• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 37 z 179
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 179
 #923930  autor: Maciej Loret
 04 maja 2017, 18:38
Witam,

potrzebuję "zapasowego Internetu" w przenośnym routerze. Szybkość i ilość danych ma mniejsze znaczenie.
Zamówiłem kartę. Wsadziłem do telefonu, uruchomiłem kod USSD *222*7#. Zeżarło 9,90PLN, zostało na konie 0,10PLN.

1. Rozumiem, że już mam dostęp do Internetu?
2. Cykliczność pakietów jest w standardzie? (bo widzę tylko możliwość wyłączenia, natomiast włączenia brak?) W FAQ doczytałem, że tak jest... ;)
3. Próba aktywacji pakietu społecznościowego kodem *222*8# zwraca komunikat "za mało środków na koncie do aktywacji pakietu)? Ile trzeba mieć środków aby aktywować ten pakiet? A może on jest odpłatny co miesiąc? W FAQ znalazłem, że pakiet społecznościowy z automatu uruchamiany jest w przypadku posiadania dowolnego z pakietów niewyczerpalnych. Tylko dlaczego mam komunikat o zbyt małej ilości środków? Może jakiś bug po stronie operatora?

---
Pozdrawiam,
Maciej Loret
 #923934  autor: trecik
 04 maja 2017, 18:54
1. tak
2. tak
3. już włączony, bo "Pakiet Społecznościowy dostajesz od razu w każdym z naszych Pakietów. " (§4p4). Plus oczywiście brak środków na koncie. Plus jak byś go włączył to by ci się pewnie po miesiącu wyłączył pakiet internetowy, a w zamian (to do sprawdzenia) był ten społecznościowy za 5zł.
 #923938  autor: zwariowany.kurczak
 04 maja 2017, 19:15
Maciej Loret pisze:Witam,

potrzebuję "zapasowego Internetu" w przenośnym routerze. Szybkość i ilość danych ma mniejsze znaczenie.
proszę:
bez kodów, najdrożej, najwygodniej - tylko doładowanie i sms na RWK :http://www.orange.pl/kid,4002009309,id, ... ticle.html
z kodem/SMS: RWK https://a2mobile.pl/niewyczerpalny-internet RWK, aktywność konta badana co 6mc http://www.njumobile.pl/oferta/dodatkow ... -internetu

wersja max. wygoda, bez kodów, ale na FV*:
drogo: plan nju internetowy liczy do 29zł po 19gr/MB + 40GB wyjściowo.
http://www.njumobile.pl/oferta/internetowy
*taniej: plan nju rozmowy i internet, do 19zł za 1GB który z czasem rośnie...
http://www.njumobile.pl/oferta/nju-z-rachunkiem

*przez 3mc masz rachunek 9zł, później tylko tyle co wykorzystasz, FV na maila, min. raz na 6mc używasz neta, jest promocja z mbankiem 50zł za zakup, więc jeszcze Ci dopłacą :) jest to najprostsze rozwiązanie, włączasz = korzystasz

a2mobile z uwagi na szybkość włączania pakietów jest też dobrą ofertą 9,90/15GB
 #923963  autor: andx
 04 maja 2017, 20:33
Witam. Zastanawiałem się nad przeniesieniem do a2mobile nr, ale po przeczytaniu tego wątku, zamowilem starter żeby zobaczyć jak to działa. Niestety prędkość internetu to jakaś parodia. Nie będę wklejał testów bo sa podobne jak w temacie. Testowałem również jednocześnie prędkość w a2mobile i Premium Mobile, wyglada to tak, że PM prędkości są wyższe, ale co dziwne po przeskoku z Lte na H+ w a2mobile, prędkość była większa niż w Lte. Może mają jakiś problem z Lte?
 #923997  autor: tyre23
 04 maja 2017, 22:55
andx pisze:ale co dziwne po przeskoku z Lte na H+ w a2mobile, prędkość była większa niż w Lte. Może mają jakiś problem z Lte?
Nie ma w tym dziwnego. Pasmo LTE było w danym momencie bardziej obciążone niż 3G. Ot cała tajemnica.
 #924036  autor: sa
 05 maja 2017, 07:26
zwariowany.kurczak pisze:Klęska urodzaju w a2 i brak starterów MNP? Dziś oto przywieziono dokumenty do MNP, załączono takie pięknie zaklejone startery, z przydzielonym numerem z puli 720 794 xxx, karta sim zachowuje się standardowo - nie loguje się do sieci do czasu przeniesienia.

https://zapodaj.net/e7b9bb636742d.jpg.html
U mnie to samo 8) aż się chciałam zapytać kogo jeszcze taki ciekawy starter z zaklejonym numerem telefonu spotkał ...No i proszę inni tez są.Liczę że tak na początku przyszłego tygodnia nr już będzie działać bo ponoć 5 maja mają jakieś modernizacje w systemie w "łikend" też mogą nie działać.A swoją drogą u mnie net działa poprawnie ,a jestem na 3 progu redukcji prędkosci tj do 1 Mb/s i jak mi się skończy i przejdzie na pełny lejek to włączam zdjęcie ograniczeń za 5zł .Jak dla mnie to najtańszy net bez specjalnego kombinowania bo za 10-20zł maks mam średnio około 45 Gb neta co na m-c ,co w 100% mi starcza,a działanie jest ok ,a prędkości i stabilność też są ok,w pełni porównywalne z tymi z orange,ale uwaga jadę na hspa+ a nie na LTE jak inni i może dlatego prędkości wysyłania mam całkiem znośne.
 #924072  autor: wodzislawianin
 05 maja 2017, 10:44
mpiter pisze:
Patryk7588 pisze:@mpiter, co to za miasto?
Wodzisław Śląski, (...)
Weź to synek wyedytuj, wystarczy napisać Wodzisław Śląski, wbrew pozorom sporo ludzi kojarzy, a nawet jeśli nie to łatwo może znaleźć.
Inna sprawa że żaden wodzisławianin który ma choć minimum lokalnego patriotyzmu, nie użyłby nigdy tej kretyńskiej nazwy na określanie położenia swojego miasta, więc skasuj to chyba że chcesz uchodzić za leminga. W sumie to nie wiemy czy to twoje miasto.
 #924121  autor: as1as
 05 maja 2017, 14:22
as1as pisze:12.04 złożyłem przez formularz przeniesienie numeru, dzisiaj 14.04 był kurier. Dodatkowo dzwoniła pani w związku z datą przeniesienia - chciałem na 5.05 ale sugerowała żeby zrobić to 4.05 gdyż dzień później będą coś robić w systemie i będzie to niemożliwe.
W sumie zgodziłem się na sugestię konsultantki i miało być na 4 maj. Niestety numer nie przeniesiony, dzwoniłem do BOK i poinformowano mnie że numer zostanie przeniesiony jutro czyli 6.05. Powód - problem z UKE, ale jutro będzie wszystko ok.
Mogłem dopytać ale umknęło, może ktoś podpowie o co chodzi z tym UKE?

Wysłane z mojego Letv X501 przy użyciu Tapatalka
 #924124  autor: negra
 05 maja 2017, 14:36
Właśnie przed dosłownie chwilą dostałem sms ; Twój dotychczasowy operator wyznaczył przeniesienie numeru ........ ... na dzień 06.05.2017r. Pozdrawiamy a2. Z tego co przeczytałem na forum to między zerowa a trzecią można się spodziewać że mój numer zostanie aktywowany . Mam pytanko dotyczące doładowania konta i aktywacji ; niewyczerpalne wszystko 31 dni ; czyli jeżeli doładuje elektronicznie przez mój Bank to kwota pojawi się ; od ręki ; na koncie i wtedy trzeba aktywować ; niewyczerpalne ; dzwoniąc na infolinie czy jakimś kodem ? Wybaczcie ale zgubiłem gdzies ulotkę .
 #924223  autor: negra
 06 maja 2017, 07:38
Przeniesienie bez problemów, zasięg bardzo dobry w porównaniu do Play , ale mam jeszcze pytanko. Przechodząc do poprzedniego operatora V.M. otrzymałem wiadomość o konfiguracji telefonu -internet, mms .. , a od a2m. otrzymałem tylko wiadomość o pomyslnym przeniesieniu mojego numeru. Gdzie odnaleźć konfigurację neta dla a2 na ich stronie nie widzę.., a może wysłać do nich prośbę o konfigurację?
 #924284  autor: Ramirez
 06 maja 2017, 14:00
negra pisze:Przeniesienie bez problemów, zasięg bardzo dobry w porównaniu do Play , ale mam jeszcze pytanko. Przechodząc do poprzedniego operatora V.M. otrzymałem wiadomość o konfiguracji telefonu -internet, mms .. , a od a2m. otrzymałem tylko wiadomość o pomyslnym przeniesieniu mojego numeru. Gdzie odnaleźć konfigurację neta dla a2 na ich stronie nie widzę.., a może wysłać do nich prośbę o konfigurację?

Wysyłasz dwa smsy o treści

Internet
na numer 8090

MMS
na 8090

Jak nie przyjdzie konfiguracja automatyczna po tych smsach to robisz konfiguracje ręczną
 #924310  autor: Rebeliant
 06 maja 2017, 15:45
Dax13 pisze:Sprawdzał ktoś czy 10zł na koncie po przeniesieniu numeru do A2M można wykorzystać na smsy premium?
Nie po MNP co prawda, ale 10zł na świeżym starterze zablokowane.
 #924319  autor: negra
 06 maja 2017, 16:48
@Ramirez dzięki za pomoc ale dostałem sms zwrotnego ; nie możemy dostarczyć ustawień sieci a2 dla twojego urządzenia ; , a dzisiaj infolinia a2 nie działa . Telefon to lG K10/2017.
 #924327  autor: as1as
 06 maja 2017, 17:25
Czy numery 0800, 0801 na tzw. Infolinie zaliczają się do bezpłatnego połączenia czy są to numery specjalne

Edit Znalazłem
800xxxxxx bezpłatnie
801xxxxxx 0,18 zł /min

Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 18:36 przez as1as, łącznie zmieniany 1 raz.
 #924341  autor: zwariowany.kurczak
 06 maja 2017, 18:10
as1as pisze:Czy numery 0800, 0801 na tzw. Infolinie zaliczają się do bezpłatnego połączenia czy są to numery specjalne

800 0
801 18gr...
https://a2mobile.pl/data/Dokumenty/28/p ... -04-27.pdf

negra pisze:Wszystko już śmiga poprawnie jak na razie jestem z przeniesienia zadowolony .
wificalling mam non-stop błąd uwierzytelniana...

negra pisze:@Ramirez dzięki za pomoc ale dostałem sms zwrotnego ; nie możemy dostarczyć ustawień sieci a2 dla twojego urządzenia ; , a dzisiaj infolinia a2 nie działa . Telefon to lG K10/2017.
https://a2mobile.pl/faq
 #924343  autor: xander21
 06 maja 2017, 18:22
Telefon z właczoną aplikacją WifiCalling nie wchodzi w deep sleep, podczas wyłączonego ekranu. A co za tym idzie, ubywa powoli bateria. :( Radzę właczać appkę w ostateczności, tylko do dzwonienia.
  • Strona 37 z 179
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 179
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37