najbezpieczniej dac z końcem okresu promocji, będziesz jeszcze 1mc z Orange, ale przynajmniej nie będzie sytuacji że abo zapłacisz za 1mc, a będziesz w sieci kilka dni...
3 umowa - z końcem okresu promocji, jeśli a2 choć 1 dzień przed rozpoczęciem ostatniego okresu złoży papiery, umowa się rozwiąże z pierwszą FV PO dacie na umowie.

TROCHĘ :smt006 zakręciłem, ale najbezpieczniej 22,5mc umowy iść złożyć papiery z końcem okresu promocji i wszystko jest ok :) później jest kombinowanie, że abo zapłaciłem za mc, a byłe 4dni.. czy rozliczyli mnie po 3tyg. w dniu kiedy zawsze FV przychodziła i chcą kilka złoty...

negra pisze:
senta22 pisze:Ile mamy czasu na aktywowanie startera z przeniesionym numerem? Przeniosłem testowy numer w pierwszych dniach kwietnia i zapomniałem aktywować starter, a karta włożona dopiero dzisiaj do telefonu nie widzi sieci
Spróbuj wyłączyć/włączyć telefon u mnie to takim zabiegu zatrybiło chociaż wykonałem to w dniu przeniesienia więc nie wiem czy u Ciebie będzie podobnie.

wyłącz/włącz telefon - nie tryb samolot!!! jak nie da rady, tel na a2, podaj numer SIM i zobaczą co mogą...
 #924675  autor: abberline
 08 maja 2017, 08:37
Wysłałem e-mail do BOK 26.04 ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Zadzwoniłem dzisiaj do nich, wiadomość dostali, sprawa trafiła do działu technicznego i jeszcze trzeba poczekać.
 #924720  autor: as1as
 08 maja 2017, 12:00
MNP (skrót od  mobile number portability, czyli proces, w którym przenosimy swój numer telefonu do innego operatora)

Wysłane z mojego Letv X501 przy użyciu Tapatalka
 #924778  autor: kaspeed
 08 maja 2017, 17:11
Ja to tłumaczę inaczej;) MNP Mobilny Numer Przeniesiony;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:
 #924780  autor: kaspeed
 08 maja 2017, 17:13
Ja to tłumaczę inaczej;) MNP Mobilny Numer Przeniesiony;)I ja zakupiłem za 10zeta karte na testy.

#924964  autor: aeroxd
 09 maja 2017, 14:00
Włączałem miesiąc temu niewyczerpalne rozmowy i SMSy osobno różnicą kilku dni, jak teraz będę chciał mieć oba razem za 15,90 zł to się normalnie włączy pakiet i będzie nowy miesiąc rozliczeniowy 31 dni?
 #924983  autor: kaspeed
 09 maja 2017, 15:36
Stałem sie właścicielem sim a2mobile potestuje usługi.

#925002  autor: kamil7777
 09 maja 2017, 19:14
Witam przeniosłem numer do a2 , troche to trwało ponieważ był weekend majowy , w międzyczasie musiałem wyjechać z Polski ,teraz dostałem sms ze numer został przeniesiony poprzednia karta przestała działać , założyłem a2mobile lecz ta nie może się zalogować do żadnej sieci (brak dostępu) czy roaming jest włączany automatycznie? Nie mogę wykonać żadnego połączenia , piszę do BOK a2 mobile lecz brak odpowiedzi , karta nie została pewnie jeszcze aktywowana , ale jak to zrobić skoro brak dostępu do sieci,,,, ma może ktoś jakiś pomysł?
  • Strona 38 z 179
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 179
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38